Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Saopćenje Internaconalnog ekspertnog tima Instituta u Kanadi - karakter i ciljevi sastanka Dodik- Čović
OPASNO ČOVIĆEVO I DODIKOVO SASTAJANJE PO PLANINSKIM JAZBINAMA, MISLEĆI DA JE SARAJEVO JOŠ POD OPSADOM
Autor: B.net
Objavljeno: 15. December 2017. 14:12:59

Upozoravamo na opasno Čovićevo i Dodikovo sastajanje po planinskim jazbinama oko Sarajeva, misleći da je Sarajevo još pod opsadom.


Više puta smo upozoravali na opasni kontinuitet antibosanske politke. Tako smo govorili o paradiplomatskim predstavništvima koji zastupaju i lobiraju za interese antibosanske politike, zatim smo govorili o udruživanju antibosanskih politika, posebno na područiju Sjeverne Amerike. Sada želimo upozoriti na opasno Čovićevo i Dodikovo sastajanje po planinskim jazbinama oko Sarajeva, misleći da je Sarajevo još pod opsadom. E pa nije.

Ovim što rade samo nehotično otkrivaju da su ruska agentura na području zapadnog Balkana. U skladu s političkom tradicijom njihovih ideoloških očeva, vjerovatno su očekivali da će nakon sastanka moći obići i neka snajperska gnijezda na Trebeviću i Jevrejskom groblju.

Bosna i Hercegovina je dobila pravnu satisfakciju zbog zla koje joj je nanijeto, zbog agresije i genocida. Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju došli su do istine i presude čine pravni bedem oko bosanskohercegovačke države.

Nastavite gospodo Dodik i Čović vašu nacionalističku igru, sljedeći sastanak zakažite na Palama, pa na Kalinoviku, zatim otiđite u rodnu kuću Mate Bobana i Radovana Karadžića.

Bosanskohercegovačka dijaspora u SAD i Kanadi očekuje od ambasadora Harisa Hrle da upozna američke funkcionere i institucije o pravom karakteru i ciljevima sastanka Dodik- Čović. Članovi našeg Internacionalnog ekspertnog tima će upoznati kanadske funkcionere, piše u saopćenju Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida - Kanada.Ostali prilozi:
» DžAFEROVIĆ: SNAŽNA SDA JE SNAŽNA BIH
B.net | 19. September 2018 05:23
» AKADEMIK DR. CERIĆ: INZKO VIŠE VOLI SVOJ ZLATNI POLOŽAJ U SVILI I KADIFI, NEGO BOSANSKU DRŽAVU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. September 2018 03:51
» U PLAVU OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA STARE OSOBE
Vijesti | 18. September 2018 17:32
» ŠUKRIJA MEHOLJIĆ: VUK DLAKU MIJENJA, AL` ĆUD NIKAD!
Bošnjaci.Net | 17. September 2018 14:52
Ostali prilozi istog autora: