Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. CERIĆ: KARNEVALSKI AKADEMIK NA KARNEVALSKOJ TELEVIZIJI PRIČA KARNEVALSKU PRIČU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 08. September 2017. 15:09:56
U povodu klevetanja od strane Esada Durakovića na TV1 kratko se oglasio Reisu-l-ulema IZ u BiH (1993 - 2012) dr. Mustafa Cerić, koji je istakao:


DR. MUSTAFA CERIĆ: Esad Duraković je u pravu: ja bivši, sadašnji i budući reisu-l-ulema u Bošnjaka po slovu i duhu Menšure, ne postojim u Durakovićevoj jalovoj nauci


عَنْ زَيْدِ ابْنِ أَرْقَمَ قَالَ: اللَّهُمَّ آتِ نَفْسِي تَقْوَاهَا وَزَكِّهَا أَنْتَ خَيْرُ مَنْ زَكَّاهَا أَنْتَ وَلِيُّهَا وَمَوْلَاهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لَا يَنْفَعُ وَمِنْ قَلْبٍ لَا يَخْشَعُ وَمِنْ نَفْسٍ لَا تَشْبَعُ وَمِنْ دَعْوَةٍ لَا يُسْتَجَابُ لَهَا!


Prenosi Zejd ibn Arqam da je Allahov Poslanik rekao: - Bože, utječem Ti se od nauke od koje nema koristi, koja je jalova; od srca koje nije skrušeno, koje je oholo; od duše koja nije zadovoljna, koja je frustrirana; i od dove koja nije uslišana.

Esad Duraković je u pravu: ja bivši, sadašnji i budući reisu-l-ulema u Bošnjaka po slovu i duhu Menšure, ne postojim u Durakovićevoj jalovoj nauci zato što sam stalno učio ovu gornju dovu, koja mi je, hvala Bogu uslišana. Jer, postoji razlika između jalove i nejalove nauke. Na primjer, jalova nauka je kad studenti ni nakon četiri godine studija arapskog jezika u Sarajevu pred Durakovićem nisu u stanju da se služe tim jezikom ni govorno ni pisano.

Narvno, bilo bi bolje da se Duraković posveti studentima, da se brine o njihovom znanju arapskog jezika, da prema studentima bude pedagog pa da studenti ne moraju odlaziti iz ove zemlje u potrazi za boljim učiteljima - to bi bilo bolje nego što se bavi hadžom, bosanskim hadžijama i hodžama jer to nije u opisu njegovog posla osim što ima potrebu za karnevalskim nastupima na karnevalskoj televiziji.

Durakoviću, ostavi ti hodže i hadžije na miru! Dosta im njihove muke! Bavi se ti svojim poslom, pa makar to bilo i jalova nauka dok ne shvatiš da treba da se baviš korisnom naukom bar za nekog.

Dakle, što se tiče karnevalskog analitičara/političara na karnevalskoj televiziji TV1 nisam iznenađen, jer to što Esad Duraković govori o bosanskim hadžijama može govoriti sam karnevalska pamet na karnevalskoj televiziji.

Da još jednom ponovimo: - Bože, utječemo Ti se od nauke od koje nema koristi, koja je jalova; od srca koje nije skrušeno, koje je oholo; od duše koja nije zadovoljna, koja je frustrirana; i od dove koja nije uslišana! Amin!

Pročitajte pod ovaj LINK.Ostali prilozi:
» REISU-L-ULEMA POSJETIO HASAN ATLI
MINA | 23. January 2018 15:23
» KO JE NAREDIO MILIĆU DA UBIJE 22 LOGORAŠA IZ VOGOŠĆE
Eset Muračević | 22. January 2018 20:26
Ostali prilozi istog autora:
» THE GAME IS OVER!
17. January 2018 14:26
» KRIZA LJUDSKOG SRCA
12. December 2017 16:49
» MOJ UMMETE - GDJE SMO SADA MI?
10. November 2017 13:16
» ALIJA NIJE KRIV
06. November 2017 20:18
» TREBA LI BOŠNJACIMA NACIJA?
04. November 2017 18:59
» SAMO SLOBODA SPAŠAVA BOŠNJAKA
03. November 2017 14:21
» IMA LI SELAMETA OD AMANETA?
23. October 2017 02:27