Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HDZ 1990 I HS: ČOVIĆ ŽELI ISKASAPITI HRVATSKO POLITIČKO I FIZIČKO BIĆE IZ SARAJEVA, ZENICE, TUZLE...
Autor: NAP
Objavljeno: 24. February 2018. 13:02:53


Članstvo Hrvatske stranke i HDZ 1990 u Srednjoj Bosni i Zeničko dobojskom kantonu su zaprepašteni najnovijim skandalom oko „radnoga materijala“ koji misteriozno kruži po Centralnoj izbornoj omisiji, a koji je očigledno trebao biti pravni temelj za intervencije u Izborni zakon u dijelu koji se tiče izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

- Iako se predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić javno ogradila da institucija kojoj je na čelu ne stoji iza toga političkoga smeća, posve je jasno da su prste u tu mučku podvalu umiješali čelnici nekih vladajućih stranaka, a možda i pojedinci iz međunarodne zajednice. Za Hrvate u Bosni je poglavito prepoznatljiv zloćudni rukopis Dragana Čovića i njegovih najbližih suradnika. Nametanjem šovinističkih odredbi o izboru delegata u federalni Dom naroda, po Popisu stanovništva iz 2013. godine, Čović, uz odobravanje njegovih stranačkih beskičmenjaka iz Bosne, želi končano i bez skrivanja iskasapiti hrvatsko političko i fizičko biće iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Travnika, Bugojna pa onda redom, ovisno od prigoda.

Za članstvo Hrvatske stranke BiH i HDZ 1990 s područja Bosne i RS Dragan Čović je i definitivno najveće političko zlo kojem se mora stati u kraj – saopćeno je.

Dalje napominju da Hrvati sa ovih područja su u ratu bili žrtve suludoga ratnoga sukoba, naročito sa Bošnjacima, i skupo su platili cijenu od Posavine, preko Usore, Žepča, Kraljeve sutjeske Vareša i Srednje Bosne i neće dopustiti da ih, kako kažu, beogardska marioneta sa svojim klimoglavcima podmuklo istrijebi sa povijesnih ognjišta.

- Prvom prigodom, a vjerujemo da će to biti već u oktobru ove godine, pokrenut ćemo inicijativu da se Dragan Čović proglasi nepoželjnom osobom na našim prostorima. Apeliramo još jednom na visoke dužnosnike HDZ BIH s područja Bosne da progledaju i dignu glasprotiv mračnih podvala oko izmjena Izbornoga zakona jer nam svima budućnost u našoj zemlji može biti tragična - stoji u priopćenju iz HS i HDZ 1990.Ostali prilozi:
» NEGIRANJE GENOCIDA PREPREKA POMIRENJU
NAP | 10. December 2018 02:52
» PLAVSKI KLUB FILANTROPA: “ZADOVOLJSTVO JE BITI HUMAN”
Senada Đešević, prof. | 06. December 2018 19:28
» ZAVRŠNICA IZ PRIČE: KRVAVI ČARŠAF
Halil Džananović | 06. December 2018 18:58
» POKUNJENI DODIK
B.net | 05. December 2018 17:10
Ostali prilozi istog autora: