Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sinoć u 21 sat i 33 minute na zgradu TV Hayat bačene su dvije eksplozivne naprave
SINOĆ NA TV HAYAT BAČENE DVIJE BOMBE!
Autor: Hayat
Objavljeno: 05. December 2008. 03:12:04
Sinoć u 21 sat i 33 minute na zgradu TV Hayat bačene su dvije eksplozivne naprave.

Eksplozije su se desile ispred studija informativnog programa na Bistriku. Na svu sreću, napad je prošao samo uz manju materijalnu štetu.

Službenici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su već u 22 sata počeli sa uviđajem na mjestu ekspolozije, a aktivnosti na rasvjetljavanju ovog napada nastavljene su i u jutarnjim satima.

Prema prvim informacijama riječ je o dvije bombe kašikare. Policija intenzivno traga za počiniocima ovog napada i već posjeduje određene informacije koje bi mogle dovesti do brzog rješavanja bombaškog napada.

TV Hayat u proteklom periodu nije dobijala veći broj prijetnji od uobičajenog, a svi prijeteći mailovi i poruke su uredno prijavljeni nadležnim organima.

Bez obzira na ovaj bombaški napad TV Hayat će i dalje nastaviti sa svojom programskom politikom i raditi u interesu građana Bosne i Hercegovine.

Bombaški napad na jedan mediji očit je primjer u kakvom društvu živimo. Dok se političari takmiče ko će brže i više povećati svoja primanja, mediji, a i građani su izloženi svakodnevnom teroriziranju, sve goroj ekonomskoj situaciji i sve manjom nadom da izabrani zvaničnici mogu rješiti nagomilane probleme i povesti ovu zemlju ka Europskoj uniji.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: