Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Dr. Mustafa Cerić u reakciji na istup nezavisne hrvatske poslanice u Parlamentu EU, pita šta Marijana Petir zna o Bosni?
DR. CERIĆ: BOSANSKI MUSLIMANI PREŽIVJELI SU GENOCID I PREŽIVJET ĆE VAŠU KLEVETU, ZLURADOST, NEMORALNU SAVJEST…
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 24. March 2018. 15:03:08

Dr. Mustafa CERIĆ: Gospođo Petir, u Bosni su uvijek živjeli heretici, koje, vi, njihovi susjedi ili komšije, progonite zbog njihove posebne nacije, vjere, kulture, jezika, pjesme i, k tomu još, da prostiš, zbog njihove izuzetne pameti i ljepote. I krali ste uvijek njihovo ljudsko i teritorijalno blago. I lagali ste uvjek o njima sve što vam je dolazilo i dolazi na pamet i svugdje gdje ste stigli sve do današnjeg Europskog Parlamenta. Za sve su vam uvijek bili krivi bosanski bogumili, bosanski heretici, bosanski patareni, bosanski babuni, koje vi ne možete gledati zato što su Bogu mili, zato što se samo Bogu klanjaju, zato što svoju dušu samo Bogu poklanjaju, zato što žive slobodno u svom bosanskom duhu. Vi i vama slični, gospođo Petir, nikada nećete razumijeti bosanski duh. Jer, to razumiju samo oni koji imaju smisla u duši i ljubavi u srcu.


ŠTA MARIJANA PETIR ZNA O BOSNI?
NIŠTA OSIM DA SU U BOSNI UVIJEK ŽIVJELI BOSANSKI HERETICI,
KOJI SU I POSNI I BOSI I K TOME JOŠ,
DA PROSTIŠ, PRKOSNI OD SNA!!!


Reisu-l-ulema (1993-2012) dr. Mustafe Cerića, predsjednik SBK, reagirao je na istup Marijane Petir, nezavisne hrvatske poslanice u Parlamentu EU, koja je na sjednici u petak (23. mart), izjavila kako Bosni i Hercegovini prijeti radikalizacija muslimana, te da novac za stipendiranje pod uslovom da djevojke moraju da nose veo ili hidžab, a da muškarci moraju da puste bradu i klanjaju se.
Dr. Cerić u reakciji se pita: Šta Marijana Petir zna o Bosni?
Ništa, osim da su u Bosni uvijek živjeli bosanski heretici, koji su i posni i bosi, k tome još, da prostiš, prkosni od sna!!!, te nastavlja u reakciji:

- Tako je, gospođo Petir, u Bosni su uvijek živjeli heretici, koje, vi, njihovi susjedi ili komšije, progonite zbog njihove posebne nacije, vjere, kulture, jezika, pjesme i, k tomu još, da prostiš, zbog njihove izuzetne pameti i ljepote. I krali ste uvijek njihovo ljudsko i teritorijalno blago. I lagali ste uvjek o njima sve što vam je dolazilo i dolazi na pamet i svugdje gdje ste stigli sve do današnjeg Europskog Parlamenta. Za sve su vam uvijek bili krivi bosanski bogumili, bosanski heretici, bosanski patareni, bosanski babuni, koje vi ne možete gledati zato što su Bogu mili, zato što se samo Bogu klanjaju, zato što svoju dušu samo Bogu poklanjaju, zato što žive slobodno u svom bosanskom duhu. Vi i vama slični, gospođo Petir, nikada nećete razumijeti bosanski duh. Jer, to razumiju samo oni koji imaju smisla u duši i ljubavi u srcu. A vi, gospođo Petir, nemate ni jedno ni drugo - ni dušu ni srce kad možete tako govoriti - klevetati - vaše susjede koji su preživjeli genocid, genocid kojeg je priznao i osudio Europski Parlament, u kojem vi sada sjedite. Gospođo Petir, očito da ste i vi kao mnogi uskoumni i uskogrudni ljudi shvatili da danas nema ništa lakše od toga da se širi strah od islama i muslimana u Europi, kao što se nekada širio strah od judeizma i Jevreja do Holokausta.
Htio sam misliti da vam je postalo jasno da ni zajednički udruženi zločinački poduhvat susjeda s desne i komšija s lijeve strane nije mogao uništiti bosanske heretike ni nakon genocida, ali sad vidim da vam to još uvijek nije jasno. I očito to vam nikada neće ni biti jasno kako su bosanski heretici ostali uspravni i slobodni u svojoj vjeri i na svojoj zemlji u povijesti. No, želim da vam bude bar jedno jasno, a to je da to što vi mislite o Bosni nije više ni važno. Važno je što misle bosanski heretici o Bosni i o sebi. A oni misle da nije važno to što vi o njima mislite i govorite u Europi sve dok oni sami znaju ko su i šta su i šta im je činiti da bi obranili i očuvali svoju nacionalnu, državnu, vjersku, jezičnu, kulturnu i moralnu slobodu.Želim da vam i vam sličnim jedno bude jasno, a to je da je bosanskim hereticima postalo jasno da ih možete nazivati različitim imenima u različitim vremenima - babuni - vehabije - salafije, ali uvijek je bio i ostao njihov jedan te isti grijeh, a to je da ne žele biti isto što ste vi ni po naciji, ni po vjeri, ni po jeziku, ni po kulturi, ni po maniru, ni po moralu ma koliko puta ih lažno optuživali, grubo progoniti, u logore zatvarali i zlonamjerno markirali kao opasnost za Europu. Sve su to bosanski heretici vidjeli i preživjeli kroz svoju dugu bosansku povijest. Preživjeli su oni i genocid. Preživjet će oni i vašu klevetu, i vašu zluradost, i vašu nemoralnu savjest, i vašu namjeru da postanete zvjezda na europskom političkom nebu tako što ćete ugasiti bosansku svijeću, kao jedinu koja svijetli u balkanskom i europskom mraku. No, bosansku svijeću u balkanskom i euroskom mraku nije nikad niko dosada mogao ugasiti, pa neće ni odsada, ako Bog da!!!
Tako je to, gospođo Marijana Petir!
Vama lijepi selam i pozdrav iz lijepe naše Bosne, u kojoj žive slobodni i ponosni ljudi, koji se nikoga osim Boga ne boje! – zaključio je dr. Mustafa Cerić.


HRVATSKI UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT: Nezavisna hrvatska poslanica u Parlamentu EU Marijane Petir zagrljena sa osuđenim hrvatskim ratnim zločincom Dariom Kordićem, a tu je sveštenik katoličke crkveOstali prilozi:
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
» EMINI BAJRAMOVIĆ POTREBNA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 14. May 2018 16:52
Ostali prilozi istog autora:
» SRBIJA JE BOLESNIK NA BALKANU
02. August 2020 15:28
» RUSIJA JAČA OD PIC-A
07. July 2020 15:36