Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Razmišljanje na glas
ZLO GOREMU KONJA VODI
Autor: Avdo Metjahić
Objavljeno: 17. May 2016. 17:05:55
Avdo METJAHIĆ: Sve što je MUP CG uradio je izbrisao je registraciju, ali crnogrska vlast još nije zabranila rad te zločinačke organizacije, kako to navode u sapoštenju BS. Kako to da rukovostvo BS, koje učestvuje u vlasti, ne zna za registraciju, ili je možda razlog da se ne zamjere gospodaru čiji je djed bio okorjeli četnik, koji je likvidiran od partizana u Drugom sveskom ratu.
Saznadoh, iako nisam iznenađen, da je nakon Srbije, manjeg entiteta u BiH poznatiji kao Genocidna tvorevina, i u Crnoj Gori registrovan i legalizovan najveći terorističko-fašistički pokret u Europi i šire pod imenom Ravnogorski četničku pokret. Reagovali su oni koji su dežurni u odbrani nacionalnih prava Bošnjaka u Crnoj Gori pa i dalje, a to je: Bošnjačka-američka nacionalna asocijacija iz New Yorka, portal Bosnjaci.net, BDZ u CG i Instituta za genocide iz Kanade. Dok su neke kasnije reakcije pojedinaca više bile radi pranja “crnogorskog obraza" i navodnog "čojstva” nego stvarne reakcije koje je isti taj režim uveo u registar. Registracijom pomenutog četbničkog pokreta crnogorski režim po ko zna koji put udario je na žrtve genocida, ali i pokazali su da je to ustvari vladina organizacija čiji članovi za vladine potrebe kolju po kućama.

Oni kojima trebali i imali obavezu da reaguju, u vlasti su sa vladajućom partijom, da se ne zamjere, šute, tako je najproduktivnije. Jedini iz političke garniture koji je digao svoj glas je Džavid Šabović, sa kojim se ne bih složili u političkim stavovima, ali kad se radi o ovakvim slučajevima, probudi se i vrisne.

Bošnjačka stranka se probudla kada je pomenuta organizacija izbrisana iz registra MUP-a, iz saopćenja citiram: „Zabrana registracije Ravnogorskog pokreta je potpuno opravdana i sa stanovišta evropskih vrijednosti koje odbacuju svaku ideologiju proisteklu iz fašizma i njegovih sljedbenika i saveznika“

Ubi na neznanje pa i ovo koje dolazi od čelnika BS. MUP Crne Gore registrovao Ravnogorski četnički pokret u registar nevladinih udruženja uveden pod rednim brojem 8113, i to sa sjedištem u Podgorici. Sve što je MUP CG uradio je izbrisao je registraciju, ali crnogrska vlast još nije zabranila rad te zločinačke organizacije, kako to navode u sapoštenju BS. Kako to da rukovostvo BS, koje učestvuje u vlasti, ne zna za registraciju, ili je možda razlog da se ne zamjere gospodaru čiji je djed bio okorjeli četnik, koji je likvidiran od partizana u Drugom sveskom ratu. Da li rukovodstvo BS ima svoje stanovište i svoj stav i da li ta stranka polaže račun Milu ili svom narodu koji su glasali za njih, kao i članstvu stranke? Ono najveće je “kako” i zašto BS nije prva reagovala za regisrovanje četničkog pokreta, jer sve im se dešavalo pod nos, nego su opet to bili Bošnjaci iz New Yorka, Toronta, pomenuta udruženja i BDZ.

Ovoga zašto i kako, ima napretiek, kad se tiče BS, odnosno njenog rukovostva koji je u vlasti već nekoliko godina. Zar BS odnosno njeno rukovodstvo nije trebalo bit prvo koje diže glas i upozorava vlast na ovakav fašistički čin, i zatraži potporu bošnjačke javnosti da stanu uz njih. Šta ustvari BS i njeno rukovostvo misli da će ovim postupcima dobiti od gospodara?


Odgovorni za registraciju Četičkog pokreta: Đukanović, Marković i Husović


Sad kad je Ravnogorski pokret izbrisan iz registra, nemožemo čekat da vidimo ko će prišivat sebi medalje i priznanja, na radu Bošnjačko-aAmeričke nacionalne asocijacije iz New Yorka, portala Bosnjaci.net, BDZ u CG i Instituta za genocide iz Kanade, pojedinici ili pak Bošnjačka stranka u CG. Pošto nije ostalo još mnogo do sljedećih izbora, sigurno će bit kićenja medaljama, kao uvijek, a politikanti iz BS će bit prvi, kao i svih izbora ranije da pripisuju sebi. Jer put preko Vrmoše prema Podgorici je izblijedio i ništa nije ostalo da se kaže više, sem ako u istinu ima rekordera obmanjivanja, što nebi bilo čudo da se pojave.

Jest, sjećamo se i to dobro nedavne prošlosti, kad je Odbor za komemoraciju genocida iz 1912-13. godine u Plavu i Gusinju, u New Yorku, na velikom skupu u Konferencijskom centru, tražo od BS podršku, a oni su od genocida napravuili “vakat zuluma”, eto da se ne zamjere gospodaru, tako su se odricali sebe, istine i svojih predaka, samo da bih se dopali drugom.

Zar BS može bit partner stranci na čijem je čelu čovjek, čije su ruke krvave do laktova, bošnjčkom krvlju i koji nije samo uzurpirao svoju stranku, vlast u CG, nego i takozvane kaolicione partnere. Kako to da prestavnici BS u CG parlamentu imaju obraza i pognute glave biti u koaliciji sa doživotnim premijerom kojem je opozcija u horu skandirala; „Milo, lopove“ a on im odvraća sa „Bravo kreteni“. Nije bilo davno kad je taj isti Milo mladog parlametarca Abazovića, zbog iznošenja istine, opet u parlamentu, nazvao „bitangom“. Zar stvarno Bošnjaci koji su po prirodi miroljubivi i demokratski orjentisani mogu i trebaju bit partneri u vlasti jednom kabadahiji, na čijoj duši leži mnogo nevino prosute bošnjačke krvi i koji je bio i ostao Miloševićev sljedbenik. Danas kruže i druge priče, da je i predsjednik BS također korumpiran, Konjević mu na dušu stavlja 400.000 eura za koje kaže da ima dokumentaciju, da je sklonio negdje na nekom računu, pa nebi bilo ni čudo da je istina, jer je za ovih nekolko godina u vlasti imao dobrog učitelja, koji će ga poslati na hlađenje kod Sveta.

Uvijek sam se pitao da li taj moj narod sazrijeva i da li uči na svojim greškama koje su prisutne vise nego jednu deceniju? Da li će na sljedećim izborima opet prodavati svoj glas za srču zejtina ili ko više plati?! Što znači prodavanje svojeg obraza, dostojanstva i budućnosti kvalifikovanim lažovima, intrigašima, obmanjivačima, izdajnicima svog naroda, lupežima, kriminalcima. Šta je ustvari to što moj narod u našem vatanu slabo sazrijeva, ili je ostao bez ljudskog duha. Da li taj moj narod zna da su izbori stvar i interes naroda, odnosno njih i da je odluka o njihovoj budućnosti u njihovim rukama. Ako vi moj narode okrenete leđa tom ognju i spržite zadnjicu, onda ćete do sljedećih izbora sjedeti na plikovima koji će često krvariti.

Zaboravimo BS, jer od svog postojanja do danas maksimalno su se trduili da rade za lične interese a ne za svoj narod. Očekivali veliki promjene, posebno zaustavljanje iseljavanja, ali ulaskom u vladajuću koaliciju masa našeg naroda su se iselili, dok su funkcioneri BS iseljavanje pravdali i minimizirali. Zato bi sada trebalo ponovit popis stanovništva, ali stvarni, istinit i čist, gdje bi ustanovili da smo mi Bošnjaci posljednje četiri godine izgubili između 30-40 % posto mladog naraštaja u iseljavanju. To je "učinak" BS i partnera.

Suprotno od ovih isprobanih politikanata u BS stoje oni drugi, časni i nepokolebljivi koji nam neće lomiti krila, pa poslije tražit da letimo. Zato gospodo Bošnjaci sjetimo se izjave T. Ladena koji preporučuje: "Ako se čovjek neće baviti politkom, onda mora trpjeti rezultate te politike."
Zato, prinimo na posao i stanite u stroj sa pravim poštenim i iskrenim liderima, koji ne tjeraju svoj narod pred sobom nego idu ispred naroda i uz narod.Ostali prilozi:
» ME'O I MAGNUM - NOVOPAZARSKI JAHAČI APOKALIPSE
Nevzad Kurtagić | 06. August 2020 20:28
» OKO BOSNE ZLOKOBNI DUHOVI: MILANOVIĆ K’O DODIK, VUČIĆ K’O TUĐMAN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. August 2020 20:27
» LEGITMIRANJE UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA
Armin Čusto, dipl.iur. | 05. August 2020 16:42
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» PRIDORSKA KAPETANIJA
Samir Hadzalić | 02. August 2020 23:28
» OD DODIKOVA ARLAUKANJA DO MIJAUKANJA
Zijad Bećirević | 02. August 2020 18:31
» DA LI JE SKUPŠTINA RS-A DODIKOVA MOČVARA SA ŽABCIMA?
Mr. Milan Jovičić | 02. August 2020 15:05
» BAJRAM DOĐE NE MIRIŠU AVLIJE
Aziz Hurem | 30. July 2020 17:23
» LJUDSKOST MJERENA PRINCIPOM SLOBODE, AKCENAT DOKTRINE ISLAMA
Msc. Sumeja Smailagić | 28. July 2020 17:39
» ZAŠTO JE SULTAN MEHMED FATIH PRETVORIO AJA SOFIJU U DŽAMIJU
Dr. hfz. Safvet Halilović | 28. July 2020 15:29
» PERVERZNA KARIKATURA IZ SARAJEVA ZA POTOČARE
Amir Telibećirović | 27. July 2020 18:19
» ČEKAJ, MAGARČE, DOK TRAVA NARASTE
Zijad Bećirević | 26. July 2020 15:56
» KOVID-19 – SKICA ZA UZROČNO-POSLJEDIČNU VEZU!
Dr. Raim Bajrami | 22. July 2020 14:07
» I ULICA IMA DUŠU
Fatih Hadžić | 21. July 2020 19:03
» ŠOK DANA: "ZAR I TI, PAŠOVIĆU, PRIJATELJU MOJ"?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. July 2020 15:36
Ostali prilozi istog autora:
» INTRIGA JE RAZGOVOR POGANI
04. April 2020 18:06
» SULUDI BALKAN
01. March 2020 16:01
» GDJE SU LJUDSKE VRIJEDNOSTI
02. January 2020 02:03
» ŠEJTANSKA RABOTA
30. October 2019 18:53
» ALI-PAŠA VJEČNO ŽIVI!
20. January 2019 14:52
» GENOCIDOM ZADOJENE ZVIJERI
05. July 2018 21:51
» POSLUŠAJ SVOJU SAVJEST
12. January 2018 22:23
» AMA NIKO DA KVRKNE!
30. October 2017 01:27
» PRAZNINA U LJUDSKOM DUHU
16. September 2017 23:46
» NIJE NAROD OSTAO BEZ SVIJESTI
11. October 2016 02:25