Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


Bošnjaci.Net objavljuju spiskove sa kojima Đukanović kupuje glasove za predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori!!! Da li će stranke u CG, posebno bošnjački predstavnici potražiti pravdu u Strazburu?
SKANDALOZNO: ĐUKANOVIĆEV REŽIM KUPUJE GLASOVE BOŠNJAKA
Procitaj komentar

Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. October 2016. 15:10:41


Istraživački tim Bošnjaci.Net konstantno ukazuje na nepravdu koju režim na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem nanosi bošnjačkom narodu u Crnoj Gori. Savjest nadležnih institucija po pitanju rješavanja te nepravde nije proradila, time Bošnjaci su prinuđeni da svoja prava traže na višim internacionalnim instancama koji bi se trebali pozabaviti onima koji tri decenije, raznim mahinacijama, predvode crnogorski diktatorski režim. Duže vrijeme ukazujemo na to da režim u Crnoj Gori, na čelu sa Đukanovićem i njegovom vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS), nažalost i dijelom podaničke vrhuške Bošnjačke stranke (BS) koju predvodi Rafet Husović, u tandemu ugrožavaju Bošnjake i njihovo pravo na dostojanstven i slobodan život u regiji Sandžak kao i u cijeloj Crnoj Gori, ali i onih koji su '90-tih godina uzrokom rata i prijetnji prognani u državama širom zapadne Europe, Amerike.... Poznato je da se služe svim mogućim nezakonskim metodama samo da bi se održali na vlasti jer znaju smjenom, odnosno gubljenjem vlasti, da će biti dovedeni pred sudske instance i odgovarati za ratne zločine po komandnoj odgovornisti i sav kriminal koji su godinama činili.

Đukanović i DPS u predizbornim kampanjama svih izbora do sada nastojali su izazvati strah među Bošnjacima, tako da im u tome strahu nametnu, da ko god dođe drugi na vlast osim njih, bit će rata, klanja, progona... Poznato je da su Đukanovićev DPS i Miloševićev SPS ratnih 90-tih godina vodili rat za mir prednjačili u svim ratnim zločinima. Đukanović i njegov DPS zadaju strah Bošnjacima nad kojima se više stoljeća u kontinuitetu vrši genocid, pljačka i istrebljenje na tim prostorima, tako da i nakon svega od te opustošne i prestravljene sirotinje za sitan novac iznude kupovinu njihovih glasova, nad kojima će vladati naredne četiri godine.

Podsjećamo javnost, po Zakonu o izboru odbornika i poslanika u Crnoj Gori ("Sl. list RCG", br. 4/98, 5/98, 17/98, 14/00, 18/00, 9/01, 41/02, 46/02), član 2. osnovnih odredbi glasi: "Građani biraju odbornike i poslanike na osnovu SLOBODNOG, opšteg, jednakog i neposrednog biračkog prava."

Unotač zakonskih odredbi, bezbroj je dokaza na ranijim izborima za kriminalni odnos Đukanovića i njegovog DPS prema građanima CG, posebno prema bošnjačkom narodu, kupovine glasova, dovlačenje iz dijaspore kada osjeti da će izgubiti vlast. Tako je i ovih izbora, gdje javnosti jasnim dokazima, fotografijama i tekstom, ovom prilikom ekskluzivno ukazujemo na samo neke od njih. Skandalozno je kako Đukanovićev vladajući režim, da bi se održao na vlasti, koristi sve metode zastrašivanja sa kojima grubo krši Zakon u CG ali i remeti europske tokove unapređenja demokracijskih vrijednosti u državama i među građanima. Ovakvi skandali kupovine glasova i zastrašivanja glasača strogo bi bili kažnjeni u svim državama zapadne Europe, Amerike, Kanade, Australije..., stranke i pojedinci bi bili elemenisani sa političke scene. Dok u Đukanovićevoj privatnoj državi Crnoj Gori, koju nazivaju građanska i europska, zauzimaju i uživaju na visokim pozicijama.Vjerujemo da će ovoga puta sve političke stranke i političari u CG koji su protiv korupcije, posebno Bošnjaci, biti prinuđeni da svoja prava i svaki oblik korupcije, podmićivanja i krađe glasova prijaviti intenacionalnim institucijama, uključujući Sud u Strazburu, ali i drugim važnim instancama Europske unije koji moraju osuditi ovakav čin koji ruši svaki oblik demokracije. O ovome mora i bit će obaviješteni UN i State Departmet SAD.

Vrlo je interesatno da Đukanovićev diktatorski režim Bošnjake i Albance koje je ratnih 90-tih prognao po svijetu, nije im dozvolio da budu upisani na Popisu stanovništva, dok sada iste te dovlači na izbore da ga još jednom spase od gubitka časti. Naravno, sramotno je i za sve one iz bošnjačkog i albanskog korpusa koji za Đukanovićev novac prodaju svoju čast i dostojanstvo.

SPISKOVI GLASAČA OD KOJIH SE KUPUJE GLAS


Naši čitatelji, koji su inače '90-tih ratnih godina prognani od Miloševićevog i Đukanovićevog ratnog režima, u više navrata su nam se obratili da ih pojedinci, koji rade za Đukanovića i njegove tajne službe, uznemiravaju sa pozivima, presreću ih na javnim mjestima, prijete im i ubjeđuju ih ako ne budu glasali za DPS i Đukanovića da će biti registrirani i imat će problem kada se vrate u zavičaj u Sandžaku i CG. Ipak, savjesni i hrabri građani su i ovog puta ukazali na spiskove građana koji nose zadužene osobe, koji metodom "ubjeđivanja" iznuđuju i(li) kupuju glasove za novac.

Prema saznanju Bošnjaci.Net, Đukanovićev crnogorski režim je angažirao podobne koordinatore u svim mjestima sa bošnjačkom populacijom ali i po cijeloj dijaspori. Naš izvor za sada nam otkriva ko su koordinatori po lokacijama, dok Luksemburg vjerno drže: Esad Halilović, Munir Ramdedović i Halil Agović, koji udbaškim metodama uhode i presreću građane koji su nakon progona iz Crne Gore našli utočište upravo u Luksemburgu.

Uostalom detalje ove grube izborne crnogorske korupcije čitaoci mogu pogledati na priloženim spiskovima, na kojima se mogu uvjeriti kako različitim bojama obilježavaju građane koji su pristali da prodaju svoj glas, odnosno oni koji nisu, dvoume se ili su izričiti da nisu na prodaju.Pozivamo naše čitatelje, svjesne i savjesne građane da se i dalje bez straha i ustručavanja jave redakciji Bošnjaci.Net i ukažu nam na sve oblike podmićivanja i korpcije. Javite nam ko god vam ponudi novac da bi glasali za određenu stranku ili pojedinca. Poželjno je da nam pošaljete snimke i slike.


Napomena: Spiskovi su objavljeni originalno kako smo ih primili, upravo da oni koji su na spisku i cjelokupna javnost vide šta i na koji način vladajući režim Đukanovićev DPS radi sa osobnim podacuna građana CG, posebno bošnjačke nacionalnosti. Za ovaj čin trebaju svi odgovorni koji čuvaju podatke građana biti smijenjeni i snositi sve zakonske konsenkvence.

VRHOstali prilozi:
» IN MEMORIAM DR. OMER ĐURBUZOVIĆ
Božidar Proročić, književnik i publicista | 14. June 2024 14:14
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
Bošnjaci.Net | 11. June 2024 21:10
» STRANKA NYANS NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT
Bošnjaci.Net | 08. June 2024 17:12
» OTVORENO PISMO ANDRIJI MANDIĆU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25. May 2024 12:33
» 21. MAJ DAN HRABROSTI, SLOBODE I JEDINSTVA - JEDNA JE CRNA GORA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 20. May 2024 14:31
» GRANADA
Zineta Subašić | 19. May 2024 15:32
» BOŠNJACI, SVJEDOČIMO DA JESMO
Mr. Senahid Halilović | 10. May 2024 18:11
» MEHMET-METO ZENKA MOSTOVI MEĐUETNIČKE SARADNJE U CRNOJ GORI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 08. May 2024 16:52
» BRANE
Haris Hojkurić | 01. May 2024 16:10
Ostali prilozi istog autora:
» HITLER I GEBELS BI POZAVIDJELI RTRS
19. February 2020 19:12
» "I JA SAM IZ SREBRENICE" U KANADI
16. November 2016 19:08
» PODRŠKA IZ U BIH I REISU-L-ULEMI
23. January 2016 18:14
» SJEĆANJE NA RAH. RUSTEMA GUTIĆA
02. August 2015 16:20
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif