Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Godišnjica paradržavne zločinačke fašističke tvorevine
SDA: ČOVIĆU JE LI OBILJEŽAVANJE TZV. HERCEG BOSNE EVROPSKA VRIJEDNOST ZA KOJU SE ZALAŽEŠ
Autor: NAP
Objavljeno: 29. August 2017. 13:08:38


Obilježavanje godišnjice glorifikovanjem tzv. Hrvatske republike Herceg Bosne je sraman anticivilizacijski čin. Tim postupkom se veličaju masovni zločini i etničko čišćenje Bošnjaka i Srba s područja te zamišljene paradržavne tvorevine. Istovremeno, to predstavlja izrugivanje žrtvama, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

- Paratvorevina Herceg Bosna je produkt udruženog zločinačkog pothvata čiji je cilj bio podjela BiH, a u okviru koje nije bilo mjesta za nehrvate. Osim Bosni i Hercegovini, Bošnjacima i Srbima, ta tvorevina nanijela je nepopravljivu štetu i hrvatskom narodu koji je iz ratnog perioda izašao osramoćen i populacijski desetkovan.

Kao udruženi zločinački pothvat označena je u svim historijskim dokumentima i konačno u prvostepenoj presudi Haškog tribunala izrečenoj njenom vodstvu, koje je prvostepenom presudom osuđeno na 111 godina zatvora.

Otužno zvuče poruke sa jučerašnjeg obilježavanja da iza te tvorevine nisu ostale masovne grobnice i masovni zločini. Istina je, nažalost, sasvim drugačija. O tome svjedoče Ahmići, Heliodrom, Dretelj, Vranica i obespravljeni i prognani Bošnjaci iz Stoca, Čapljine, dijela Mostara, Prozora, Ljubuškog, dijela Srednje Bosne, Žepča i dijela Posavine i druga stratišta, kao i rušenje simbola Mostara, Starog mosta.

Pitamo Dragana Čovića i ostale organizatore jučerašnjeg obilježavanja jesu li to evropske vrijednosti za koje se zalažu?! - stoji u saopćenju SDA.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: