Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Novi Sad
INTERNACIONALNI UNIVERZITET IZ NOVOG PAZARA SA PROFESORICOM BISEROM SULJIĆ-BOŠKAILO NA SPEKTAKULARNOM OTVARANJU "SERBIA FASHION WEEK"
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. April 2017. 21:04:24


Na otvaranju jednog od najvećih događaja u svijetu mode u Srbiji, "Serbia Fashion Week" u Novom Sadu, u ponedjeljak, 24. aprila učestvovao je i Internacionalni univerzitet iz Novog Pazara sa profesoricom Biserom Suljić-Boškailo, a među manekenima našla se i Novopazarka Almasa Redžepefendić, koja je nosila jednu od njenih kreacija.

Pored novog izuma "ŠALINE" koje u sastavni dio haljina (spoj sandžačke kulture i svjetske visoke mode), na haljinama su bili naslikani detalji koji su nosili poruku "Ikre" - UČI, koje je pored Bisere slikala i profesorica Internacionalnog univerziteta dr. Mersada Nuruddina Agović.

Serbia Fashion Week priredio je pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona uz muzičku pratnju Tijane Bogićević, ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pjesmu Evrovizije, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021 i muzičara Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week.Serbia Fashion Week je pomjerio granice organizujući najveći skup manekena na jednom mjestu i jednoj modnoj pisti u Evropi, ako izuzmemo događaje velikih modnih kuća kao što su Dior, Channel i drugi. Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice upriličeno je otvaranje za sve Novosađane i brojne inostrane posjetioce, među kojima su bili i prestižni mediji iz Evrope, Amerike i Azije, te će ova, po svmu specijalna slika Novog Sada, obići cio svijet.

Fantastična atmosfera i potpuno neuobičajen izgled glavne novosadske ulice učinili su da Novi Sad stoji rame uz rame sa najvećim svjetskim prestonicama mode. Inostrani gosti i mediji su se jednoglasno složili da je spektakl otvaranja pozicionirao Serbia Fashion Week visoko na ljestvici modnih događaja Evrope, dok ni Novosađani nisu krili svoje oduševljenje okupivši se u velikom broju duž cijele ulice.Prijatno aprilsko veče svojim modelima uljepšala su neka od najznačanijih svjetskih modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi.

Zvuci filmske muzike u sjajnom izvođenju simfonijskog orkestra NS2021 orili su se Zmaj Jovinom ulicom tokom trajanja cijelog programa, a mnogi su prvi put imali priliku da čuju uživo i pjesmu kojom će Tijana Bogićević predstaviti našu zemlju na Evroviziji. Energičan nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima označio je kraj svečanog otvaranja, kada je velika pista zablistala svim prisutnim manekenima i dizajnerima.Ostali prilozi:
» VELIKI JUBILEJ ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA GRAC
Emir Serdarević | 22. June 2018 13:39
» BOŠNJACI POSLALI PORUKE MIRA
Emir Serdarević | 09. June 2018 20:35
» PRIČE O HEROJIMA TREBA VRATITI U ŠKOLSKE KLUPE
Eset Muračević | 08. June 2018 14:58
» AMINA ILI MELEK
Said Šteta | 01. June 2018 16:28
» ŠEHIDI PREVIJE
Ibrahim Husejnović | 21. May 2018 17:25
» ČOVJEK, ŽENA, DOKTORICA ALMA
Said Šteta | 15. May 2018 15:11
» PLAV: MLADI FILANTROPI NA HUMANOM DJELU!!!
Senada Đešević, prof. | 27. March 2018 20:25
Ostali prilozi istog autora: