Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nakon formiranja ogranka BNF za Francusku
OGRANAK BNF BIT ĆE OSNOVAN I U LUKSEMBURGU
Autor: Mr. Muhamed Ćeman
Objavljeno: 04. June 2013. 14:06:11

Na radnom sastanku dogovoreno da se aktivno pristupi organiziranju Osnivačke skupštine BNF-a za Luksemburg


Samo nekoliko dana nakon što je u Parizu formiran Odbor Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) za Francusku, Bošnjaci Luksemburga su bili u prilici družiti se u sličnom ambijentu.

Naime, delegacija BNF-a na čelu sa predsjednikom Hakom Duljevićem, a u čijem sastavu su se nalazili i Šefadil Ličina i Mirsad Čolović/ - predstavnici BNF-a za Francusku, prvog radnog dana u sedmici (03.06.) susreli su se i s predstavnicima i aktivistima BKZ-a za Luksemburg. Tom prilikom održan je radni sastanak, te je dogovoreno da se aktivno pristupi organiziranju Osnivačke skupštine BNF-a za Luksemburg. BKZ Luksemburga je na sebe preuzela obavezu obavljanja svih priprema za taj skup, koji će objediniti bošnjačke privrednike u Luksemburgu, kojih je nemali broj a koji su poznati po izraženoj brizi za maticu Bosnu, pitanje Sandžaka i generalno stanje Bošnjaka.

Tokom svoje posjete bošnjačkoj dijaspori delegacija BNF-a se sastala i sa Bošnjacima u Strazburu.

Podsjetimo, BNF je osnovana u Sarajevu krajem 2011. godine sa primarnim zadatkom podrške nacionalnim programima i projektima od interesa Bošnjaka. Fondacija u svojim aktivnostima teži ka stvaranju društva u kome će svi Bošnjaci Bosne i Hercegovine, Sandžaka , Srbije, Crne Gore, dijaspore biti u mogućnosti da ostvare svoje potencijale i postanu produktivni članovi društva u kojem žive.Ostali prilozi:
» ŽENE U CRNOM: PAMTIMO ZLOČIN U SJEVERINU
RFE | 23. October 2020 15:10
Ostali prilozi istog autora:
» VI STE NAJBOLJA OMLADINA
02. October 2013 16:00
» U IME ALLAHA ZA INTERES VLAHA
28. April 2013 02:36