Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Održana Izvještajno-izborna skupština Udruženja boraca „Bosnae-Zelene beretke“ Općine Vogošća
MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 23. April 2018. 14:04:51

Detalj sa Skupštine UB „Bosnae-Zelene beretke“ Općine Vogošća


-Još uvijek ima puno nepravde u našoj zemlji s toga se protiv nje moramo žešće boriti kako nebi nasjedali na priče „Minhenskih brigada“, onih koji su se nezasluženo uvukli u naše redove i pokušavaju izazvati smutnju među nama a uopšte ne znaju kako nam je bilo boriti se protiv i pobjediti daleko jače i snažnije krvoloke koji su htjeli da nas i našu zemlju Bosnu i Hercegovinu izbrišu sa lica zemlje, rekao je Muharem Fišo, Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo na 14. redovnoj, izvještajno-izbornoj, Skupštini Udružnja boraca „Bosnae-Zelene beretke“ Općine Vogošća. Oni, i ini takvi, moraju znati da Bosna i Hercegovna ima patriota koji su danas, još jači, organizovaniji i snažniji u odnosu na odbrambeno-oslobodilački rat u BiH 1992-1995.godine, i da se nikakvih prijetnji ne bojimo bez obzira od koga, i sa kojih strana, one dolazile.

Delegati skupštne razmatrali su Izvještaj o radu za prošlu, te usvajili Plan i Program rada za ovu godinu. Naglašeno je da je 2017. za ovo boračko udruženje bila vrlo uspješna.


Muharem Fišo


-Mi nikada nismo zadovoljni, kaže Hasan Dolovac, predsjednik Udruženja „Bosnae-Zelene beretke“ Općine Vogošća. Uvijek se može više i bolje s toga se ne plašimo zasukati rukave i uhvatiti se u bobu za rješavanje statusnih pitanja boračke populacije, ali se i usprotiviti onima koji bi da našu domovnu Bosnu i Hercegovinu rasparčavaju. Mi ćemo biti prvi u redovima onih koji vole i grade našu zemlju a protiv onih koji je omalovažavaju i pljačkaju. Prezadovoljan sam radom članova naše Sekcije izviđača, ali i radom Asocijacije žena „Zelenih beretki“ koji s ljubavlju čuvaju i njeguju svijetle tradicije iz naše bliske prošlosti.

Prisutnima je prikazan i dokumentarni film „Hiljadu šehida Zelnih beretki“.

Za novog predsjednika Skupštine ovog agilnog udruženja izabran je Bilal Bogilović, a u sastav predsjedništva kooptirani su novi članovi.

„Za doprinos u ilegali 91.-92. I organizovanju odbrane BiH“ Ramizu Efendiću, a
„Za nesebičnu podršku u radu Zelenih beretki u borbi za istinu 1991.-1995.godine“, potpisniku ovih redova uručene su Zahvalnice ovog udruženja.


Ramiz Efendić i Hasan DolovacOstali prilozi:
» SMRTNA KAZNA ZA AMERIČKOG ČETNIKA VUČKA
Facetv.ba | 21. March 2019 18:47
Ostali prilozi istog autora:
» VOLJENOM ODLAZE VOLJENI
12. February 2019 15:25
» HAMZIĆ: OVAJ ŽIVOT I NIJE ŽIVOT
17. November 2018 12:40
» RAPSODIJA ZA VUKOVAR
11. November 2018 15:49
» SEVDALINKU IMA KO DA ČUVA
28. October 2018 14:26
» JESU LI „LOPOVI“ DŽABA KRALI
22. October 2018 21:51