Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U Centru za kulturu i obrazovanje u organizaciji Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK)
TEŠANJSKA PROMOCIJA KNJIGE ”DREVNA BOSNA” AUTORA MUAMERA ZUKORLIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 07. October 2017. 14:10:47


U petak večer, 06.10.2017., u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju u organizaciji Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) održana je promocija knjige “DREVNA BOSNA” autora Muamera Zukorlića. Promotori su bili: Muhamed Filipović, Džemal Najetović, Enver Halilović i Suad Kurtćehajić.
Akademik Muhamed Filipović izrazio je posebno zadovoljstvo jer je u Tešnju povodom promocije autora Zukorlića. On je naglasio da je knjiga ”Drevna Bosna” potrebna svima iz koje se kako kaže, mnogo može naučiti.

Akademik Filipović ukazao je na određene povijesne nepravilnosti po pitanju priznavanja bošnjačkoga naroda kroz npr. nedopuštanje istraživanja osmanskoga perioda. Osvrnuo se i na činjenice poput toga da je Bosna stvorila originalnu kulturu.

Nakon promotora se tešanjskoj publici obratio i sam autor, nekadašnji muftija, Muamer Zukorlić. On je kazao da je na ovom projektu radio punih pet godina, i da mu je motiv pisanja bila žeđ za istinom, kao i da je tokom istraživanja susreo se sa mnogim plagijatima i dorađenim i prepravljenim dokumentima.
Moderator je promocije je bio Ramiz Brkić, javlja zosradio.ba.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: