Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HRVATSKA O KANDIDATURI VUKA JEREMIĆA ZA PREDSJEDNIKA OPĆE SKUPŠTINE UN-A
Autor: HRT
Objavljeno: 31. January 2012. 10:01:52
Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je kako Hrvatska tek treba zauzeti stajalište u vezi s kandidaturom srbijanskog ministra Vuka Jeremića za predsjednika Opće skupštine UN-a.

Različite se špekulacije javljaju, mi smo tek prije dva dana dobili tu najavu. Malo nas je iznenadilo moram reći, obzirom da je to područje, dakle taj dio Europe sada na redu sa svojom kandidaturom i obično je tu postojao konsenzus, ali u ovom trenutku Hrvatska još treba zauzeti stav oko toga, izjavila je Pusić u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu nakon sastanka s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji.

Istaknula je kako je stajalište o tom pitanju potrebno zauzeti do lipnja te da će Hrvatska do tada imati definitivno stajalište.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Jeremić kandidat je Srbije za predsjednika Opće skupštine UN, objavio je beogradski dnevnik Večernje novosti, koji je ustvrdio da je Srbija službeno podnijela Jeremićevu kandidaturu za to mjesto, što u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova nisu željeli komentirati.

Po pisanju lista, kandidata za predsjedavajućeg za sljedeću, 67. sjednicu Opće skupštine po sustavu rotacije treba dati regija istočne Europe, a Jeremiću je navodno zasad jedina protukandidatkinja litavska veleposlanica pri UN-u Dalia Leinarte.

Izborni proces može biti izvršen ili tako što će se aklamacijom unutar skupine zemalja istočne Europe postići dogovor o jednom imenu ili će, ako se to ne dogodi i bude više kandidata, o predsjedniku glasovanjem odlučiti sve 193 članice Opće skupštine.Ostali prilozi:
» SMRTNA KAZNA ZA AMERIČKOG ČETNIKA VUČKA
Facetv.ba | 21. March 2019 18:47
Ostali prilozi istog autora:
» U NAPADIMA U IRAKU 60 MRTVIH
23. February 2012 15:01
» SPALJENA I OPLJAČKANA ATINA
13. February 2012 04:45
» EU ZAPOČEO GODINU S DEFICITOM
09. February 2012 04:23
» MORSKI PSI SVE VIŠE LOVE LJUDE
08. February 2012 04:26
» MERKEL POZVALA KINU DA UVJERI IRAN
02. February 2012 05:48
» JAPANCI IZUMIRU
31. January 2012 10:38