Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Švedska policija istražuje slučaj i već je uzeta izjava od glavnog imama džamije u Malmeu
MUFTIJA ZUKORLIĆ NA METI SNAJPERISTE U ŠVEDSKOJ?
Autor: Tanjug
Objavljeno: 21. March 2013. 20:03:17

Prošlog petka, naime, kada je muftija Zukorlić u dva navrata boravio u džamiji u Malmeu, na krovu zgrade koja se nalazi svega 50 metara od džamije, u kutiji za gitaru, pronađen je snajper.
Ambasada Švedske u Beogradu potvrdila je Tanjugu da je od Mešihata Islamske zajednice u Srbiji zamoljena da vlasti te zemlje ispitaju slučaj pronađenog oružja na krovu zgrade, u neposrednoj blizini džamije u Malmeu, u vrijeme kada je u njoj boravio glavni muftija Muamer Zukorlić.

“Dopis je stigao i uradili smo kako je zamoljeno, odnosno proslijedili smo ga nadležnim vlastima u Švedskoj”, rekla je koordinator za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu Slavica Marković Sandić.

Prošlog petka, naime, kada je muftija Zukorlić u dva navrata boravio u džamiji u Malmeu, na krovu zgrade koja se nalazi svega 50 metara od džamije, u kutiji za gitaru, pronađen je snajper.

U Mešihatu su veoma zabrinuti zbog ove koincidencije koju, kako kažu, u ovom trenutku ne žele da tumače.

“Ova slučajnost je veoma zabrinjavajuća”, rečeno je Tanjugu.

Napominju da je riječ o zgradi u blizini džamije, a sa mjesta na kojem je pronađen snajper jasno se, kažu, vidi ulaz u džamiju, dok se kroz prozor vidi minber, mjesto sa koga je muftija držao hutbu – predavanje.

Švedska policija istražuje slučaj i već je uzeta izjava od glavnog imama džamije u Malmeu.

Inače, o ovom slučaju je pisala švedska štampa, a u Mešihatu kažu da od ambasade Švedske u Beogradu očekuju da se on temljeno istraži, kako bi se utvrdilo da li pronađena snajper ima bilo kakve veze sa posjetom muftije Zukorlića.Ostali prilozi:
» EVO KAKO GOVORI ALBANAC SHAIP KAMBERI U SKUPŠTINI SRBIJE
Bošnjaci.Net | 28. October 2020 20:11
Ostali prilozi istog autora:
» POZIV NA UJEDINJENJE SA ALBANIJOM
06. September 2012 20:36