Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Kako su mladi Pazarci spriječili Srbina iz Banja Luke koji je došao da skine spomen ploču Aćif efendije[1]
REDOVNE ČETNIČKE PORUKE SANDŽAKU
Autor: Ismet Azizi
Objavljeno: 27. August 2013. 03:08:21


Ovaj Srbin, zvani Slobodan G., je postavio na svom računu na YouTube.com svoj snimak nazvan “Incident u Novom Pazaru” registriran 23. 07. 2013., u kasnim večernjim satima pred spomen pločom Aćif efendije Blute koja je postavljena na glavnom gradskom šetalištu grada Novog Pazara.

Ismet AZIZI: Neprestane provokacije dolaze od Srba bilo otkud da su. Slavljenja Mladićevih i Karadžićevih zločinačkih djela dolaze i sa jedne vjerske svetkovine koja je održana prije nekoliko dana u crkvi u Srebrenici.
Mehanizmi podsticaja etničke mržnje su sredstva inicirana od krvoločnih zločinaca devedesetih godina u ex-Jugoslaviji. Mržnja je prisutna i na stadionima gdje se ponose četnici svojim sramnim djelima. Četničko ludovanje po stadionima i raznim manifestacijama pokreće se na političkom polju, preseljava se i u vojnim i paramilitarnim snagama i pretvara se u otvoreni fašizam koji je zgrozio svijet. Bošnjaci ova barbarska djela shvataju kao nove najave tamnih genocidnih sila da nisu pobjeđene i da je potrebno mobilizirati svoje redove za obranu kako se nebi ponovno pojavio genocid koji se desio u prošlosti po mjestima diljem Bosne i Hercegovine, u Šahovićima, Plavu, Gusinju, Bihoru i Rožajama.
Kako kaže Slobodan G., on je najprije imao za cilj da prekrije ploču jednim posterom koji bi po njemu imao “biografiju Aćif efendije” a potom umota ploču ovim posterom i onda pajserom odvali od zida na kom je smještena. Spomen ploča je stalno pod paskom mladih Pazaraca koji su ovaj događaj primijetili iz okolnih restorana. Oni nisu dozvolili da se nešto neželjeno dogodi njihovom gradu koji im je u amanet ostavio Aćif efendija Bljuta. Tako su ovi mladi započeli raspravu sa nezvanim musafirom iz Banja Luke, ta debata se može vidjeti i na videu.[2]

Slični video snimci, koji daju nemile poruke Sandžaku su objavljeni ovih dana. Jedna narodna izreka kaže: “Vuk dlaku mijenja ali ne i ćud”. Četnici, budući svjesni da su u ratu za odbranu Bosne i Hercegovine, uveliko sudjelovali i borci iz Sandžaka (po mnogim analitičarima, nebi ni došlo do obrambenog rata u Bosni da nije bilo mladih iz Sandžaka koji su se odazvali pozivu za narodnu odbranu nevinih Bosanaca od srpske agresije), koriste slučaj i na svojim zabavama, posredstvom pjesama a pod utjecajem alkohola, da kao po običaju pošalju razne poruke kao što su: „Oj Pazaru novi Vukovaru“, „Oj Sjenice nova Srebrenice”. Ove parole stavljaju k’znanju da je želja ovih Srba da razore Novi Pazar, poput Vukovara, i da djeluju u Sjenici kao u Srebrenici. Ovi događaji, kao i oni prošlogodišnji viđeni na stadionima Beograda, gdje je postavljena enigma “Nož, žica, Srebrenica” (riječ je o sredstvima kojima su počinjeni zločini genocida u Srebrenici). U ovom slučaju i “Torcida” im nije ostala dužna uzvrativši im istom mjerom riješivši enigmu.[3]

Vezano za ovaj slučaj oštro je reagirala Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka osudivši ove fašističke izlive javno prikazane na jednoj manifestaciji u centru grada Bratunac u Bosni i Hercegovini, mjeseca avgusta ove godine.[4][4]
Potpuno je neprikladno, i mimo svih civilizacijskih normi, podržavanje genocida, zločina protiv čovječnosti i etničkog čišćenja, sprovedenih godinama ranije kao i prijetnje koje stižu sada od istih aktera, a što je posebno opasno i za cio Balkan, gdje još uvijek nisu zarasle rane iz devedesetih godina, i gdje još uvijek nisu sprovedene ekshumacije nevino stradalih, djece i starih od četničkih zločinaca.Iznimno opasna poruka podsjeća ne samo na posljednji rat nego i vrijeme kada je Novi Pazar bio pod administriranjem Aćif efendije, koji je u to vrijeme spriječio genocid nad stanovništvom ovog grada i šire, a zahvaljujući i pomoći koja je pristigla od kosovskih dobrovoljaca na čelu sa Šaban Polužom. Ovo, stanovništvo ovog kraja veoma dobro zna, što bi se reklo “Malo i veliko”. Nisu zaboravila to zlo sva pokoljenja, a nisu nedostajala ni kazivanja o ovom ratu i ratnicima došlim sa Kosova u pomoć.

Neprestane provokacije dolaze od Srba bilo otkud da su. Slavljenja Mladićevih i Karadžićevih zločinačkih djela dolaze i sa jedne vjerske svetkovine koja je održana prije nekoliko dana u crkvi u Srebrenici.
Mehanizmi podsticaja etničke mržnje su sredstva inicirana od krvoločnih zločinaca devedesetih godina u ex-Jugoslaviji. Mržnja je prisutna i na stadionima gdje se ponose četnici svojim sramnim djelima. Četničko ludovanje po stadionima i raznim manifestacijama pokreće se na političkom polju, preseljava se i u vojnim i paramilitarnim snagama i pretvara se u otvoreni fašizam koji je zgrozio svijet. Bošnjaci ova barbarska djela shvataju kao nove najave tamnih genocidnih sila da nisu pobjeđene i da je potrebno mobilizirati svoje redove za obranu kako se nebi ponovno pojavio genocid koji se desio u prošlosti po mjestima diljem Bosne i Hercegovine, u Šahovićima, Plavu, Gusinju, Bihoru i Rožajama. (kokaj.net)

* Fusnote:
1]zemrashqiptare.net
2]youtube.com
3]youtube.com
4]youtube.comOstali prilozi:
» KRVAVI KARANFILI OSUĐUJU
Šefka Begović-Ličina | 24. November 2017 00:35
» HISTORIJA IMIGRACIJE U AMERICI
Aiša Purak | 19. November 2017 01:07
» “FOKUS“ U FOKUSU
Zijad Bećirević | 16. November 2017 19:47
» BAKIR GOVORI ISTINU! VUČIĆ LAŽE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. November 2017 15:57
» JE LI VRIJEDNO, BRATE?
Dženis Pepić | 12. November 2017 15:04
» GENIJALAC I VIZIONAR, VREMENA I HERCEGOVAČKIH PROSTORA
Mr. Milan Jovičić | 05. November 2017 04:34
» TREBA LI BOŠNJACIMA NACIJA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. November 2017 18:59
» SAMO SLOBODA SPAŠAVA BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. November 2017 14:21
» UHODE
Aziz Hurem | 03. November 2017 13:02
» SAUDIJSKI ISLAM – OD PROCVATA KA SLOMU
Dr. Ahmed er-Rejsuni | 01. November 2017 16:21
» DOSTA NAM JE ROKĆANJA, MUKANJA I BLEJANJA, SRPSKOG RODA
Mr. Milan Jovičić | 31. October 2017 18:07
» ALIJA IZETBEGOVIĆ - MORALNI UZOR I POLITIČKI UČITELJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. October 2017 21:42
» KAKO JE IZGUBLJENO PODRUČJE SUTORINE
Prof. dr. Jusuf Mulić | 27. October 2017 17:02
» VOLJELI SU ALIJU IZETBEGOVIĆA SVI ONI KOJI SU VOLJELI ISTINU, PRAVDU I SLOBODU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. October 2017 20:31
» SANDŽAČKI LOKALNI ŠERIFI
Mirsad Kuburović | 12. October 2017 16:10
» BOŠNJACI POTURČENI, A HRVATI POKATOLIČENI SRBI
Al Jazeera | 09. October 2017 17:09
Ostali prilozi istog autora:
» GENOCID U BIHORSKOJ KRAJINI
03. February 2015 01:31
» RASTU TENZIJE U SANDŽAKU
24. September 2014 12:43