Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Danska: Podrška fudbalera Svjetskom prvenstvu bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu
REPREZENTATIVAC EDIN VIŠĆA PO ČETVRTI PUT DONIRAO SVOJ POTPISANI DRES
Autor: Namik Alimajstorović
Objavljeno: 02. June 2015. 15:06:43


Kao što je poznato, Dvanaesto svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, bit će održano u Danskoj - Hobro od 05. do 07. juna 2015. Domaćin takmičenja će biti Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj – SBHUD. A pokrovitelji su Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine i državno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga, Velike Kladuše, Bielle u Italiji, Västerås u Švedskoj, Ljubljane u Sloveniji, čast da bude domaćin jubilarnog 12. šampionata pripala je našim zemljacima u Danskoj.

Na dosadašnjih jedanest šampionata učestvovale su ukupno 22 zemlje u kojima žive naši ljudi, a za ovaj mundijal bh. iseljeništva kvalifikovale su se selekcije Bosanca i Hercegovaca iz Turske, Italije, Austrije, Njemačke, Belgije, Holandije, Norveške, Švedske, Danske, Engleske i Finske.

Prilikom dosadašnjih takmičenja SSDBiH je imao odličnu saradnju sa bh.fudbalerima koji igraju širom svijeta i nijedno prvenstvo nije proteklo a da neko od vrhunskih fudbalera nije donirao svoj dres koji se po pravilu poklanjao fudbalerima učesnicima prvenstva. SSDBiH koristi priliku da se javno zahvali svim dosadašnjim donatorima: Muhamedu Konjiću, Fuadu Muzuroviću, Jusufu Pušini, Muratu Jahi, Saši Papcu, Mirsadu Bešliji, Zvjezdanu Misimoviću, Asmiru Begoviću, Miralemu Pjaniću, Vedadu Ibiševiću, Seadu Salihoviću, Almedinu Hoti, Sejfudinu Tici, Kenanu Hasagiću, Edinu Višći, Mensuru Mujdži, Zlatanu Ibrahimoviću, Nedimu Hrapoviću, Jasminu Bakoviću, Arnesu Pobriću, Eldinu Jakupoviću, Jonny Ertlu, Erminu Bičakčiću, Avdiji Vršajeviću, Svenu Sušiću, Harisu Vučkiću, Senijadu Ibričiću, Bahriji Atajiću, Anelu Hadžiću, Alenu Haliloviću, Zoranu Kvržiću, Jasminu Fejziću i Erminu Zecu.

Shodno tradiciji, i ove godine organizatori su prije više od mjesec dana poslali preko 50 pisama na adrese naših bivših, aktuelnih i budućih bh. reprezentativaca koji igraju širom svijeta sa molbom da ponovo doniraju dres.Odgovori u vidu doniranih dresova su već počeli pristazati, a prvi dres poslao je dugogodišnji donator, reprenzentativac Edin Višća. Naime, on je po četvrti put svoj potpisani dres tima Istanbul BB donirao organizatorima šampionata, a dres je poslao posredstvom svog menadžera Nedima Hrapovića. Šta drugo reći nego hvala obojici što daju redovnu podršku šampionatu, a Višćin poklon će obradovati najboljeg strijelca takmičenja. Drugi put zaredom slovenski reprezentativac bh. korijena i član Newcastlea Haris Vučkić, koji se od janura nalazi na posudbi u slavnom Glasgow Rangersu, ponovo je svojim potpisanim dresom podržao održavanje 12. svjetskog prvenstva bh. dijaspore. Njegov dres pripast će najtalentovanijem fudbaleru. Plejadi bh. reprezentativaca koji su u dosadašnjoj historiji takmičenja podržali ovaj šampiont pridružio se i talentovani „Zmaj“ Izet Hajrović koji je donirao svoj potpisani reprezentativni dres. Njegova „dvadesetka“ bit će poklonjena najboljem igraču šampionata. Da najbolji vratar na šampionatu ne ostane bez nagrade ovaj put pobrinula se nadolazeća golmanska zvijezda i član FC Borussia Dortmund, 21-godišnji Zlatan Alomerović koji je za prvenstvo donirao svoj potpisani golmanski dres i golmanske rukavice. Za kraj, Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine zahvaljuje se aktuelnim i bivšim donatorima na dosadašnjoj podršci.Ostali prilozi:
» GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD/
Mr. Milan Jovičić | 11. January 2018 20:17
» LAMIJA DURMIĆ PRVAKINJA BALKANA U TAEKWONDOU
Eset Muračević | 06. December 2017 20:04
» NOVI PAZAR ISTUPIO IZ PRVE LIGE SRBIJE
Beta | 28. November 2017 18:34
» U LAS VEGASU BALKAN SOCCER CAMP
Namik Alimajstorović | 16. November 2017 13:37
» SARAJKA KATARINA KRAIŠNIK OSVOJILA ZLATNU MEDALJU
Eset Muračević | 09. October 2017 02:43
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2017 03:05
» DRUGI BALKAN SOCCER CAMP: DOBRO DOŠLI U NEVJEROVATNI LAS VEGAS!
Namik Alimajstorović | 22. August 2017 21:44
» SUDBONOSNI „HABER“ KOJI MI ŽIVOT ZNAČI
Mr. Milan Jovičić | 13. August 2017 14:01
» POLAGANJE KUNG FU WU SHU - SAMOODBRANA
B.net | 27. July 2017 16:02
Ostali prilozi istog autora:
» U LAS VEGASU BALKAN SOCCER CAMP
16. November 2017 13:37
» RUČAK ZA SIRIJSKE IZBJEGLICE
31. January 2016 20:25