Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Pokajanje Adisa Dazdarevića, bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Nasufovića
DAZDAREVIĆ: BIO SAM U OKRUŽENJU MANIPULATORA, PROMICATELJA NEISTINA I PREVARA
Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 17. September 2017. 13:09:37

Adis DAZDAREVIć: Mladalačko neiskustvo i želja da učinim nešto korisno za svoj narod doveli su me u okruženje manipulatora, promicatelja neistina i prevara, i time, umjesto da doprinosim islamu i muslimanima, nesvjesno sam regrutovan da radim na njihovom slabljenju, nanoseći nepravdu sebi i svom narodu, čime sam se ogriješio prema Bogu, Islamskoj zajednici, njenim predvodnicima i svim vjernicima.Adis Dazdarević
Danas, 17.09.2017. godine u našu redakciju pristiglo je saopćenje Adisa Dazdarevića, bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića, u kojem obavještava javnost da je istupio iz paravjerske tvorevine, kaje se za svoje dosadašnje djelovanje unutar nje, te traži halaluk od legalne i legitimne Islamske zajednice u Srbiji, muftija Muamera Zukorlića i dr. Mevluda Dudića, sa željom da u narednom periodu bude njen član. U saopćenju Dizdarević piše:

- Obavještavam javnost da sam donio odluku o istupanju iz paravjerske tvorevine, takozvanog Rijaseta Islamske zajednice Srbije, i vraćanju Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji kao jedinoj legalnoj i legitimnoj Islamskoj zajednici muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Mladalačko neiskustvo i želja da učinim nešto korisno za svoj narod doveli su me u okruženje manipulatora, promicatelja neistina i prevara, i time, umjesto da doprinosim islamu i muslimanima, nesvjesno sam regrutovan da radim na njihovom slabljenju, nanoseći nepravdu sebi i svom narodu, čime sam se ogriješio prema Bogu, Islamskoj zajednici, njenim predvodnicima i svim vjernicima.

Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moje pokajanje bilo primljeno kod Stvoritelja i kako bih zatražio i dobio halaluk od svih koje sam svjesno ili nesvjesno povrijedio, a naročito od prethodnog čelnika Islamske zajednice narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića i sadašnjeg predsjednika Mešihata prof. dr. muftije Mevluda Dudića.

Iskustvo mog ranijeg djeovanja poučilo me je da je izdaja najgori čin i put propasti, zato želim da svi oni koji su u sličnoj situaciji izvuku pouku iz mog postupka i vrate se jedinstvenoj Islamskoj zajednici kao lađi spasa za sve muslimane u Sandžaku i Srbiji.

Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu korist niti bilo kakvu ovosvjetsku dobit jer sam se uvjerio da su čast i dostojanstvo najvrjedniji Božji dar na dunjaluku, napisao je u saopćenju i potpisao Adis Dazdarević, bivši član kabineta i bliski saradnik pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića.

U Novom Pazaru, 17. 9. 2017. godine
Ostali prilozi:
» DOVA DANA ZA HASTU HADŽI SENADA HADŽIFEJZOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 00:55
» EVO KOJE DONIO UKRADENU IKONU IZ LUGANSKA
Oslobođenje | 16. January 2021 17:35
» GODIŠNJICA MASAKRA U RAČKU: PEČAT RATA NA KOSOVU
Anadolu Agency (AA) | 15. January 2021 15:33
Ostali prilozi istog autora:
» VEČE DUHOVNE MUZIKE I VAZA
07. August 2019 06:21