Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Nakon stravičnih Dodikovih laži u Bratuncu i upućenih prijetnji Bošnjacima – preživjelim žrtvama genocida i povratnicima u Podrinju
DODIKOVI GENOCIDNI POKLIČI IZ BRATUNCA
Autor: Salih Brkić
Objavljeno: 22. July 2017. 16:07:15
ČUDNA JADA OD DODIKA GADASALIH BRKIĆ PORUČIO DODIKU: Od završetka genocidne agresije do danas veća gadost nije mogla biti izrečena.


Četiri dana prije kolektivne dženaze i ukopa još 71. žrtve genocida u Srebrenici, Milorad Dodik je sramno u Bratuncu poručio da se ulaganjima, mahom iz islamskih zemalja, željelo da se "vrate nakon otadžbinskog rata muslimani da bi ponovo okupirali Drinu na taj način". Ako vlasti BiH i međunarodna zajednica ostanu samo na osudama Dodikovih izjava, a ne poduzmu sankcije, on će još žešće nastaviti prijetnje Bošnjacima ali i o iščeznuću BiH, i papagajskoj priči o manjem entitetu kao državi.
Dok su u sumrak 7. jula t.g., u genocidu preživjeli i protjerani članovi obitelji žrtava genocida u Srebrenici prolazili kroz Bratunac prema Srebrenici, kroz prozore autobusa i vozila mogli su čuti prijeteće sablasne poruke Milorada Dodika okupljenom svesrpstvu u centru Bratunca, upućene na adresu preživjelih žrtava genocida, bošnjačkih povratnika, Bošnjaka Srebrenice i Podrinja, ali i države BiH.
Milorad Dodik je, uz ostalo rekao: "da je RS rezultat borbe srpskog naroda za slobodu i da je RS država". Izdajničkim je nazvao pravosuđe BiH, a za BiH da će se "urušiti i iščeznuti ". Ali, jedna poruka odzvanja Podrinjem već danima i plaši još od srpsko-crnogorske agresije lomljene i prebijane bošnjačke povratnike, uz već više od 9.000 ukopanih žrtava stravičnih zločina i genocida u Memorijalnom centru Potočari, bratunačkim Veljacima, vlaseničkoj Rakiti i Zaklopači, spomen-kompleksu ubijenim Zvorničanima u Gornjoj Kalesiji, te drugim mezarjima širom Podrinja.

Milorad Dodik je u Bratuncu zapjenio izgovarajući i ovu genocidnu poruku:
- “Poznati su primjeri raznih fondacija, prije svega islamskih, koji su tražili i usmjeravali svoje pare kako bi se ovdje, uz Drinu, vratili nakon otadžbinskog rata muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način".

Od završetka genocidne agresije do danas veća gadost nije mogla biti izrečena. Čitaj, Milorade Dodik, popis iz 1991. godine i odmah ćeš vidjeti da su muslimani bili većina u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici i Zvorniku, a Srbi ni u jednoj od ovih općina! Sad su u procentima do 15 posto jer su zločinački pobijeni od VRS i policije entiteta kojim ti voždovski vladaš! I ti to zoveš otadžbinskim ratom?!
Haram ti bilo!!!

Nikog neće tjerati jer su ona nerođena otjerana sa ovog svijeta,
djeca rahmetli Zekire Begić, Zemire Salihović i drugih majki Podrinja.
Znaš li da je 12. maja u Bratuncu ukopan Emir Suljić, koji je živio samo dva dana! Znaš li da je najmlađa žrtva ukopana u Potočarima Fatima Muhić otišla na drugi svijet u prvom satu života!
Znaš li da je u Potočarima već ukopano 447 maloljetnika!
Ovog 11. jula 7 tinejdžera, najmlađi Damir Suljić ni punih 15 nije napunio.
Ali to nije sve…Objasni mi ko u grobnicu pred policijskom stanicom u Skelanima baci majku Fatimu Mujić i Vlaseničanina sa nadimkom "Džin"? Ko pored svinjca u Skelanima, kraj Drine, baci u grobnicu 11 ubijenih i spaljenih Bošnjaka? Ko poveza onoliko poveza i žica na rukama i očima ubijenih Podrinjaca u velikim masovnim grobnicama? Ko je žive bacao u ponor špilje Pola kod Šekovica i zatrpavao pijeskom
pa ih gušio prelazeći bagerom u grobnici kod Cerske?
Reci Milorade Dodik, jeste li ovako 9. aprila 1992. "oslobodili" Zvornik? Zajedno sa svojim gostom, ministrom iz Srbije Zoranom Đorđevićem, odgovori mi otkuda masovne grobnice Bošnjaka u Sremskoj Mitrovici, Šapcu…? Donijela Drina ubijene muslimane od Srebrenice do Bijeljine! I neka vajni srbijanski ministar kaže hoće li oni braniti RS kao što su je branili Arkan, Legija, Dušan Vučkovic Repić, "Škorpioni"…
Ima još koliko hoćeš, ako želiš da pričamo o tvom i srpskom "otadžbinskom ratu", i muslimanima koji opet žele okupirati Drinu. Možemo i o 12 ubijenih i 22 ranjena povratnika, počev od djevojčice Melihe Durić do majke Paše Mustafić. Samo se javi.Do tada, pročitaj knjigu Vladimira Dedijera i Antuna Miletića "Genocid nad muslimanima 1941 - 1945." Oni napisali prije 30 godina, a ti sada negiraš genocid u Srebrenici. Čudna jada od Dodika gada!

JADNO I BEZOBRAZNO DODIKOVO OPRAVDANJE

Kad je vidio da je sa genocidnim porukama u Bratuncu prešao crvenu liniju Mile Dodik hitro poletio da novim lažima opravda izrečenu tvrdnju o nastojanjima muslimana da svojim povratkom ostvare planove o novoj okupaciji Drine. Ako nije, kako kaže, mislio na povratnike, onda su kuće u Podrinju obnavljane za buduće teroriste iz nekih islamskih država koji bi se, umjesto Bošnjaka, "vratili" ili će se "vratiti" u sela uz Drinu. Jadno je to Mile, traži bolje opravdanje!
Od Milorada Dodika zaista svašta možete očekivati. Ali, njegov brzo plasirani demanti onoga što je 7. jula rekao u Bratuncu samo je jad i čemer, koji bi bio smiješan da ga ne prate tragedije povratnika.
Naime, Milorad Dodik reče da se Bošnjaci mogu vratiti u svoja naselja, a da su neke od islamskih fondacija, koje su pomagale povratak, planirale sa nekim drugim povratnicima ponovo okupirati Drinu. Mile Dodik, neće moći!

KO POBI 13 I RANI 20 POVRATNIKA, A UBICE NEPOZNATE?

Milorad Dodik očito ima amneziju pamćenja. Kad su već na Drinu dolazili da bi je ponovo okupirali, ko od policajaca RS pretuče do smrti Muradifa Alića na početku povratka u Mahalu? Ko raznese mozak rafalima i minama Meši Arnautoviću kod Koraja, Sejfi Ahmetoviću iz Glogove i Paši Mustafić iz Pečišta kod Potočara? Ko rafalima izrešeta Hazima Čajlakovića i Rasima Bilalića na području Laza?

Imaš, Mile, slike batinaša i ubica što su, uz lomljenje kičme i rebara, natjerali povratnike u Sjenjinu da bježe i kroz minsko polje. Rezultat - 3 mrtva i 12 ranjenih povratnika!
Ubica Hasana Džafića i Rifata Muminovića je poznat. To je, bivši policajac u Kalesiji Milan Bećarević iz Osmaka. Pobio ljude u Vukovinama i pobjegao u Srbiju. Osta samo potjernica.
Posebno izdvajam stravicno ubistvo Melihe Durić iz Vlasenice. Ubijena snajperom 11. jula 2001. godine u selu Dzamdžići kod Vlasenice, upravo kada je postavljen prvi nišan u Potočarima.

KO UBI MURATA BADIĆA?
I da ti bude bliže. Ko je ubica(e) Murata Badića, koji je tučen i kamenovan do smrti u centru Banje Luke kad je polagan kamen-temeljac za Ferhadiju?
Sve ovo, a ima još mnogo toga, uradile su specijalne ubice kojim su "povratak finansirale neke humanitarne organizacije iz islamskih zemalja". Čak stite i crkvu u avliji nane Fate.
Milorade Dodik, pogledaj slike koje prate ovu priču.

10 GODINA LAŽEŠ NANU FATU ORLOVIĆ!
Treba li još. Mile, pitanja o "planu islamskih fondacija, od kojih neke podržavaju teroriste, da nasele ljude koji će ponovo okupirati Drinu? Ko je tukao nanu Fatu Orlović koja boluje i nestaje zbog inat - crkve, a njoj se godinama sudi? Zašto je lažeš 10 godina da ce crkva uskoro biti uklonjena / pogledajte na You Tube /?!Ostali prilozi:
» MEŠA, MEŠIZAM I MEŠISTI
Sead Zubanović | 08. August 2020 03:31
» JEDNOVJEKOVNI PUT HASANA PARIPOVIĆA, VRHUNSKOG INTELEKTUALCA U SJENI
Mr. sci. Džavid Begović | 07. August 2020 15:35
» HOMOSEKSUALIZAM – NOVA GLOBALNA IDEOLOGIJA, ALI I STRATEGIJA
Amir Telibećirović | 07. August 2020 15:08
» ME'O I MAGNUM - NOVOPAZARSKI JAHAČI APOKALIPSE
Nevzad Kurtagić | 06. August 2020 20:28
» OKO BOSNE ZLOKOBNI DUHOVI: MILANOVIĆ K’O DODIK, VUČIĆ K’O TUĐMAN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. August 2020 20:27
» LEGITMIRANJE UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA
Armin Čusto, dipl.iur. | 05. August 2020 16:42
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» PRIDORSKA KAPETANIJA
Samir Hadzalić | 02. August 2020 23:28
» OD DODIKOVA ARLAUKANJA DO MIJAUKANJA
Zijad Bećirević | 02. August 2020 18:31
» DA LI JE SKUPŠTINA RS-A DODIKOVA MOČVARA SA ŽABCIMA?
Mr. Milan Jovičić | 02. August 2020 15:05
» BAJRAM DOĐE NE MIRIŠU AVLIJE
Aziz Hurem | 30. July 2020 17:23
» LJUDSKOST MJERENA PRINCIPOM SLOBODE, AKCENAT DOKTRINE ISLAMA
Msc. Sumeja Smailagić | 28. July 2020 17:39
» ZAŠTO JE SULTAN MEHMED FATIH PRETVORIO AJA SOFIJU U DŽAMIJU
Dr. hfz. Safvet Halilović | 28. July 2020 15:29
» PERVERZNA KARIKATURA IZ SARAJEVA ZA POTOČARE
Amir Telibećirović | 27. July 2020 18:19
» ČEKAJ, MAGARČE, DOK TRAVA NARASTE
Zijad Bećirević | 26. July 2020 15:56
Ostali prilozi istog autora: