Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

ZLOUPOTREBA DŽAMIJE: U Bijelom Polju džamija zatvorena za namaz
ISLAMSKA ZAJEDNICA PRETVORILA DŽAMIJU U MJESNI ODBOR BOŠNJAČKE STRANKE
Autor: Mr. Nusret Balić
Objavljeno: 17. May 2014. 01:05:06
Mr. Nusret BALIĆ: Zahtijevamo od Odbora Islamske zajednice u Bijelom Polju, kao i od Islamske zajednice u Crnoj Gori da nam odgovore, da li su odobrili Bošnjačkoj stranci da lijepe plakate na ovoj džamiji, ili je Bošnjačka stranka uzurpirala džamijski prostor u političke svrhe? Ukoliko se radi o uzurpaciji dzamijskog prostora, zahtijevamo od Islamske zajednice da javno osudi Bošnjačku stranku za ovaj gnusni gest. Ako je Islamska zajednica dala saglasnost BS-u za korišćenje džamije u političke svrhe, zahtijevamo da to javno kaže kako bi građani znali pravu istinu.
Tokom predizborne kampanje u Bijelom Polju, ovih dana možemo vidjeti prebukiranost medija u prostoru od strane skoro svih političkih stranaka promotivnim materijalom, kao i uklanjanje istih od strane huligana koji rade za nelojalne političke konkurentne. Međutim, ono što predstavlja vrhunac političke malverzacije, i kulminaciju tijesne saradnje, to je zloupotreba i prisvajanje Islamske zajednice od strane Bošnjačke stranke. Zaista sam bio razočaran u ono što sam vidio prije nekoliko dana u Selu Korita, kada sam sa prijateljima htio obaviti namaz u lokalnoj džamiji. Prilazeći džamiji vidjeli smo kako su aktivisti Bošnjačke stranke oblijepili jedan dio džamije sa svojim plakatama u cilju promocije te stranke za predstojeće lokalne izbore. S obzirom da je džamija bila zaključana, i da smo vidjeli neočekivani prizor, pomislili smo da je džamija pretvorena u kancelariju mjesnog odbora Bošnjačke stranke, ili je Islamska zajednica iznajmila Bošnjačkoj stranci, te nismo mogli obaviti namaz u istoj. Ovo je očiti primjer saradnje Bošnjačke stranke i Islamske zajednice u cilju diskreditacije Bošnjake demokratske zajednice u Crnoj Gori, i tipičan primjer zloupotrebe institucije Islamske zajednice od strane Bošnjačke stranke. Prije mjesec dana ukazivali smo na problem mještana koji žive u nekoliko sela koja gravitiraju koritskom kraju, a koje se tiču nemogućnosti da koriste džamijski objekat radi obavljanja obreda, jer je ista zatvorena od strane Islamske zajednice. Međutim i pored toga, niko od zvaničnika Islamske zajednice nije pokušao izaći mještanima u susret po pitanju rješavanja ovog problema.


DŽAMIJA ZAMANDALJENA ZA NAMAZ: Islamska zajednica iznajmila džamiju Bošnjačkoj stranci
Zahtijevamo od Odbora Islamske zajednice u Bijelom Polju, kao i od Islamske zajednice u Crnoj Gori da nam odgovore, da li su odobrili Bošnjačkoj stranci da lijepe plakate na ovoj džamiji, ili je Bošnjačka stranka uzurpirala džamijski prostor u političke svrhe? Ukoliko se radi o uzurpaciji dzamijskog prostora, zahtijevamo od Islamske zajednice da javno osudi Bošnjačku stranku za ovaj gnusni gest. Ako je Islamska zajednica dala saglasnost BS-u za korišćenje džamije u političke svrhe, zahtijevamo da to javno kaže kako bi građani znali pravu istinu. Inače, nama u BDZ-u se od samog osnivanja spočitava od IZ i BS-a kako smo mi protiv Islamske zajednice i kako ne poštujemo tu instituciju, a sve u cilju da se pred bošnjačkim narodom ove dvije institucije prikažu kao prijateljski saradnici koji imaju izuzetne odnose, a sve to u cilju prikupljanja političkih poena. Kada se ovima dvjema institucijama pridruže i funkcioneri DPS-a na vjersko-političkim skupovima, onda dobijamo trodimenzionalni politički skup na kojem se samo deklerativno promovišu multietničnost i multikulturalnost. Mi u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici želimo da oslobodimo Islamsku zajednicu od političkih zloupotreba i da ta naša institucija radi samo u interesu Islama i muslimana. Pojavom BDZ-a Bošnjačka stranka vidjevši da naglo gubi povjerenje kog naroda, prigrlila je Islamsku zajednicu u nadi da će joj ona povratiti izgubljeni ugled i omogućiti bolje pozicioniranje na političkoj sceni u Crnoj Gori. Koliko god da sam rekao u ovom tekstu, ipak slika govori više od riječi, pa neka Bošnjaci ocijene autentičnost ovog teksta.
Mr. Nusret Balić je predsjednik OO BDZ Bijelo Polje i nosilac izborne liste u ovom graduOstali prilozi:
» NAŠI MUNAFICI-LICEMJERI, DVOLIČNJACI I LUKAVCI
Mr. Milan Jovičić | 20. April 2018 17:29
» HAŠKI SUD I ZLOČINAC ŠEŠELJ: RATNI ZLOČIN SE ISPLATI!!!
Zijad Bećirević | 15. April 2018 19:35
» DANILO KIŠ BAŠ KAO VLADIKA DANILO
Šemso Agović | 13. April 2018 02:43
» BOSANSKI ALFABET JE VIŠE OD MODERNE LATINICE I ĆIRILICE
Amir Telibećirović | 12. April 2018 20:01
» BOŠNJACI, VRIJEME JE DA IMATE SVOJU VLASTITU GLAVU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2018 13:26
» ŠTA REČE PA ŽIV/A OSTADE
Aziz Hurem | 06. April 2018 15:38
» LJEVICA I „LJEVACI“
Mr. Milan Jovičić | 04. April 2018 19:46
» DA LI JE PROBIJENO I DNO DNA BOŠNJAČKOG DOSTOJANSTVA
Sead Zubanović | 29. March 2018 21:29
» NAŠE SUTRA
Ibiš Ljaić | 29. March 2018 21:02
» PRIČA IZ KUPLERAJA HERCEG BOSNE
Mr. Milan Jovičić | 28. March 2018 20:12
» ZAŠTO SE NAS BOŠNJAKE U BOSNI TIČU I DOTIČU PREDSJEDNIČKI IZBORI U CRNOJ GORI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. March 2018 14:21
» FAŠIZAM ENISA BEŠLAGIĆA I NACIONALIZAM DINE MUSTAFIĆA
Elmedina Muftić | 23. March 2018 20:31
» DUBIČKI MIROVNI POKRET
Zijad Bećirević | 23. March 2018 15:07
» NEIZLJEČIVE BOLESTI
Aziz Hurem | 22. March 2018 20:42
» MILORAD DODIK NE MOŽE BITI BIRAN ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH
Prof. dr. Jusuf Mulić | 20. March 2018 18:29
Ostali prilozi istog autora:
» GLASAJTE ZA BDZ I ZUKORLIĆA
23. April 2016 21:24
» DA LI IZ CRNE GORE IĆI U EGZIL?
15. February 2014 17:06
» ZLOUPOTREBA MINBERA
28. January 2014 21:20