Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
DR. MUSTAFA CERIĆ – LIDER, DRŽAVNIK I ČOVJEK IZ NARODA
Autor: Dr. Mersada Nuruddina Agović
Objavljeno: 20. August 2014. 14:08:39
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Mehmed Meša Deliæ (2014-08-25 05:43:45)
Mala opaska
Članovi predsjedništva se biraju u dva entiteta. Iz Federacije (dva)Bošnjak i Hrvat, a iz RS (jedan) Srbin.
Pa ovakvi naslovi i komentari su malo bacanje magle, ko može biti predsjednik (svih Bošnjaka). Bošnjaci iz RS ne mogu birati dr. Ceriće ako se on registrovao u Federaciji. Bošnjacima iz RS neće biti predsjednik dr. Cerić, jer oni ga ne mogu birati, jedino mogu ga svojim zvati, kao što će i druga dva naroda svoje svojim zvati.

Meša

Mersad pester (2014-08-25 01:54:07)
:)))
Sabija nisam ocekivao da cu "izbistriti" slogan za Dr.Cerica ;)
Doduse ja sam napisao "Da nemamo bolji izbor"
Mada priznajem da je ovako( kako ste vi to napisali)deluje mocnije i orginalnije..
"Trenutno nemamo boljeg " :)
Deluje sa vise efekta - ujedno bi to bila poruka Dr.Mustafi Cericu da se ne opusti i da deluje sa punim kapazitetom a sa druge strane da su Bosnjaci izabrali najbolju opciju...

:))) u svakom slucaju odricem se Autorskih prava u vasu korist Sabija :))

Sabija (2014-08-21 11:00:17)
Mislim da je uvazeni Mersad Pester (komentator), najbolje definisao zasto glasati Dr. Cerica. U jednom svom komentaru je rek'o: "trenutno, nemamo boljega"!

Ovo bi mog'o biti slogan "trenutno nemamo boljeg", Cericeve kandidature. Znali bi Bosnjaci glasovima nagraditi iskrenost i skromnost Cericeve izborne kampanje, patriotizam i zdravu nijet. Sto i jeste bila bitna vrlina prve generacije ashaba Muhammeda sal-lAllahu alejhi we selem. I ako nisu ni svi ashabi bili karizmaticni bas, ali zato jesu bili skromni i iskreni lideri i drzavnici.

Prica (bez dokaza) o nekakvim "(Bill Gates) expertima" i kreditima Istoka i Zapada, spada u norme naucne fantastike. Nedavne poplave u Bosni, dokaz su da reputacija i ugled bosnjackih "lidera" i "drzavnika" je ispod razine. Arapi nas u shirokom krugu zaobidjose i "nista nam nisu dali". Turci nas zbog "vazala" malo pomogli, a Evropa nam iz kurtoazije uvalila kredite.

Mehmed Meša Deliæ (2014-08-21 07:54:50)
Dobroj robi, ni dobrom čovjeku ne treba reklama i hvalospjevi.
Mnogi Bošnjaci imaju želje, a one se uvijek ne ispunjavaju, jer zato se i zovu željom.
I komentator trend sebi postavlja pitanje i gle, sam na njega i odgovara. Kada bi dr. Cerić i bio izabran, od ovoga svega nabrojanog ništa nema. Da li su ljudi napokon shvatili da u BiH i sa njenim trenutnim (dejtonskim) uređenjem, samo mogu sanjati, o boljoj situaciji.
Predpostavimo, da dr. Cerić bude izabran, ipak ništa nema od ovoga što trend nabroja, ne zbog dr. Cerića, jer se u predsjedništvu pitaju i oni drugi koji nisu izabrani po želji Bošnjaka. Tročlano predsjedništvo,Parlamenti, Vijeće ministara, entitetske vlade i glasanja, odlučuju o sudbini stanja (bolje ili gore) u BiH, a nikako dr. Cerić ili neki od predstavnika srpskog ili hrvatskog naroda. Svi se u BiH pitaju, a niko ne odgovara za stanje koje naprave.
Ali uz sva (ne)zadovoljstva treba se masovno odazvati izborima, iskoristiti svoje demokratsko pravo. A, ako neko nema političara kojeg bi podržao i nevažeći listić se uzima u obzir, jer se broji odazov glasača.
Meša

trend (2014-08-20 17:34:58)
Zasto cu glasati za Dr. Mustafu Cerica?
Dr. Ceric ima ogromno internacionalno iskustvo, ima dobre reference u zemlji i vani, svojim postenim radom,rezultatima i borbom za ljudska prava i slobode stekao je veliku popularnost u zemlji i svijetu.
Dr.Ceric ima jedini konkretan program za izlazak iz krize u BiH koji su radili EXPERTI u njegovom timu. Dr. Ceric od svih kandidata najvise moze pomoci BiH da izadje iz krize koristeci svoje veze za dobijanje kredita kojim bi se izgradili privredni GIGANTI za masovno zaposljavanje. BiH su potrebne radikalne reforme.
Dr. Ceric je za pravnu gradjansku drzavu ravnopravnih gradjana za ekonomski jaku izvoznu drzavu BiH.
Dr.Ceric ima jasnu viziju,enrgiju i hrabrost da ujedini probosanski orijentisane gradjane u izgradnji pravne,demokratske,ekonomski jake drzave BiH. Dr.Ceric ce vratiti povjerenje svim gradjanima da ulazu u razvoj svoje drzave. Gradjani BiH zbog nepovjerenja u vlast, drze u stranim bankana vise od 200 milijardi eura, stranci u Sarajevu sa 95% nasim kapitalom upravljaju.
Vrh SDA na celu sa Bakirom Izetbegovicem je izgubio povjerenje Bosnjaka zbo korupcije na svim nivoima vlasti. Stanje u BiH je rezultat i politike SDA, imamo stanje najvece bijede i kriminala. Ostalih osam kandidata za clana predsednistva nema nikakvo internacionalno iskustvo u upravljanju drzavnim procesima niti bilo kakve reference koje garantuju da mogu uspijesno upravljati drzavom.