Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Melbourne, Australija
ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „KAKO BITI ČOVJEK MEĐU LJUDIMA“, AUTOR HABIB MANDŽIĆ
Autor: Suada Suljić Sokolović
Objavljeno: 29. October 2017. 14:10:31

Autor i promotori


U Islamskom centru Nobel Park, 26. oktobra 2017.godine, održana je veoma uspješna promocija knjige “Kako biti čovjek među ljudima“, autora mr. Habib Mandžić, bh. književnik koji od 1995. živi u Melbournu, gdje radi kao profesor engleskog jezika. Mandžić je rodom iz Srebrenice.
Moderator promocije je bio imam, vrijedni prof. Ismet ef. Purdić, a promotori ovog vrijednog djela su bili: dr. Suljo Husičić, književnica prof. Džana Čolić i Suada Suljić Sokolović, pripovjedač i poetesa.

Posjeta ljubitelja pisane riječi je bila na zavidnom nivou.
Lijepo je bilo vidjeti preko stotinu posjetilaca koji su sa velikim interesovanjem pratili tok promocije, a po završetku kupovinom knjiga pokazali i potvrdili njihovo interesovanje za djelo vrsnog književnika mr. Habiba Mandžića.

Moderator promocije Ismet ef. Purdić na početku program promocije, između ostalog je kazao:
- ''Ovo je peta objavljena knjiga autora Habiba Mandžića. Izlazak knjige na svjetlost dana, autoru je važna poput rađanja djeteta. Dobro dijete i dobra knjiga uvijek ostave lijepe tragove iza sebe.“

Promotor Mandžićeve knjige dr. Suljo Husičić je posebno naglasio:
- “Ovo je naučna i umjetnička knjiga.”

Profesorica Džana Čolić je pročitala biografiju autora knjige Habiba Mandžića, koja zavređuje pažnju i respekt. Pored toga, kazala je o knjizi:

- “Poruka našeg spisatelja je da prvo spoznamo sebe, da pružimo sebi duhovnu ravnotežu i da stvorimo bolju komunikaciju sa drugima“.


Interesovanje ljubitelja knjige


Književnica, poetesa i pripovjedač Suada Suljić Sokolović, koja je također autor više objavljenih književnih djela, u svom osvrtu na knjigu “Kako biti čovjek među ljudima”,između ostalog je istakla:

- “Tematika knjige, odnosno glavna žanrovska odrednica je savremena psihologija. Ali, svakako, ima i pedagoško-sociološkog karaktera, a sve, opet, protkano literarnim šmekom. Napisano jednostavnim, tečnim, pitkim bosanskim jezikom, razumljivim za čitaoce svake dobi. Ova knjiga, po svojoj strukturi, stilu i spisateljskome umijeću, predstavlja i donosi čitaocu osvježenje duševnog mira. Putokaz je ka dobru, nudi savjete i pravi je mehlem protiv današnjeg brzog tempa života.

Artikulacija vlastitog a i tuđeg životnog iskustva u Mandžićevoj knjizi medijalizirana kroz njegov intelektualni lik nas prosto impresionira. Ali, koliko ovo djelo svjedoči o intelektualnoj, toliko svjedoči o ljudskoj veličini autora Habiba Mandžića, jer samo čista, plemenita duša, bez imalo egoizma, može iznjedriti ovakvo djelo”.

Promocija je protekla u prijatnoj atmosferi. Po završetku, prisutni su pristupili kupovini knjige. Autor je, sa zadovoljstvom, svakom kupcu, pisao posvetu. Potom su svi prisutni bili počašćeni kahvom, sokom, čajem i prelijepom tortom, koja je bila dizajnirana u vidu Habibove knjige, a Boga mi, ukrašena orasima i veoma ukusna. Tortu je napravila, kao hediju autoru, hažijinca, majstor za kolače i torte, hanuma Džehva Đug.

Ovakve knjige, kao i posebno napravljene torte uz lijepu posjećenu promociju za svaku su pohvalu.

Još jednom iskrene čestitke autoru knjige, vrsnom književniku, mr. Habibu Mandžiću.


Hanuma Džehva Đug dizajnirala tortu u vidu Habibove knjigeOstali prilozi:
» BUDIMO BOLJI I DRUŠTVENO KORISNIJI
Mensud Alićušić | 19. September 2018 14:31
» RUPA U KAMENU
Said Šteta | 05. August 2018 15:42
» EMANET VJERE I EMANET DOMOVINE
ICNAB | 21. July 2018 12:38
» SJEĆANJE NA ŽRTVE GENOCIDA U PODRINJU
Said Šteta | 06. July 2018 13:40
» NEKA PROŠLOST BUDE SNAGA ZA BUDUĆNOST
Mensud Alićušić | 04. July 2018 14:52
» ZNAČAJ I METODOLOGIJA SOCIJALNE ANAMNEZE
Said Šteta | 30. June 2018 12:52
» "HEROJSKA CERSKA" AUTORA ELMEDINA SELIMOVIĆA
Eset Muračević | 27. June 2018 16:54
Ostali prilozi istog autora:
» SREBRENICA
01. July 2018 23:56
» BOSNA U SRCU, RIJEČI I KNJIZI
12. February 2018 20:47