Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće
UGLJANIN O LEGITIMNOM BNV, FEHRATOVIĆ O IZBORNOJ FARSI, OD RIK-A TRAŽI PONAVLJANJE IZBORA U TUTINU
Autor: Tanjug
Objavljeno: 03. November 2014. 12:11:20

Nosioci lista Ugljanin i Fehratović
Nositelj liste "Za bošnjačko jedinstvo" Sulejman Ugljanin izjavio je sinoć, poslije ponovljenih izbora na tri biračka mjesta u općini Tutin, kako je njegova lista pobijedila i da je dobiveno legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

"Bošnjaci su dobili Bošnjačko nacionalno vijeće, a država još jedan legitiman organ za rješavanje manjinskih pitanja - ovdje konkretno bošnjaškog pitanja, na našem europskom putu", rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Ovo bošnjačko vijeće je i legitimno i legalno te će imati sposobnost i mogućnost da riješi sve bošnjačke probleme i sva neriješena pitanja, dodao je Ugljanin.

U isto vrijeme, nositelj liste "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" Jahja Fehratović zatražio je sinoć od Republičke izborne komisije da poništi ponovljene izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće na području općine Tutin, nazivajući to "još jednom izbornom farsom" tijekom koje je došlo do izborne krađe.

Lista "Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju" ne prihvaća izborne rezultate s područja Tutina i preduzet će sve mjere da bi se građanima te općine omogućilo da na slobodnim izborima iskažu svoju biračku volju, rekao je Fehratović na konferenciji za novinare.

On smatra kako bi eventualnom verifikacijom ovakvih rezultata, Republička izborna komisija legalizirala "falsificiranje legitimiteta pojedinih članova BNV".Ostali prilozi:
» SLUČAJ „ČEMERNO“: SVJEDOČILA DVA PRIPADNIKA TO KAKANJ
Semir Spahić | 19. September 2019 16:13
» VAŽNA RAZMJENA ISKUSTAVA
AA | 17. September 2019 13:18
Ostali prilozi istog autora:
» POZIV NA UJEDINJENJE SA ALBANIJOM
06. September 2012 20:36