Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
PRIJETNJA SIGURNOSTI NAŠOJ ZEMLJI: RUSIMA I SRBIJANCU NIJE DOZVOLJEN ULAZAK U BIH
Autor: NAP
Objavljeno: 15. March 2017. 13:03:10
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-17 09:13:59)
OVO SE MORA DOBRO PRATITI!

Prof.dr Blažić je sa stanovišta struke objasnio da majke imaju pravo na nepromijenjenu nadoknadu koja im je propisana Zakonom.Ustavni sud neće da se bavi ovim pitanjem jer im kaže nije prioritet.To ne moram da komentarišem ali ne daj Bože da se pogorša zdravlje nekoj od majki znam na koga ću da pokažem kažiprstom.Osim toga ova izjava Ustavnog suda može da se iskoristi da se ubrza proces pred Sudom u Strazburu.
Dr Blažić nije političar i jedini stručnjak je koji je nezavisno od politike pričao u ime struke.Tako je dokazao da nije uzalud studirao i došao do titule koju ima.Mnogi je imaju ali se niko drugi ne usuđuje da priča ono što je naučio.Tako da se dovode u sumnju mnogi doktorati. S druge strane pravnici u politici ne bi bili ozbiljno shvaćeni da su se pojavili gdje je bio on i samo bi naškodili štrajku majki koje se bore za svoje Zakonom propisano pravo. Znači da očekujem da će Vlada brzo riješiti ovaj problem.Posebno ako želi da stekne povjerenje da je državni udar u pokušaju stvarno bio. Osim toga,ovo je jedini zakon kojim je nešto dato narodu a to je poteklo od opozicije.I sad Vlada pokušava da im to uzme.Drugi zakon je isto iz istog izvora a tiče se prava penzionera KAP-a na otpremnine.Znači da opozicija jeste nešto dobro uradila.Potrošila je mnogo novca za buđenje narodne svijesti.Samo se postavlja pitanje odakle im novac.Ako ne dođe do sukoba ono dobro što su uradili će im biti priznato.Ako dođe do sukoba to sve će se tretirati da je samo bila prevara kako bi se narod poveo u sukobe za Putinove ciljeve.

Aida... (2017-03-16 12:27:30)
Kod nas su spriječeni sukobi a opozicija ne odustaje od njih a ruski predstavnici i dalje naređuju da ne smijemo ući u NATO.Dok američki senator neće da nam dozvoli ratifikaciju protokola o pristupu NATO-u u Senatu SAD-a.Zbog čega mora da se provjeri da li je on slobodan u donošenju odluke da ne glasa za ratifikaciju ili mu neko prijeti. Istovremeno su u BiH spriječeni da uđu plaćenici iz Rusije i Srbije a postrojavaju se četnički odredi.U Hrvatskoj je ustaštvo u sjeni huligana na utakmicama koji se sumnjivo ponašaju. Pod fantomkama vrijeđaju Srbe i čak hrvatski grad Rijeku vrijeđaju jer u njoj ima Srba.Ovo nije ustaštvo već neki novi opasan proces.