Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BEOGRAD: NAPADNUT ISLAMSKI VJERSKI OBJEKAT
Autor: Tanjug
Objavljeno: 05. September 2011. 10:09:56
Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da je u ranim jutarnjim satima nepoznata grupa huligana napala verski objekat u beogradskom naselju Borča u opštini Palilula i da su tom prilikom polupani prozori na ulaznoj strani.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je pokušano provaljivanje ulaznih vrata te izazivanje požara paljenjem automobilskih guma ispred objekta. Širenje požara, kako se navodi, sprečili su vernici sa lokalnim imamom koji su došli na jutarnju molitvu oko 4.30 časova.

Osim značajne materijalne štete u ovom incidentu nije bilo povredjenih, navodi se u saopštenju.

"Islamska zajednica Srbije ovom prilikom najoštrije osuđuje huliganski čin napada na nevinu bogomolju islamske zajednice i očekuje hitnu i neodložnu akciju nadležnih istražnih i sudskih organa u cilju otkrivanja i kažnjavanja izvršilaca ovog gnusnog čina", saopštio je Rijaset koji poručuje da verski objekti predstavljaju ceo narod i napad na njih je ekvivalentan napadu na celu zajednicu, te stoga oni ne smeju biti predmet iživljavanja huligana.

Napadače na verske objekte u kojima se uči i iz kojih se širi verska tolerancija i ljubav prema čoveku treba sankcionisati odgovarajućim kaznama kako se ovakva nedela ne bi ponavljala, piše u saopštenju.Ostali prilozi:
» EVO KAKO GOVORI ALBANAC SHAIP KAMBERI U SKUPŠTINI SRBIJE
Bošnjaci.Net | 28. October 2020 20:11
Ostali prilozi istog autora:
» POZIV NA UJEDINJENJE SA ALBANIJOM
06. September 2012 20:36