Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ašćinica „Ziki“ iz Štuttgarta organizuje koncert sevdalinki
ZA SEVDAH I BOSNU ŽIVI SRCE MOJE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 01. May 2018. 14:05:03

Zulfo Bota i Jasmin Ferhatbegović


Nedavno je u Sarajevu, bez velike medijske pompe, na inicijativu Esada Kopića Osmanovića, sevdalije i književnika iz Zagreba, formirano udruženje „Sevdah i sevdalinka - Bosna i Hercegovina“, a koje bi trebalo okupljati sve sevdalije, ne samo iz naše zemlje već i zemalja širom svijeta ma gdje oni bili. Za predsjednika društva izabran je sevdalija Zulfo Bota, donedavni akrtivista udruženja „Saray sevdah“, a sa njim su, u promociju naše tradicionalne pjesme sevdalinke, krenuli još neki njegovi članovi i članovi udružena estradnih radnika Kantona Sarajevo.

Objavom na svom Facebook profilu Esad Kopić Osmanović najavljuje prvi koncert ovog udruženja koji će se, u organizaciji Ašćinice „Ziki“ iz Stuttgarta, pod motom „Za sevdah i Bosnu živi srce moje“, održati 1.maja ove godine u prostoru stuttgartske Karl-Schuber Schule.


Edo Jahić i Esad Kopić Osmanović


Na ovoj manifestaciji, uz harmonikašku pratnju Jasmina Ferhatbegovića, nastupit će: Zulfo Bota, Edin Šarić, Zulfija Tahirović, Zikreta Lihović, Elmedina Lačević i Edo Jahić, koji će pored pjevanja svirati i klavijature.

-Budite istinski prijatelji sevdaha i sevdalinke, poručuje Esad Kopić Osmanović.
Budite uz nas, jer mi smo istinski nosioci našeg najljepšeg naslijeđa kroz sevdah i pjesmu sevdalinku. Mi promoviramo i naš najljepši odgoj kroz sevdah, bosanski jezik kroz sevdah, emocije, ljubav te svu ljepotu i mirise sevdaha. Molimo one koji su u mogućnosti da dođu i da se raduju zajedno sa nama.


Zulfija TahirovićOstali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora:
» ČUJ KAKO VJETAR ODNOSI
28. March 2019 18:00
» VOLJENOM ODLAZE VOLJENI
12. February 2019 15:25