Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Američki grad Jacksonville na Floridi od 25. - 28. decembra domaćin
FK SARAJEVO SOCCER CAMP (USA 2015.)
Autor: Namik Alimajstorović
Objavljeno: 29. October 2015. 15:10:13

Murat Alibašić, Semjon Milošević i Erick M French, predsjednik, Colorado Adult Soccer Association


Po ugledu na sve velike fudbalske timove i aktuelni bosanskohercegovački šampion FK Sarajevo krajem decembra u Americi organizira kamp za bh. talente. Partner našem šampionu u organizaciji kampa je fudbalski savez Colorada („Colorado Adult Soccer Association“), koji je proteklog maja u saradnji sa FS BiH organizirao i reprenzentativni kamp u Denveru, a pokrovitelj će i ovoga puta biti Fudbalski (Soccer) savez SAD-a (USSSA). Cilj kampa je pronaći mlade talente poput Rijada Kobiljara i zavisno od starosne kategorije uključiti ih u pogone aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Kako je organizatore obavijestio Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo, ispred kluba kampu na Flordi će prisustvovati Almir Hurtić, koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo i šef Akademije FK Sarajevo, te Semjon Milošević, ovlašteni skaut FK Sarajevo. Ispred domaćina na kampu će aktivno raditi Murat Alibašić, trener u omladinskom pogonu Colorado Rapidsa, Nedžad Dervišević vlasnik fudbalske akademije Bosna i Hercegovina – Chikago i Elvir Mešić sportski direktor “Florida elite soccer academy”.

Inače, Selektivni kamp „ FK SARAJEVO SOCCER CAMP USA 2015 “ predstavlja dugoročnu orijentaciju sarajevskog kluba prema talentiranim igračima iz dijaspore. Kamp je namijenjen igračima od 15-21 god. Uz selektivne procese kamp nudi i proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u fudbalsku školu koševskog šampiona, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša. Sudionici kampa bit će identificirani formalnim parametrima kroz tri dana treninga i po metodama koje se primjenjuju u radu FK Sarajevo. Na ovaj kamp pozvani su i skauti F.C. Cardiff City i K.V. Kortrijk koji su, također, u vlasništvu Vinsenta Tana.

Kamp će se održati od 25. do 28. decembra 2015. na sportskim terenima Losco Park (10931 Hood Rd S Jacksonville FL 32257), a svi potencijalni fudbaleri mogu se prijaviti posredstvom oficijelne stranice Colorado Adult Soccer Association https://www.coloradoadultsoccerassociation.com/ odnosno direktnog linka OVDJE

Pripremio: Namik Alimajstorović
BHDINFODESK - BIRMINGHAMOstali prilozi:
» ROŽAJKE ŠAMPIONKE CRNE GORE
Fadil M. Kardović, prof. | 27. June 2018 04:13
» „CHAMPION CUP 2018“
Eset Muračević | 12. June 2018 21:07
» METALAC U BOKSERSKIM VODAMA
Eset Muračević | 31. May 2018 19:53
» IŠČEKIVANJE SEHURA NA MALONOGOMETNOM TERENU
Eset Muračević | 29. May 2018 18:20
» 70 GODINA RADA I POSTOJANJA FUDBALSKOG KLUBA „UNIS“
Eset Muračević | 07. May 2018 20:31
» EVROPSKI TURNIR U MALOM NOGOMETU
Eset Muračević | 17. April 2018 17:17
» PSG NUDI BOGATSTVO PJANIĆU
AA | 28. March 2018 15:32
Ostali prilozi istog autora:
» U LAS VEGASU BALKAN SOCCER CAMP
16. November 2017 13:37