Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Odgovor na paflet
DUŠANU ŠEHOVCU PUNA USTA KURZA
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 28. August 2017. 20:08:01

DUŠAN ŠEHOVAC PREKO KURZA MOŽE POSPJEŠITI SRPSKO-AUSTRIJSKO PRIJATELJSTVO!


Srpski sociolog Dušan Šehovac, predratni asistent na Fakultetu političkih nauka, nakon srpsko-crnogorske fašističke agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima šljegao je s brda i osnivao neku (srpsku) Demokratsku inicijativu (čitaj četničku). I sve tako u duhu genocidne i šovinistčke tradicije i farse bratije kojoj pripada, među kojom je dobro poznat da isključivo misli na materijalnu korist, a kao ono usput u Sarajevu borit će se za prava zlikovaca koji su privremeno odložili krvave kame i kokarde. Naravno ne toliko da se vrate u Sarajevo čijim građanima su sa okolnih brda četiri godine razvlačili pamet, ubijali ih i sakatili iz svih vrsta oružja i oruđa, koliko da unovče imovinu i opet nazad u genocidni brlog uže i šire Srbije i Karadžićeve genocidne ostavštine. Ovaj veliko-srpski četnički isprdak koji u nekim krugovima slovi za nekog umjerenog i modernog europskog četnika, na srpskom jeziku, prizemnom vokabularu i prostakluku koji je svojestven četnadiji kojoj pripada, zadojen mržnjom prema drugima i drugačijima, okomio se na bh. intelektualku i publicistkinju Elmedinu Muftić, nakon što je uputila otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Republike Austrije, Sebastian Kurz, tražeći od njega i ministarstva na čijem je čelu, javno izvinjenje za antislamsku, islamofobičnu i diskriminatorsku izjavu, citiramo: "U Sarajevu ili Prištini se, naprimjer, ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu, kako bi promijenile sliku u gradu", ili će podnijeti tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu za uvredu koju je uputio protiv muslimanki, Bošnjakinja u Sarajevu. Pismo je izazvalo ogromnu pozornost javnosti u cijelom regionu. Mnogi na socijalnim mrežama, neovisno na vjersku i nacionalnu pripadnost, osudili su izjavu austrijskog ministra i podržali pismo Elmedine Muftić, ističući da ga treba tužiti. Ali ima i onih poput islamofoba Dušana Šehovca, koji baš ničim izazvan, ali se ipak oglasio na portalu katera.news. Doduše skriboman Šehovac se mislio proslaviti u velikonaconalističkim krugovima poput srpskog teroririste Gavrila Prnicipa koji je izvršio atentat na austrougarskog prijestolonasljednika i nadvojvodu Franju Ferdinanda, pa je prizemnim i neljudskim pamfletom na njemu svojestvenom prostačkom srpskom jeziku, ustvari pokazao koliko su mu usta puna Kurza i koliko je oduševljen mladim austrijskim Europejcom, podržavajući ali i tumačeći njegovu izjavu. Samo neka je antislamska, protiv muslimanki, građanki BiH.

Nego, nije u pitanju to što se Šehovac drži Kurza kao pijan plota i njegove izjave, to je njegovo pravo. Međutim, ovaj velikosrpski ološ sa Ilidže, udara na muslimanku, njenu čast, dostojanstvo, obraz, mahramu, hidžab, najzad i nikab. Misli li Šehovac da su Bošnjaci i svjetska javnost zaboravili koliko su hiljada Bošnjakinja svih starosnih dobi njegovi sunarodnici u toku agresije na RBiH zvjerski silovali, mučili i pobili!!? Šehovac kao i njegovi sunarodnici za sve zločine koji su počinjeni u ime svesrpstva nad civilima u RBiH, posebno za silovanja bošnjačkih djevojčica i žena, da ima išta ljudsko u njemu i njima, i da znaju za stid, u javnost bi izlazili isključivo sa vrećom na glavi!

Nakon srpsko-crnogorskog genocida nad Bošnjacima naravno da ne očekujemo da Dušan Šehovac i bratija štite prava muslimanki u BiH, ali je za očekivati da nastave na srpsko tržište prodavati austrijska muda pod bubrege. Ko zna možda ih bar one njihove otkrivene sunarodnice ozbiljno shvate, posebno kada preko Kurza mogu pospješiti srpsko-austrijsko prijateljstvo!Ostali prilozi:
» ŠKOLA JE PRVA STANICA U ŽIVOTU MLADIH LJUDI
Božidar Proročić | 29. October 2020 20:01
» ALIJA REDŽEMATOVIĆ KULTURNI POSLENIK PLAVA
Božidar Proročić | 26. October 2020 20:41
» KAKO STE MI, BOŠNJACI U TUĐINI?
Enisa Malićević | 18. October 2020 23:16
» NOVI NAPADI I AGRESIJA JERMENIJE KRŠENJE MEĐUNARODNOG PRAVA
Božidar Proročić | 06. October 2020 17:43
» SULEJMAN-BEĆA KUJEVIĆ - KULTURNI POSLENIK ROŽAJA
Božidar Proročić | 03. October 2020 18:45
» JERMENISKI NAPAD NA AZAERBEJDŽAN PRIJETNJA MIRU U SVIJETU
Božidar Proročić | 27. September 2020 15:43
» MAJČIN ZOV MAJKE BOSNE
Zijad Bećirević | 16. September 2020 16:02
» JA SAM RIJEKA, MAIDA MEHMEDOVA BILAL
Said Šteta | 29. August 2020 02:06
Ostali prilozi istog autora:
» SARAJEVSKA VIJEĆNICA
25. August 2020 15:10
» NEDŽIB VUČELJ PRESELIO NA AHIRET
15. February 2020 09:11