Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BPS: NA SVOJIM ANTIUSTAVNIM PIROVIMA DODIK MOŽE PJEVATI, ALI BEZ DRŽAVNE MUZIKE
Autor: B.net
Objavljeno: 07. January 2017. 18:01:31


Povodom izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u kojoj je spočitao Predsjedništvu BiH i Ministarstvu odbrane BiH jer se vojni orkestar Oružanih snaga BiH neće angažovati na antiustavnoj “proslavi Dana RS” dok je, kako je kazao Dodik, “prije nekoliko godina vojni orkestar OSBIH svirao na postrojavanju veterana Armije RBiH kada je predat raport Seferu Haliloviću”, BPS saopćava javnosti sljedeće:

Oružane snage Bosne i Hercegovine dužne su, kao legalna i legitimna vojna formacija države Bosne i Hercegovine, učestvovati na svim paradama i svečanostima, te drugim prilikama kada se za to ispoštuju zakonske pretpostavke i kada takvim učešćem ne krše Ustav BiH ili zakone naše države. S obzirom da su takve pretpostavke potpuno ispunjene g.Dodik je dobio odgovor na svoje pitanje u vezi proslave Dana Armije RBiH.


Zabranjeno je ubijanje nedužnih! Zabranjeno je obilježavanje 9. januara Dana Republike Srpske-genocidne tvorevine! Ipak sve to, nažalost, egzistira. Zasto? (Ilustracija; Šukrija Meholjić)


S druge strane, a s obzirom da je Ustavni sud BiH zabranio dan koji g.Dodik želi proslavljati o državnom trošku, te ga proglasio i neustavnim, učešće Oružanih snaga BiH na takvoj, privatnoj i antiustavnoj Dodikovoj proslavi bilo bi kršenje odluka Ustavnog suda BiH a zbog toga je g.Dodik već boravio u Tužilaštvu BiH.

S tim u vezi g.Dodiku nije preostalo ništa drugo nego da, nakon sukoba sa nekolicinom državnih institucija u BiH uđe u sukob i sa Oružanim snagama BiH ili da, kao što to inače uobičava, na svojoj privatnoj, a antiustavnoj zabavi zakazanoj za 9.1.2017.godine zapjeva lično kako bi smanjio svoje troškove jer država nije dužna da plaća sve izlete g.Dodika od antiustavnih i lažnih referenduma pa sve do istih takvih proslava.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: