Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a gost u CD-u Face tv
PRLIĆ: HRVATI SU MAJORIZIRANI SAMO OD HDZ-A, SDA SE OBAVEZALA DA ŠUTI O UZP-U (VIDEO)
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 17. February 2018. 12:02:46


Gošća Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem bila je potpredsjednica SDP-a Lana Prlić.
On je govoreći o problemu odlaska mladih iz Bosne i Hercegovonine kazala da je Livno grad duhova, a istovremeno se donosi Livanjska deklaracija.

"Nema mladih ljudi, oni su otišli i kome uopće donose deklaraciju. Ne znam zašto se bore, a ljudi odlaze, i zašto se bore samo za jedan narod na jednom teritoriju, ako već pričamo o Hrvatima. Hrvata ima i u RS-u. Nikad nisam vidjela da je gospodin Čović otišao u RS, pa pričao o Hrvatima", kazala je Prlić.

Ona se osvrnula na kritike povodom inicijative o uvođenju hrvatskog, bosanskog i srpskog jezika sa oba pisma na cijeloj teriroriji BiH.

"Dobila sam komentare da ja hoću da hrvatska djeca uče, bosanski, i to ne bosanski nego bošnjački jezik. Ne razumiju ako se uvede da sjeca uče sve te jezike, da hrvatsko dijete u Banja Luci može da uči hrvatski jezik, da srpsko dijete u Mostaru može učiti srpski, itd. Ja sam iša u školu po hrvatskom planu i programu, gdje nisam učila ćirilicu, niti o Šantiću, i mislim da je to sramota", rekla je.

Navela je da Čović stalno priča o majorizaciji Hrvata, a Hrvati su majorizirani jedino od HDZ-a.

"Čović ne priznaje Hrvate koji nisu u HDZ-u i njegova politika najviše šteti Hrvatima u BiH, pogotovo zbog njgovog šurovanja sa SDA", rekla je.

Kazala je da je HDZ u dogovoru sa SDA podržao budžet tek pod uslovom da se više ne spominje Udruženi zločinačkih poduhvat, da se ne spominje više bosanski, hrvatski i srpski jezik. Dodala je da je to javno izrečeno a svi šute o tome.
Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: