Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

UHAPŠENI HILMO I ILHAN PEPIĆ: POLICIJA SUMNJA DA JE SADIKOVIĆ BIO META
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 02. April 2018. 18:04:14
Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su popodne zbog sumnje da su kasno sinoć, nešto poslije 11 sati, bacili bombu centru Bijelog Polja, ispred kuće novinara naše televizije Seada Sadikovića.

Policija sumnja da je Sadiković bio meta ali za sada ne mogu da govore o motivu jer se istraga nastavlja.

"Izuzeti su svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i biće upućeni na odgovarajuća vještačenja. Pored toga izuzimaju se video snimci s okolnih objekata a takođe pribavljaju se i drugi dokazi radi identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela", kazao je Denis Zvrko Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju.

Eksplozija se desila nešto poslije 23 sata a Sadiković u tom trenutku nije bio kući, ali jeste njegova supruga koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu.

"Tu stalno parkiram auto, tu je parkirao neko drugi, e dobra je stvar sada neće smjeti da parkiraju na moje parking mjesto. Ne zna šta da kažem. Ovo je ipak jadno mučno i bručno priči Crne Gore", kazao je novinar TV Vijesti Sead Sadiković.

Sadiković je ranije danas poručio da vjeruje da će istražitelji nastojati da riješe slučaj.

"Mislim da nije rješenje naći izvršitelja i njegovog nalogodavca jeste uslov bez kog se ne može ali nije konačno rješenje, mora se naći još i nalogodavac nalogodavca i dalje sve do političkog inspiratora", kazao je Sadiković.

U eksploziji bombe, najvjerovatnije kašikare, oštećen je automobil koji ne pripada Sadikoviću već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se juče tim renta-kar vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: