Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu očekuje od premijera Hrvatske poštivanje presuda Međunarodnog suda pravde iz Haga
JERLAGIĆ: NAJMANJE ŠTO OČEKUJEM OD PLENKOVIĆA JE IZVINJENJE ŽRTVAMA ZLOČINA
Autor: B.net
Objavljeno: 04. December 2017. 18:12:49


Povodom najavljene posjete Premijera Repulike Hrvatske Plenkovića Mostaru, najmanje što očekujem je izvinjenje žrtvama zločina i poštivanje presuda Međunarodnog suda pravde iz Haga.

Očekujem da Premijer Hrvatske Plenković u Mostaru da svoj sud i o tome kada će Hrvatska izručiti Antu Jelavića Bosni i Hercegovini i na taj način javno pokazati da stavlja tačku na Hercegbosansku stranicu istorije u Bosni i Hercegovini.

Takođe, očekujem da se njegovi domaćini Dragan Čović i Božo Ljubić ugledaju na ‘’političkog šefa’’ iz Hrvatske i prestanu osporavati presude Haškog tribunala u slučaju ‘’šestorke’’. Umjesto da odbace njihovu ratnu i presuđenu zločinačku prošlost, oni ih još veličaju.

Ukoliko Čović i Ljubić nisu spremni da ponesu teret izvinjenja i oprosta i kažu NE bolesnoj politici iz devedesetih godina, onda treba da odstupe i svoja mjesta prepuste onima koji će pogledom u budućnost, zajedno sa ostalim narodima i građanima Bosne i Hercegovine graditi bolje sutra naše domovine. A ne da se zaklinju u tobožnje evropske vrijednosti, a svakodnevno nas svojim djelima i pogledom u ‘’retrovizor’’ vraćaju nazad, piše u saopćenju koje je potpisao Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
Ostali prilozi istog autora: