Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Sandžak
TANDIR U SKUPŠTINI PRIJEPOLJE ODBORNIKU DVERI BORKU PUŠKIĆU: NEMOJTE VIŠE NIKADA DA STE SEBI DALI SLOBODU, DA KAŽETE, DA BOSANSKI JEZIK I BOŠNJACI NE POSTOJE!
Procitaj komentar

Autor: SanaPress
Objavljeno: 24. May 2018. 20:05:26

U Skupštini općine Prijepolje odbornik SPP Samir Tandir održao lekciju iz vladanja odborniku Dveri Borku Puškiću

“Ja sam ovdje da se zalažem i branim stavove svih građana, prvenstveno Bošnjaka koji su me birali. Vi ste imali smjelosti da kažete da moj (bosanski) jezik ne postoji, da Bošnjaci ne postoje. Nemojte više nikada da ste sebi dali tu slobodu, nemojte da vam se to ikada više desilo”, poručio je Tandir.


U Prijepolju se održava 16. redovna sjednica skupštine. Pred odbornicima je 18 tačaka Dnevnog reda, gdje se govori o aktivnostima JKP Lim, izmjenama i dopunama odluke o mjesnim zajednicama. Tu je i rješenje o prestanku mandata v.d. direktora Doma zdravlja, te imanovanju novog v.d. direktora. Od 41 odbornika na sjednici je prisutno 27 odbornika.

Na početku preminulim odbornicima i predsjednicima opštine Prijepolje Stevanu Puriću i Lutviji Ćatoviću odata je počast minutom šutnje.

Opozicioni odbornici SDP-a konstantno su opstruirali rad, dobacivali odbornicima većina, te ih prekidali tokom diskusija. Predsjednica skupštine opominjala ih je, na šta je lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir sa govornice ukazao na istinsku snagu opozicije, podsjetivši odbornike na izlive mržnje od strane odbornika Dveri i SDP-a.

Odbornik Dveri Borko Puškić pokazao je na djelu da su riječi Tandira istina, nazvavši ga za govornicom fašistom i nacionalistom, pritom govoreći o Aćifu ef. Hadžiahmetoviću da je ratni zločinac.

“Ja nisam paradirao gradom kao što je to Tandir radio Novim Pazarom u ratnim uniformama Aćifu efendiji Hadžiahmetoviću, ozloglašenom ratnom zločincu. On je kačio table sa likom i imenom Aćif efendije. To govori o njegovom fašizmu i nacionalizmu”, nakon čega mu je oduzeta riječ i iznesena opomena. Tada je počeo da podiže ton na predsjednicu skupštine.

“Treba da vas je sramota”, uzviknuo je Puškić.

Njegov kolega Ratko Rakonjac za govornicom istakao je da ne postoji Sandžak, već da se Novi Pazar nalazi u Raškom administrativnom okrugu, sa Kraljevom kao glavnim gradom tog okruga.

Tandir je istakao da nije postavljao spomenutu tablu, te da to govori o neobaviještenosti dotičnih.

“Ja sam ovdje da se zalažem i branim stavove svih građana, prvenstveno Bošnjaka koji su me birali. Vi ste imali smjelosti da kažete da moj (bosanski) jezik ne postoji, da Bošnjaci ne postoje. Nemojte više nikada da ste sebi dali tu slobodu, nemojte da vam se to ikada više desilo”, poručio je Tandir.

“Nije sramota kad čovjek ne zna, već je sramota kad se čovjek pravi pametan. Dokaz vaše elementarne nepismenosti je to da ne znate da je Bošnjačko nacionalno vijeće najveći predstavnički organ Bošnjaka. Ni Šumadija nije administrativna jedinica, pa je zbog svojih navika i mnogih drugih faktora ljudi koji tamo žive zovu Šumadijom. To je još jedna vaša elementarna nepismenost. Mi imamo pravo nazivati naš jezik i mjesto gdje živimo kako mi želimo. I još jednom vas upozoravam, pa nećete nam vi to određivati”, zaključio je Tandir, javlja SANA.

VRHOstali prilozi:
» OBILJEŽENA 32. GODIŠNJICA MASAKRA U SARAJEVSKOJ FERHADIJI
Anadolu Agency (AA) | 27. May 2024 12:59
Ostali prilozi istog autora:
» USKORO PADA VLAST U NOVOM PAZARU
05. December 2013 17:56
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif