Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Univerzitet za naučno obrazovanje ili diskriminaciju i seksualno uznemiravanje
"VEHABIJE" I TERORISTI IZ HOBIJA
Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 17. May 2012. 15:05:10
Muhamed MAHMUTOVIĆ: Mislili smo da je taj univerzitet očišćen od takvih likova, i da je došlo vrijeme kad će Bošnjaci kao najbrojniji narod u svojoj domovini moći na svom univerzitetu nesmetano da se bave naukom. Ružne priče o štelama i seksulanim uznemiravanjima studentica smatrali smo podmetanjima našem univerzitetu, kako bi nam ga diskreditirali.
Mr. Fatmir Alispahić je prije nekoliko dana dobio odbijenicu da odbrani doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a mi još uvjek gledamo zbunjeni, i mislimo da nam neko podmeće nešto što se dešavalo nekad davno u nekim totalitarističkim društvima gdje je politička podobnost ključ za sve.
Ni Fatmir se još nije pribrao, djeluje i on zbunjeno, iako je njega bilo teško takvim zamisliti, jer je on uvjek među prvima znao dijagnozu za tekuća dešavanja u našoj domivni, i često to svojim lucidnim komentarima iznosio u javnost.
Na Univerzitetu u Sarajevu su se školovali najveći monstrumi današnjice, poput Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja, a ko sve predaje na tom univerzitetu ili je predavao suvišno je govoriti, nakon što se spomene samo ime ratne zločinke Biljane Plavšić!

Mislili smo da je taj univerzitet očišćen od takvih likova, i da je došlo vrijeme kad će Bošnjaci kao najbrojniji narod u svojoj domovini moći na svom univerzitetu nesmetano da se bave naukom. Ružne priče o štelama i seksulanim uznemiravanjima studentica smatrali smo podmetanjima našem univerzitetu, kako bi nam ga diskreditirali.

Mr. Fatmir Alispahić je prije nekoliko dana dobio odbijenicu da odbrani doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a mi još uvjek gledamo zbunjeni, i mislimo da nam neko podmeće nešto što se dešavalo nekad davno u nekim totalitarističkim društvima gdje je politička podobnost ključ za sve.

Ni Fatmir se još nije pribrao, djeluje i on zbunjeno, iako je njega bilo teško takvim zamisliti, jer je on uvjek među prvima znao dijagnozu za tekuća dešavanja u našoj domivni, i često to svojim lucidnim komentarima iznosio u javnost.

Ponekad se ne slažem sa njegovim načinom, mislim ponekad da je oštar i previše pesimista, čini mi se da sam mu to čak negdje i napisao u mailu, ali ću izgleda morati tražiti halala od njega, jer je situacija i gora nego što ju je on prikazivao.
Malo je univerziteta na svijetu u kojima se umjesto ponuđenog naučnog rada gleda boja kože, nacionalna ili vjerska pripadnost onoga koji rad nudi.
To je doista svjetska sramota!

Sad je mnogo jasnije zašto srbijanski režim Internacionalnom univerzitetu Novom Pazaru ne da akreditacija!

Izgleda da se Bošnjaci trebaju prisiliti na lijepo ponašanje i da mogu naučno obrađivati samo teme koje preporučuje SANU i HAZU. Baviti se historijom i tragedijom Bošnjaka izgleda još uvjek smije svako osim nas samih. Što to nije poželjno u Srbiji i Hrvatskoj, u kojima još uvjek neki sanjaju snove o podjeli BiH, sasvim je očekivano, ali da se to ne smije ni u Sarajevu, spada u rubriku "vjerovali ili ne"!

Mr. Fatmir Alispahić je prije nekoliko dana dobio odbijenicu da odbrani doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu
Osim nekoliko pojedinaca i nekoliko protesta u hrabrim medijima poput Bošnjaci.Net, Fatmir potpuno usamljeno stoji pred željeznom kapijom našeg univerziteta. Kandidat za rektora Univerziteta u Sarajevu Dubravko Lovrenović koji se proslavio tezom da je BOSANSKI STEĆAK ustvari baština i susjednih zemalja, je rekao svoje i ne misli se više oglašavati po ovom pitanju.

Studenti, najnapredniji sloj svakog društva, šute kao zaliveni ne želeći se zamjeriti svemoćnim profesorima. Nekolicina profesora koja se ne slaže sa očitom diskriminacijom Fatmira Alispahića sliježe ramenima i diplomatskim rječnikom peru svoju savjest.

¤¤¤¤

Onaj ko pomisli da mu je bolje okrenuti list i čitati nešto vedrije grdno će se kao i ja prevariti, jer će naletjeti na naslov "Muslimani odlučuju o kandidaturi Vuka Jeremića"! Nelogično je da ja kao musliman pomislim - kamo sreće da ne odlučuju!, ali sam upravo to pomislio i zamislio se kako će nam tek biti kad nas taj obrijani četnik bude tukao sa pozicije šefa Generalne skupštine UN-a.

Taj neugledni lik je više puta bio u Banjaluci sa Dodikom nego što se sa svojim šefom Tadićem slučajno sreo. On ne krije podršku genocidnoj tvorevini i secesionističkoj politici Milorada Dodika, ali se njegovoj kandidaturi sad za sad, više tajno nego javno, usprotivio samo Željko Komšić. Jeremić svakodnevno sa pozicije šefa diplomatije Srbije truje javnost protiv BiH, nego da smo „D“ od države davno bi bio proglašen personom "non grata"! Ali naši uhljupi na vlasti ne samo da "ništa ne vide" već prepuštaju drugima da donesu odluku.

Bošnjaci nikad nisu znali informirati muslimanske zemlje o dešavanjima kod nas, pa nije čudo što je bolje odnose sa muslimanskim zemljama izgradila Srbija, koja muslimane u svom okruženju sistematski ubija i istrebljuje. Zato je sasvim jasno da će Jeremić dobiti podršku muslimanskih zemalja da muslimanima radi o glavi sa daleko jače pozicije.

Moramo iskoristiti priliku i javno zamoliti uvaženog Reisu-l-ulemu da on šta pokuša učiniti, ako nije kasno za bilo šta. Znamo da će se na taj način izložiti napadima političara, što radi njihov posao, a nije malo ahmaka ni među običnim ljudima koji će reći da to nije njegov posao. Hajd i da nije, ali ako to ne rade oni čiji jest posao i zašta su debelo plaćeni, onda bi trebali do groba biti zahvalni uvaženom reisu što ga radi.

¤¤¤¤

Kad mi bi muka i od Jeremića, surfam dalje, i naletim na jedva primjetnu vijest o čudnom hobiju, skladištenja oružja u Bratuncu. Kod Srbina Srđana Vrzića je pronađeno toliko oružja i municije da je mogao čitav Bratunac dići u zrak! Novine koje uređuje Milorad Dodik, a uređuje sve u svom

POVRATNICI U STRAHU: U Bratuncu pronađen arsenal oružja u kući srpskog teroriste Srđana Vrzića
entitetu, čak neke i u FBiH, nisu o tome napisale ni slova. B92, kojeg mi smatramo nezavisnim potrudio se da to i bude, pa je vijest prenio pod naslovom "Pronađeno skladište oružja u BiH" ! Dok sam ovu bezličnu vijesti čitao u kojoj nije bilo imena počinioca, odmah sam znao da je Srbin i da nije "vehabija", jer nije zatraženo mišljenje samozvanih "eksperata jugoistočne Evrope za terorizam" poput Darka Trifunovića i Dževada Galijaševića.

Ovaj put su policija i mediji tek drugi dan pitali babu Vangu i ona je rekla da to nije bilo namjenjeno za terorističke aktivnosti. Srbin u Bratuncu gdje je izvršem genocid i istrebljenje Bošnjaka, može iz hobija držati u kući 13 automatskih pušaka, puškomitraljez, 55 okvira za pušku, šest mina, 80 ručnih bombi, dva ručna raketna bacača, 3790 grama plastičnog eksploziva jake razorne moći, 174 detonatorske kapisle, sedam tromblonskih mina, dvije zolje, pet pištolja, osam granata i više od pet hiljada metaka!

Jedan drugi je uhvaćen negdje u akciji SIPA i kod njega je pronađeno više eksploziva nego kod Vrzića. Za njega znade i Dodik, koji ga u svojim novinama ne zove ni terorista, ni kršćanski terorista, ni "vehabija", već mu je našao ime na koje može biti ponosan - Kralj eksploziva! nezavisne.com

Bošnjak u svojoj domovini ne smije imati ni kompjuter i vjersku literaturu, jer se tad umjesto babe Vange zovu "eksperti" koji ga proglase "vehabijom" i terorističkom prijetnjom za BiH, EU i na kraju cijeli svijet, ako preostane "municije" iz tih kompjutera i knjiga.

Oni koje su prozvali "vehabijama" i hapse ih kad god im je stalo da BiH prikažu kao leglo terorizma moraju nešto naučiti iz ova dva primjera.

Trebaju kad ih uhapse reći da su "vehabije" iz hobija, pa će biti pušteni uz recimo ime "kralj hobija" i počasti!


  Dossier: Diskiriminacija mr. Fatmira Alispahića na Filozofskom fakultetu
» JA SE ZOVEM FATMIR
B.net | 08.06.2012 14:13
» UGLEDAJTE SE NA MENE!
Mr. Fatmir Alispahić | 05.06.2012 14:07
» FATMIROV HERC
Safet Pozder | 01.06.2012 20:56
» BOSANSKI DUH SLOBODE JE NADŽIVIO SVE TIRANE I DESPOTE PA ĆE NADŽIVJETI I OVE SADAŠNJE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01.06.2012 14:54
» POKLONILI KNJIGE O PROGONU BOŠNJAKA
B.net | 27.05.2012 23:34
» NEČASTIVI NA SARAJEVSKOM FILOZOFSKOM FAKULTETU
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 26.05.2012 12:57
» FAŠISTI PROTIV FATMIRA ALISPAHIĆA
B.net | 24.05.2012 21:05
» KULTUROCID DUBRAVKA LOVRENOVIĆA
B.net | 24.05.2012 20:57
» POŠTENO, PRODEKANE!
Prof. dr. Ugo Vlaisavljević | 23.05.2012 16:16
» INKVIZICIJA UZVRAĆA UDARAC
Mr. Fatmir Alispahić | 21.05.2012 18:05
» OVO JE DISKRIMINACIJA
Albinot Maloku | 19.05.2012 15:29
» "VEHABIJE" I TERORISTI IZ HOBIJA
Muhamed Mahmutović | 17.05.2012 15:14
» ZAŠTO FATMIR ALISPAHIĆ NEMA PRAVO NA OBRAZOVANJE?
Mr. Ekrem Tucaković | 14.05.2012 18:59
» KO JE FATMIR ALISPAHIĆ
B.net | 14.05.2012 15:29
» CIGLANE
Sead Zubanović | 13.05.2012 03:36
» ALISPAHIĆEV SLUČAJ JE POSTUPAK DISKRIMINACIJE
Bošnjaci.Net | 11.05.2012 16:33

Ostali prilozi:
» PORUKA IZ NOVOG PAZARA "BEOGRADSKOJ GOSPODI"
Šefka Begović-Ličina | 01. July 2020 17:48
» HUJKE - HEROJ SA OČIMA BOJE NERETVE
Elmedina Muftić | 29. June 2020 21:54
» SRCE NERETVICE
Said Šteta | 24. June 2020 14:15
» NE ZABORAVIMO MOSTAR, NI ZA OVE IZBORE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2020 16:47
» NAŠA POSTOJANOST
Aziz Hurem | 21. June 2020 15:31
» BOSANSKI PARADOKS - KAZNI DOBROG JER MOŽE BITI BOLJI, NAGRADI LOŠEG JER MOŽE BITI GORI!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. June 2020 16:39
» STARI DRUGARI TITO & DRAŽA, SADA SKUPA IGRAJU LOPTE
Amir Telibećirović | 18. June 2020 01:40
» BOŠNJAČKI ULTIMATUM VALENTINU INZKU
Zijad Bećirević | 16. June 2020 15:03
» KONTAMINIRANA ŠKOLSKA LEKTIRA: SKENDER KULENOVIĆ
Šemso Agović | 13. June 2020 19:47
» SMAJILOVO IME U KAMENU
Said Šteta | 13. June 2020 18:47
» VRIJEME PRED-REVOLUCIJU???!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2020 17:11
» LAHKI METAL, TEŠKO BREME, LUDIMA JE RADOVANJE
Mr. Milan Jovičić | 13. June 2020 17:07
» AUTODESTRUKCIJA BOŠNJAKA KAO POSLJEDICA KRIZE AUTORITETA
Rusmir Šerifović | 11. June 2020 17:51
» JA, I OPET JA
Aziz Hurem | 11. June 2020 15:47
» NIT' U KRILO PADA, NIT'SE U RUKE UZET' MOŽE
Ajša Čišija | 08. June 2020 12:42
» „MACA I KUCA“ IZ ALUMINIJSKE FOLIJE
Mr. Milan Jovičić | 08. June 2020 12:37
» KAKVIM VIDIMO ISLAM I MUSLIMANE NAKON KORONE?
Dr. Mehmet Görmez, bivši predsjednik Dijaneta Republike Turske | 05. June 2020 19:42
Ostali prilozi istog autora:
» NEVIDLJIVI TERORISTA
26. March 2020 17:01
» TRIO ŠTETOČINA
03. October 2018 17:19
» KO SU TURCI, A KO SU POTURICE?
26. October 2017 15:29
» FUNKCIONERI I AKCIZE
05. July 2017 13:12
» NEKA VISI SAKIB MAHMULJIN!
17. May 2017 21:59