Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Sport

Američki grad Jacksonville na Floridi od 25. - 28. decembra domaćin
FK SARAJEVO SOCCER CAMP (USA 2015.)
Autor: Namik Alimajstorović
Objavljeno: 29. October 2015. 15:10:13

Murat Alibašić, Semjon Milošević i Erick M French, predsjednik, Colorado Adult Soccer Association


Po ugledu na sve velike fudbalske timove i aktuelni bosanskohercegovački šampion FK Sarajevo krajem decembra u Americi organizira kamp za bh. talente. Partner našem šampionu u organizaciji kampa je fudbalski savez Colorada („Colorado Adult Soccer Association“), koji je proteklog maja u saradnji sa FS BiH organizirao i reprenzentativni kamp u Denveru, a pokrovitelj će i ovoga puta biti Fudbalski (Soccer) savez SAD-a (USSSA). Cilj kampa je pronaći mlade talente poput Rijada Kobiljara i zavisno od starosne kategorije uključiti ih u pogone aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Kako je organizatore obavijestio Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo, ispred kluba kampu na Flordi će prisustvovati Almir Hurtić, koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo i šef Akademije FK Sarajevo, te Semjon Milošević, ovlašteni skaut FK Sarajevo. Ispred domaćina na kampu će aktivno raditi Murat Alibašić, trener u omladinskom pogonu Colorado Rapidsa, Nedžad Dervišević vlasnik fudbalske akademije Bosna i Hercegovina – Chikago i Elvir Mešić sportski direktor “Florida elite soccer academy”.

Inače, Selektivni kamp „ FK SARAJEVO SOCCER CAMP USA 2015 “ predstavlja dugoročnu orijentaciju sarajevskog kluba prema talentiranim igračima iz dijaspore. Kamp je namijenjen igračima od 15-21 god. Uz selektivne procese kamp nudi i proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u fudbalsku školu koševskog šampiona, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša. Sudionici kampa bit će identificirani formalnim parametrima kroz tri dana treninga i po metodama koje se primjenjuju u radu FK Sarajevo. Na ovaj kamp pozvani su i skauti F.C. Cardiff City i K.V. Kortrijk koji su, također, u vlasništvu Vinsenta Tana.

Kamp će se održati od 25. do 28. decembra 2015. na sportskim terenima Losco Park (10931 Hood Rd S Jacksonville FL 32257), a svi potencijalni fudbaleri mogu se prijaviti posredstvom oficijelne stranice Colorado Adult Soccer Association https://www.coloradoadultsoccerassociation.com/ odnosno direktnog linka OVDJE

Pripremio: Namik Alimajstorović
BHDINFODESK - BIRMINGHAMOstali prilozi:
» SARAJEVSKE KOŠARKAŠICE OSVOJILE PRVO MJESTO
Eset Muračević | 17. April 2017 14:58
» UBJEDLJIV TRIJUMF BIH NAD GIBRALTAROM
Reprezentacija.ba | 25. March 2017 20:36
» BIH VEČERAS PROTIV GIBRALTARA
Reprezentacija.ba | 25. March 2017 14:11
» SALIH - SALKO ĆURIĆ, LJUDSKA I SPORTSKA LEGENDA!
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2017 17:53
» VOGOŠĆANI SE OKITILI PRIZNANJIMA
Eset Muračević | 13. March 2017 18:16
» EDIN VUČELJ OSVOJIO TRI ZLATNE MEDALJE
B.net | 13. February 2017 14:24
Ostali prilozi istog autora:
» RUČAK ZA SIRIJSKE IZBJEGLICE
31. January 2016 20:25