Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDA Sandžaka dio vlasti u Novom Pazaru
IFETA RADONČIĆ PREDSJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE NOVOG PAZARA
Autor: radiostoplus.com
Objavljeno: 10. April 2017. 13:04:26


Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka od danas će zvanično biti dio vlasti u Novom Pazaru, čime će biti ispoštovan dio Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju ove stranke i Sandžačke demokratske partije (SDP), saznaje radio Sto plus.

Predsjednik Gradske skupštine Mirsad Djerlek podnio je danas ostavku na ovu funkciju, „zbog profesionalnih obeveza“, a na njegovo mjesto biće imenovana Ifeta Radončić iz SDA Sandžaka.
Radio 100 plus nezvanično saznaje da će predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Aščerić biti imenovan za pomoćnika gradonačelnika, dok će Esmir Muratović i Esad Fazlić umjesto Dragane Garović i Albina Šabotića biti novi članovi Gradskog vijeća.

Isi izvor podsjeća da su predsjednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali 20. decembra prošle godine Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Deklaracija sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumijeva i smanjenje tenzija i podjela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Jedna od tačaka navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih, što će biti regulisano posebnim sporazumom, koji će biti saglasan ovoj Deklaraciji.

Poštujući Deklaraciju, SDP je prije par mjeseci postala dio vlasti u Sjenici, a uskoro se očekuje da i u Tutinu članovi ove partije zauzmu rukovodeće funkcije.Ostali prilozi:
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
Eset Muračević | 04. June 2020 13:08
Ostali prilozi istog autora: