Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HKD NAPREDAK: BISKUP KOMARICA NE SMIJE OSTATI USAMLJEN U BORBI ZA ISTINU I PRAVDU
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 24. April 2017. 14:04:58


Držeći se, valjda, stare komunističko-boljševičke direktive da svećenici trebaju ostati u sakristiji, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oduzima pravo banjolučkom biskupu mons. Dr. Franji Komarici da u ime protjeranih i opespravljenih Hrvat katolika postavi pitanje dužnosnicima toga entiteta: Što ste uradili sa svojim sugrađanima?! Dodikovo otvoreno pismo upućeno Komarici uoči Uskrsa kao reakcija na biskupov istup u medijima, u biti je otvorena prijetnja. Ali i, pravi, školski primjer političke demagogije.

Naime, taj visoki entitetski dužnosnik obznanio je kako prekida svaki dijalog s biskupom banjolučkim. A, on je, zapravo, taj dijalog prekinuo još prije pet godina, otkako se Komarica nastoji službeno sastati s tim apsolutnim liderom RS-a. I Dodik, ali i neki drugi eresovski dužnosnici, oglašavaju se, i to uvijek s pozicije političke sile, samo kada bjelodanu istinu biskup banjolučki javno iznese. I tako je godinama. Istina se ne može, ma koliko Dodik „ravnopravnost“ Hrvata (demagoški) legitmirao trojicom ministara hrvatske nacionalnosti u Vladi RS-a.

Biskupov je aktualni vapaj uslijedio zbog tzv. malih, običnih ljudi koji ne mogu ostvariti svoje neotuđivo i neupitno ljudsko pravo i biti sretni na svojoj očevini i djedovini, uživajući u punom ostvarenju svoga identiteta.

Biskupovo temeljno pitanje-vapaj je: Gdje su moji katolici, i gdje su njihova prava? I predsjednik RS-a je dužan odgovoriti na njega, jer riječ je o građanima kojima je on predsjednik. Usto, Hrvatsko kulturno društvo Napredak naglašava kako biskup Komarica kada govori o teškom položaju hrvatskog, katoličkog pučanstva u ovome dijelu naše zemlje, isto pitanje koje postavlja eresovskim dužnosnicima, adresira i na adrese hrvatskih dužnosnika, koji se - znakovito - ne oglašavaju ni nakon nehumanog Dodikova napada na biskupa banjolučkog. I to ne prvi put.

HKD Napredak daje punu potporu biskupu Komarici u njegovom nastojanju da se izbori za život dostojan čovjeka za onih još desetak posto predratnih Hrvata-katolika u RS-u. Usto, apelujemo i na hrvatske dužnosnike da se konkretno zauzmu za ono malo preostalih Hrvata u RS-u. Vapaj za istinom i pravdom biskupa banjolučkog ne smije ostati usamljen, stoji u saopćenju.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: