Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
"OLUJA" - POČETAK OSLOBAĐANJA
Autor: Admir Muhić
Objavljeno: 05. August 2016. 16:08:25
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Tip Top (2016-08-09 13:59:02)
Huso,
Bosanci su jedna kultura, ista ideologija.Sada mi mozemo pricati koliko hocemo koliko je ispravna iako svi znamo da je pogresna.Bosanska kultura Bosanca za razliku od kulture, bosnjacke kulture je ocita da ide na ustrb Bosnjaka, ista ponistava i bosnjastvo i Bosnjake- sjece nas u korijenu.Fakticki bosanka kultura, Bosanci su avitavizam socijalizma-ono kada se na tijelu muskarca pojavi nekoliko sisa pa gleda u njih i ne zna sta ce-je li musko ili zensko, je li Bosanac ili je Bosnjak.U Bosni se inace kaze kada nesto ruzno stoji da mu stoji kao piletu sisa.

Tip Top (2016-08-09 13:33:43)
Bosanci placu u Banja Luci iako je holuja krenula iz Sane, zaustavljena je pozivom iz Sarajeva.Tako je Knin oslobodjen od Srba a Banja Luka ostavljena Srbima.Sada Srbi guslaju u Banja Luci a Knin pjeva "Za dom, vazda, spremni". Sada se iz Banja Liuke spremaju cetnici.
Bosno moja, divna,poharana. Prikaz vojne akcije Oluja pokazala je mudrost Hrvata da sacekaju sta ce Srbi uraditi u Hrvatskoj, pustili su ih isprva i takticki vojno cekali, Srbi su se digli,proglasili, u to doba, Srpsku Krajinu u Hrvatskoj, napravili zlocine nad Hrvatima od Pakraca, Lipika,- Banije, Like i Korduna, gdje su nekada partizani pjevali :"na Kordunu grob do groba"- Milan Martic je naredio gadjanje Zagreba - Hrvati su strpljivo cekali i naoruzavali se- cetnici su zaposjeli Knin- bio sam tada u prolazu u Kninu za Sibenik- cetnik na cetniku je vrvio u Kninu-tenkovi i artiljerija JNA su bili u njihovom posjedu- cetnici su ulazili u autobuse i kontrolisali putnike.Velika srpska zastava se vihorila na tvrdjavi u Kninu.Bilo je mucno gledati. Pitam konduktera u autobusu, naivno :"Dokle je ta Srpska republika Krajina" a kondukter, civil, Srbin odgovara :"Sve do Banja Luke, do Teslica i dalje". Usutio sam , prepao se i pomislio :"Nema dalje". Tada sam shvatio da Srbi hoce da uzmu sebi i dio Hrvatske i svu Bosnu. Medjutim, srecom, Hrvatska nije Bosna- Hrvati su nakon i poslije Sibenika kojeg su Srbi razarali artiljerijom i cekajuci da se Srbi osokole, krenuli u protovofanzivu, u Oluju.Aferim im, aferim Hrvatima.Oluja nije bio pocetak nego oslobadjanje od Srba a nasuprot Oluji mi u Bosni smo dozvolilio Srbima da ostanu u Banja Luci i dobili tako jos vise Srba iz Hrvatske, u Banja Luci.

huso75000 (2016-08-08 19:32:04)
tip top
Bosanci su sorta a ne nacija

Tip Top (2016-08-08 02:42:54)
Da ne bi Holuje u Kninu ne bi se ni znalo gdje bi Thompson pjevao- vjerovatno bi Srbi pjevali u Kninu.S toga Bosanci ne pjevaju u Banja Luci.