Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Čovječe! Nisi u istinskom imanu sve dok drugima iznalaziš mahane, a ni sam nisi bez njih. Stoga, prvo otkloni svoju mahanu, a ostavi druge i njihove mahane. Ali, znaj, nikada nećeš moći otkloniti sve svoje mahane, pa je najpreče da se njima posvetiš i pozabaviš. A ako želiš biti pravedan onda ne istražuj tudje mahane pa ćeš i Allahu džellešanuhu biti drag i mio. (Al Hasan Al Basri)
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Vijesti

GENERALNI SEKRETAR NEDWE (WAMI) PRIMIO VISOKU DELEGACIJU MEŠIHATA
Autor: B.net
Objavljeno: 18. February 2012. 19:02:26
Generalni sekretar Svjetske muslimanske omladinske asocijacije dr. Saleh S. Al Wuhejbi primio je mješovitu delegaciju Mešihata IZ i predstavnika političkog, obrazovnog i kulturnog života Sandžaka. On je izrazio oduševljenje i zadovoljstvo posjetom a posebno rezultatima IZ-e i njenim aktivnostima na polju odgoja, obrazovanja i jačanja vjerske svijesti u Sandžaku.

Dr. Saleh je visoku delegaciju upoznao sa aktivnostima i projektima koji se sprovode u okviru NEDWE izrazivši spremnost da se neki od njih realizuju i na prostoru Sandžaka i Srbije.

Generalnom sekretaru NEDWE je upućen poziv da u skoroj budućnosti otvore svoje predstavništvo u Novom Pazaru što može biti most za ponovnu uspostavu diplomatskih odnosa između Kraljevine Saudijske Arabije i Republike Srbije sa čime bi se donekle pomoglo mijenjanju negativne slike o odnosu srbijanskog režima prema muslimanima, a ujedno otvorilo vrata i drugim oblicima saradnje.
Tokom posjete delegacija Sandžaka je obavila podne namaz u sjedištu NEDWE u Rijadu i na zahtjev domacina se obratila svim prisutnima, uključujući uposlenike i delagacije iz nekoliko svjetskih država. Rešad ef. Plojović je upoznao prisutne sa članovima delegacije i funkcijama koje obavljaju, te aktualnim dešavanjima i stanju muslimana na Balkanu općenito, a posebno u Srbiji, osvrnuvši se na permanentnu diskriminaciju režima prema pripadnicima islama, napomenuvši da je ključni cilj potcinjavanje muslimana volji Beograda i njihova potpuna asimilacija.

Također je uputio poziv da predstavnici NEDWE i ugledne ličnosti iz arapskog svijeta posjete Sandžak kako bi se upoznali sa navedenim činjenicama i potvrdili da nišu zaboravili pripadnike islama koji žive na pomenutom prostoru.

Obraćanje Rešad ef. je izazvalo oduševljenje prisutnih zbog postignutih rezultata Mešihata IZ- e, a i zabrinutost zbog odnosa beogradskog režima prema muslimanima.

Današnja posjeta delegacije Sandžaka muslimanskoj omladinskoj asocijaciji je nastavak ranije započete saradnje između dvije institucije.Ostali prilozi:
» TRIBINA U ŠVICARSKOJ U POVODU DANA SANDŽAKA
B.net | 29. November 2015 15:42
» TURSKI GRAĐANI NA METI RUSKIH VLASTI
AA | 29. November 2015 10:34
» ZUBOV: PILOTI SU POGINULI ZBOG GREšAKA KREMLJA
slobodna bosna | 28. November 2015 23:55
» MUSLIMANI NEMAJU JEDNSTVENOG VOĐE
Eset Muračević | 28. November 2015 20:33
Ostali prilozi istog autora: