Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

TADIĆ: VUČIĆ SE MOGAO ISPRIČATI ZBOG SVEGA ŠTO JE RADIO U PROŠLOSTI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 12. February 2018. 18:02:46


O hrvatsko-srpskim odnosima i posjetu Aleksandra Vučića Hrvatskoj u "Studiju 4" govorio je bivši predsjednik Republike Srbije Boris Tadić.

Na pitanje kako tumači da je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika izostala isprika kazao je da je u državnom smislu on tu ispriku uputio, i to ne samo u Vukovaru nego i u Srebrenici. "Oni koji inzistiraju da se svaki budući srbijanski predsjednik ispričava ne žele politiku pomirenja, već da se stalno pristupa određenim političkim ritualima koji nas drže u vječnom političkom sukobu. Slažem se s time da je Vučić mogao uputiti ispriku u osobnom smislu zbog svega onog što je govorio ili zastupao u prošlosti. To bi imalo smisla, ali Vučić je sam rekao da ne razumije moju ideologiju ili politiku ispričavanja i meni je jako žao što tu vrlo važnu činjenicu ne razumije, jer iz tog nerazumijevanja slijede mnogi loši politički potezi i to me zabrinjava", kazao je Boris Tadić, prenosi HRT.hr.

Govoreći o cilju posjeta, naglasio je kako on vidi namjeru da se našto učini u praktičnom smislu i da ima određenih pomaka u zaštiti nacionalnih manjina u jednoj i drugoj državi. "Grabar-Kitarović iskazala je određenu političku hrabrost i inicijativu pozivom i ovim posjetom unatoč određenom protivljenju koje je došlo iz Vlade. Sam čin posjeta je vrlo, vrlo koristan", rekao je.

Kazao je da taj posjet ima i druge aspekte, jedan je modernizacija pruge Beograd - Zagreb, a drugi je razgovor s kardinalom Bozanićem. "Meni je žao što ja takvu priliku nisam imao. Taj sastanak može biti jako koristan jer je dijalog pravoslavlja i katolicizma veoma važan", naglasio je.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: