Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

„Laž je u samom biću Srbina“
DODIK U BUSIJAMA 2016. KAO MILOŠEVIĆ NA GAZIMESTANU 1989.
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 05. August 2016. 14:08:52


Predsjednik Genocidne tvorevine Milorad Dodik u povodu hrvatske "Oluje", poručio je u četvrtak navečer (4.august) u Busijama kod Zemuna obilježavajuči "Dana sjećanja na sve srpske žrtve", da Srbi imaju ono što niko nema - dvije države, Srbiju i Reubliku Srpsku, nastale raspadom SFRJ, prenose agencije dok u nastavku svjedoči video clip. Nasljednik srpske genocidne bratije Dodik je u ratnohuškaškom govoru u dobroj mjeri prešao blakanskog kasapina Slobodana Miloševića kada je zapaljivom ratnom retorikom 28.juna 1989. sa Gazimestana Srbima i Crnogorcima poručio da će jesti korjenje i poveo ih zajedno u genocidni rat protiv svojih komšija / susjeda. Gdje god su zlikovci stali sa poganom čizmom iz kukavičluka i zadojeni tamjanom i stihovima genocidnog pjesnika Njegoša, iza sebe u bježaniji su ostavili pustoš... 'erojstvo, čojstvo i junaštvo su pokazali silujući, pljačkajući, rušeći i genocidom nad nedužnim civilima...

U hrvatskom Vukovaru sa stanovnicima sravnili su sve sa zemljom. Zatim u desetak gradova u BiH pretvarili su u logore smrti i masovne grobnice, počinili su genocid nad Bošnjacima. Da bi jula 1995. u Srebrenici u nekoliko dana u Zaštićenoj zoni UN-a (!) u genocidu poklali više od deset hiljada bošnjačkih mladića... Godine 1999., srpski fašisti kreću na Kosovo, ubijali su gdje su stigli, da bi Drenicu potpuno sravnili i zatrli tragove brojnim albanskim porodicama.

Sa govornice u četvrtak zapjenio je Dodik o "poštenju" srpskog naroda, dok su ga uzdišući slušali njegovi beogradski mentori, srpski patrijarh Irinej i premijer Aleksandar Vučić, haman da mu i oni poručuju "de Milorade ne seri"! Ali... Slušajući Dodika sa usana im se ponosno moglo pročitati da je Ćosić bio upravu kada je rekao da niko kao Srbin ne zna s lagati, kao da im sa ozvučenja sa govornice odzvanjaju riječi krepalog oca nacije:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“



I tom stilu i Milorad Dodik, vjerovatno u žalu što u vremenu srpsko-crnogorskih genocidnih pohoda nije bio okićen sa krvavim kamama i hodao sa Karadžićem, Mladićem, Šešeljom, Nikolićem, Vučićem, Arkanom i inom srpskom genocidnom bratijom, bacajući prašinu u oči javnosti, kao da su sve svjedoke pobili i da niko nije upoznat o srpskim (i crnogorskim) genocidnim genima, uključujući ovaj posljednji genocid koji su počinili od hrvatskog Vukovara preko bošnjačke Srebrenice do albanske Drenice.

I tako poskakujući I naričući na bini, ostajući bez daha i zapjenušen Dodik uskliknu:

- "Raspad Jugoslavije napravio je jednu hrvatsku i dvije srpske države. Ono što mi imamo nema niko drugi. Ovo je život, ovo je Srbija, ovo je srpski narod, ovo je Republika Srpska. Odavde sigurno otići nećemo. Branimo naše dostojanstvo, branimo naše živote, naše poštenje".

Ako je svjedočeći prema videu, dok je dio Srba aplaudirao, jedan dio je sa podsmijehom odslušao zapaljivi govor, vjerovatno ne podnoseći da ih neko i na ovakvim skupovima otvoreno laže, pa ni Dodik iz Laktaša koji je za sve njih samo Bosanac s druge strane Drine i ništa drugo.

Prvo, što je svima poznato da jedini narod na Balkanu koji ima dvije (i pol) države su Albanci, to su Republika Albanija i Repbulika Kosovo, dobrim dijelom Makedonija a i faktor su u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

Drugo, kada je Karadžićev nasljednik Dodik u Busijama kod Zemuna uskliknuo "ovo je Republika Srpska", zar nije čudno da ga premijer Srbije nije opomenuo da smiri hormone, da ga ispravio da su na Drini granice Bosne i Hercegovine i Srbije.

Treće, Dodik je urlao o spomen obilježijma koji su podignuti u susjednoj Hrvatskoj, nazivajući ih fašistima, da promovišu zločince... Zar Dodik & genocidna bratija misle da niko nije čuo o njegovom dočeku osuđenih srpskih ratnih zločinaca iz haških kazamata, svjedočenju na sudu u korist zločinaca, financiranje ratnih zločinaca, spomen obilježja zlikovcu Draži Mihajloviću, davanje imena ulica, trgova, bulevara, studenstkih domova i parkova po najvećim srpskim ratnim zločincima... zar to ne bi trebalo biti da se jedan narod ogradi od zlikovaca a ne da ih na bilo koji način promovira.

Mnogi kažu da je zlikovac Ćosić bio upravu kada je rekao: „Laž je u samom biću Srbina“. (EK)




Ostali prilozi:
» PRIBOJ - OGLEDALO BEZ ODRAZA
Larisa Karaosmanović | 18. September 2017 21:12
» POMJERENI RAZUM RIZVA BABAČIĆA
Šemso Agović | 17. September 2017 02:54
» PRAZNINA U LJUDSKOM DUHU
Avdo Metjahić | 16. September 2017 23:46
» OBMANAMA JAVNOSTI; NISTE NA BOŽIJEM PUTU!
Mr. Milan Jovičić | 16. September 2017 14:17
» BOŠNJAČKO „NE“ DRUŠTVENO-POLITIČKIM IRACIONALIZMIMA
Džebrail Bajramović | 15. September 2017 15:26
» VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI NA SARAJEVSKOM CRVENOM TEPIHU
Zijad Bećirević | 14. September 2017 17:04
» ŽRTVOVANJE SINA ZA DRŽAVU
Haris Hojkurić | 13. September 2017 19:46
» KAKO SU BIJELJINSKI BOŠNJACI UBIJENI PRIRODNOM SMRĆU
Avdo Huseinović | 12. September 2017 22:21
» 186 GODINA OD PROGLAŠENJA AUTONOMIJE BOSNE
Emir Ramić | 12. September 2017 16:27
» BOSNA I HERCEGOVINA POD KONSTANTNIM POLITIČKIM NASILJEM SUSJEDA
Nedžad Ahatović | 10. September 2017 22:27
» VRATITI ALI PAŠU
Ibrahim Husejnović | 10. September 2017 16:00
» BAKLJA NACIONALIZMA OD VIROVITICE DO DANAS
Haris Hojkurić | 09. September 2017 13:44
» ISTINOM UZ BOŽIJU POMOĆ
Mr. Milan Jovičić | 05. September 2017 16:57
» VLADIKO HRIZOSTOM, BOSNA JE VJEČNA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. September 2017 14:57
» LAŽNA BRIGA ZA OMLADINOM KOJA NAPUŠTA BIH
Mirsad Mahmutović | 04. September 2017 15:11
» PRIJETEĆA BAJRAMSKA PORUKA KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ - HERETICIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. September 2017 16:51
» BASNA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
Mr. Milan Jovičić | 02. September 2017 16:46
» MORAMO SE SUOSJEĆATI SA ŽRTVAMA ZLOČINA GENOCIDA U SVIJETU
Džebrail Bajramović | 01. September 2017 21:52
Ostali prilozi istog autora:
» BOŠNJACI.NET - 14 GODINA SA VAMA
25. January 2017 02:26
» ČETIRI NOVE KNJIGE JEDNOG AUTORA
26. October 2016 02:42