Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Haberi

Sarajevo
U DŽAMIJAMA U BIH PROUČENA „DOVA ZA MIR U ŠAMU“
Autor: MINA
Objavljeno: 26. January 2018. 16:01:42


Povodom najnovije eskalacije sukoba u pograničnom pojasu između Turske i Sirije, danas je u Begovoj i Carevoj džamiji kao i u svim većim džamijama širom Bosne i Hercegovine proučena dova za mir na području Bliskog Istoka.
U dovi naslovljenoj „Dova za mir u Šamu“ se kaže:
- Hvala neka je Tebi, Svemogući Bože! Ti si naš zaštitnik i Tebi se u svakom iskušenju obraćamo. Znamo da nema nijednog iskušenja koje nas zadesi, a da nije plod ruku naših.
Salavat i selam neka su na Tvog miljenika, kojeg si kao milost svjetovima poslao, kako bi ljudima donio mir i kako bi ih izvukao iz tmina neznanja i bratoubilačkih ratova.
Gospodaru naš, molimo Te za dobro za koje Te molio Tvoj poslanik Muhammed, a.s., a utječemo Ti se od zla od kojeg Ti se utjecao Tvoj poslanik Muhammed, a.s. Ti si onaj od Kojeg se traži pomoć i Tvoja pomoć je dovoljna. Samo su u Tebe snaga i moć.
Plemeniti Allahu, Tebi ništa nije skriveno. Ti znaš sve naše slabosti i mahane. Ti znaš da smo se od sunneta Tvoga Poslanika udaljili. Zemlje u koje je nur islama donio stoljetni mir danas razaraju sukobi i ratovi. Ti si Milostiv, pa te molimo da pređeš preko mahana naših, da među nama probudiš iskru Tvoje upute i da nas ujediniš na zajedničkoj riječi. Podari nam poniznost, razboritost i gorljivost u spašavanju duša i ljudskih života.
Uzvišeni, pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i skupina onih koji se ne drže Tvojih propisa.
Uzvišeni Allahu, Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamom. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište protjeranim, ucviljenim i obespravljenim, pa im budi na pomoći.
Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu. Amin!Ostali prilozi:
» POSJETE MEDŽLISU ORAŠJE I DŽAMIJI AZIZIJI
B.net | 01. December 2019 14:32
» TRIBINA I DRUŽENJE SA HFZ. NEDIMOM BOTIĆEM
B.net | 30. October 2019 13:17
» AKCIJA "KURBANI 2019"
MINA | 23. July 2019 19:57
» LEJLETU-L- ISRA' I MI'RADŽ OBILJEŽEN U ORAŠKOJ AZIZIJI
Mirsad Arnautalić | 03. April 2019 13:23
» ŽENSKA DŽAMIJA
AA | 11. June 2018 18:02
Ostali prilozi istog autora: