Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
"GDJE SUNCE NE GRIJE“ AUTORA IBRAHIMA ČIKIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. April 2010. 14:04:06
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2010-05-04 12:51:54)
PARDON!NIJE NAM SVETI MILO IZGLASAO NEZAVISNOST A NI NE ZNAMO ZA ŠTO JE ON GLASAO JER ON JE IPAK NEKAD BIO VELIKO SRBIN!MOŽDA JE DAO GLAS ZA ZAJENDICU.NJEGOVO GLASANJE JE TAJNO!JEDNO MISLI,DRUGO PRIČA A TREĆE RADI!:(
AidaIdaAida (2010-05-04 12:47:07)
DIREKTOR DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA,A KAKO SU SOCIJALISTI I DEMOKRATE DOKAZALO SE KADA SU UČESTVOVALI U FAŠISTIČKIM NAPADIMA NA OKRUŽENJE,REKAO JE DRUGIM RIJEČIMA DA GRAĐANI AKO VOLE CRNU GORU MORAJU DA GLADUJU JER SU DUŽNI MILU ZATO ŠTO JE BIO ZA NEZAVISNOST CRNE GORE.ON JE KAZAO DA ZATO ŠTO JE PODRŽAO NEZAVISNOST MI MORAMO DA SVE TRPIMO I DA DOPUŠTAMO DA NAS UBIJAJU,JERT ON JE SVETAC ZATO ŠTO JE BIO ZA NEZAVISNOST.SVAKO KO MU SE SUPROSTAVI MORA BITI KAŽNJEN OD SVEŠTENIKA MILA PATRIOTE I VELIKANA.DA ON MOŽE DA NAROD UBIJA I DRŽI GLADNIMA A ONAJ KO UMRE POD NJEGOVOM ČČIZMOM DOŽIVIO JE PREPOROD ILI VASKRSNUĆE JER JE MILO SVETAC.TAKO DA ĆE SVAKO DA GLADUJE I UMRE OD GLADI DA BI VASKRSAO POD PALICOM MILA SVECA.TREBA TAKO JER JE BIO ZA NEZAVISNOST CRNE GORE!MOGU DA SVI GRAĐANI CRNE GORE LIŠE NJEGA I MAFIJE POMRU I TAKO MU DOKAŽU NAKLONOST JER ON TO TRAŽI KA DOKAZ DA SE VOLI CRNA GORA I KA ZAHVALNOST NJEMU KA SVECU KOJI NAM JE IZGLASAO NEZAVISNOST.ON KAŽE DA SE ŽIVOT ZAUSTAVLJA NA DAN KADA NAM JE ON KA SVETAC PODRŽAO NEZAVISNOST I D ANE TREBA DA SE ŽIVI DO NOVOG 21. MAJA.DO TADA KO UMRE BIĆE BLAGOSILJAN OD SVECA MILA I DOKAZAĆE DA JE NJEGOV PATRIOTA.JER JEDINO TAKVI SU PATRIOTE.NJEGOVE PATRIOTE SPREMNE SU UMRIJETI OD GLADI I DOKAZATI DA VOLE NJEGA KA CRNU GORU.ODNOSNO VIŠE NJEGA NEGO CRNU GORU!SVETI MILO!E TAKO PRIČA DIREKTOR OVE SVETE PARTIJE SEKULIĆ KOJI JE ČOVJEK OD RIJEČI SVETE PA MU TREBA VJEROVATI!AMIN!
AidaIdaAida (2010-05-04 12:37:50)
MAFIJAŠKO TERORISTIČKA POLITIČKA PARTIJA DEMOKRATSKA PARTIJA SOCIJALISTA ČIJI NAZIV VARA JER JE BILA I FAŠISTIČKA I UČESTVOVALA U AGRESIJI NA OKRUŽENJE,OBJAVILA JE DA SU NA NAŠEM SKUPU VIĐELI MALI BROJ GRAĐANA.OSIM ŠTO SU PRIZNALI DA UHODE OPOZICIJU I OD STRAHA OD NJE PRATE NJENE SKUPOVE,KA SVE OSTALO LAŽALI SU DA JE BILO MALO GRAĐANA NA NAŠEM SKUPU.BILO JE MNOGO A BILO BI VIŠE DA NIJESU LJUDI BILI VAN PODGORICE ZBOG PRVOMAJSKIH PRAZNIKA,ČAK I PORED PRITISAKA I ZASTRAŠIVANJA.NAKON OBRAĆANJA TROJICE LIDERA OBUČENIH U BIJELIM KOŠULJAMA JER IM JE I PROŠLOST I SADAŠNJOST ČISTA ZA RAZLIKU OD GORE NAVEDENE MAFIJE,MASA AKTIVISTA OVIH STRANAKA OBUČENIH U BIJELIM MAJICAMA KRENULA JE PO GRADU I BILA UOČENA OD GRAĐANA.TAKO DA NIJE TAČNO DA NAS JE BILO MALO.A DOBRO JE ŠTO NAS PRATE JER NAS SE BOJE I ŠTO TVRDE DA NAS JE BILO MALO JER TO POŠTO SVE LAŽU ZNAČI DA JE SKUP BIO MASOVAN A KAKO BI BILO DA NIJESU BILI PRAZNICI!
AidaIdaAida (2010-05-04 10:11:04)
DO DANA NEZAVISNOSTI JAVNI SERVIS JE NAPRAVIO MNOGO EMISIJA OD REFERENDUMA DO REFERENDUMA I PRIČU KAKO JE MILO DONIO NEZAVISNOST RASTOČILI U SERIJALU.ALI BEZ MILOVOG UČEŠĆA NA RATIŠTU.
ONI VODE POLITIKU DA NAROD UMRE OD GLADI A DA KO GOD GLASA ZA OPOZICIJU BUDE PROGLAŠEN ZA IZDAJNIKA CRNE GGORE IAKO JE TAJ NEKO IZGLASAO NEZAVISNOST.PA SE OSJEĆA LOŠE.MORA REAGOVATI EVROPSKA KOMISIJA.

AidaIdaAida (2010-05-04 10:08:43)
SAD JE POLITIČKI DIREKTOR DPS-A KAZAO DA SVI KOJI SU SA OPOZICIJOM A NE ZA MAFIJU SU PROTIV CRNE GORE.
AidaIdaAida (2010-05-04 09:54:52)
Pomirićemo Crnu Goru PDF Štampaj E-pošta
03.05.2010
logoboljacg.jpgPodgorica, (MINA) – Opoziciona koalicija Bolja Crna Gora ozvaničila je danas na podgoričkom Trgu Republike početak kampanje za lokalne izbore koji će biti održani 23. maja, uz poruku da će se obračunati s organizovanim kriminalom i korupcijom i pomiriti Crnu Goru. Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić je kazao da su sloboda, jednakost, pravda i solidarnost temeljne vrijednosti za Crnu Goru i državu za koju se opozicija zalaže. „Bolja Crna Gora je savez demokratskih stranaka koje zaista žele da se bave rješavanjem životnih problema svih građana u Crnoj Gori, a ne problema bilo koje političke elite ili bilo kojeg političara“, rekao je on. Milić je poručio da su „vrata otvorena za sve“ koji žele da žive i bore za državu, gdje će život biti dostojan čovjeka.

Predsjednik Nove Srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić kazao je da koalicija Bolja Crna Gora ulazi u završnu fazu izborne kampanje. „Kao što se ujedinio narod za Bolju Crnu Goru, tako su se ujedinili aktivisti naših stranaka, koji su na terenu pripremili sve za završnu fazu naše kampanje – direktnog kontakta između politike ujedinjenog naroda i bolje Crne Gore i građana koji će podržati na izborima taj politički savez i opciju“, poručio je on.

Mandić tvrdi da je opozicioni program veoma jednostavan. „To je narodni program sa kojim hoćemo da gradimo bolju Crnu Goru, jer da bi postala evropska država, mora biti bolja“. „Hoćemo da iskorijenimo kriminal i korupciju. Obračunaćemo se sa organizovanim kriminalom i pomirićemo Crnu Goru. To je ono je ono što smo shvatili kao veoma važan zadatak i što od nas očekuju građani Crne Gore“, rekao je on.

Lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, kazao je da koalicija želi da krene u iskrenu i poštenu kampanju. „Da vidite da se nijesmo ujedinili zbog fotelja ili pozicija u lokalnim samoupravama“. „Ujedinili smo se zbog bolje Crne Gore. Ujedinili smo se iznad svega zbog naše djece kojoj ne želimo da ostavimo državu u kojoj će biti najamna radna snaga bjelosvjetskih tajkuna i hoštaplera“, dodao je on.

Upitan ima li simbolike u tome što svi opozicioni lideri nose bijele košulje, Medojević je odgovorio da oni žele da pokažu da su spremni da „zavrnu rukave“ i da grade Podgoricu i Crnu Goru. On je naveo i da bijele košulje simbolišu „časne, poštene i hrabre ljude“ koji se nijesu uključili u politiku da bi „napunili džepove“.

Novinarima su se obratila i prva trojica sa liste „Bolja Podgorica-Bolja Crna Gora.

Nosilac liste Neven Gošović ocijenio je da Podgorica zaslužuje stručlnu, odgovornu i poštenu vlast, koja će raditi za dobro građana. „Krajnje je vrijeme da zaživi demokratija u Glavnom gradu, a to je, između ostalog, i svakodnevni život uređen pravilima koja pomažu nejake, ograničavaju one jake““.

On smatra da nema demokratije ako zakon ne važi jednako za sve. „Pobjedom na izborima vratićemo dostojanstvio i samopoštovanje građanima Podgorice“. Slaven Radunović iz Nove kazao je da opozicija u Glavnom gradu želi da bude servis građana i pruži nove mogućnosti. On je poručio da će nova vlast ohrabriti zaposlene u Upravi policije i tužilaštvu da se obračunaju sa organizovanim kriminalom i korupcijom. „Biće ohrabreni da idu do kraja, i to je bolja Crna Gora“.

Boris Marić iz PzP-a obratio se mladim ljudima u koaliciji i Podgorici, koji kako je naveo, treba da se bore za jednake šanse za sve. „Da se bore da imaju šansu da rade i stvaraju bolju Podgoricu i Crnu Goru“.

Koalicija Bolja Crna Gora podnijela je danas prijavu Upravi policije za održavanje završnog promotivnog skupa 20. maja, u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.

AidaIdaAida (2010-05-04 09:49:55)
Autokratska vlast je kompleksna pojava koja zahtijeva dugotrajno istraživanje i razumijevanje.kada je razdvojite na detalje lakše je razumijete i lakše je i vama koji ste pod njenom kontrolom. Kada je posmatrate u cjelini izgleda ogromna i jaka i izaziva depresiju koja vas isisava kako bi reka Miško Đukić sa nasilno zatvorenog radija Free Montenegro.
Dok sam posmatrala ovu pojavu ka gromadu u cjelini bilo mi je teško.To je bezizlazna situacija koja što duže traje više vas crpi.Međutim,ja sam je "razložila" na djeliće i smanjila te sebi olakšala život u depresivnoj i zatvorenoj situaciji koju ona proizvodi.Postavljala sam sebi pitanje zašto mora ovako da se dešava.Vremenom sam na te djeliće davala odgovore i sada mi je puno lakše.No, oni koji tako ne posmatraju klonu i padaju u apatiju čiji ishod je nažalost ovih dana povećan broj samoubistava.
Evo detalja.Za ujeidnjenu sam opoziciju i pošto su uskoro lokalni izbori koji su takođe važni nosim bijelu majicu na kojoj piše "Bolja Crna Gora-Promjene za tvoje dobro".U ovja slogan je pretočeno po nešto iz svake partije koja čini ovu koaliciju i izašlo je dobro.
Svoj doprinos demokratiji dajem noseći tu majicu stalno,kad god negdje izlazim.Drugi to neće uraditi jer se plaše da će ih vlast terorisati i izbaciti iz ono malo poslova koji postoje.Ali,ja sam iskrena i srcem bez rezerve posvećena cilju za koji se borim i jedino ja nosim tu majicu.To izaziva različite reakcije.Jedna od njih se upravo desila.
Malo nešto hrane sam trgovala,shodno mogućnostima, i u povratku naišla na dugogodišnjeg komšiju.Kad je vidio majicu koju nosim prozreo mi se.Inače mi se uvijek javlja ali sad neće.On je za vlast i dobro mu je.Takvima je lijep osjećaj jer imaju dok su većina gladni.Imaju privilegije svuda u institucijama dok su drugima vrata zatvorena.Imaju moć i silu da utiču na sudbine ljudi.Mogu iako obični radnici da nagrde ljude ako hoće.Taj osjećaj im prija ali sebe smatraju dobrim ljudima.Ja se borim za sve građane i on me prezire.Jer kad pobijedi opozicija,svi će moći da dobijaju poslove shodno sposobnostima.Niko ih neće ucjenjivati.Institucije će raditi za sve i nestaće gladnih pa i toga osjećanja nadmoći koji odgovara onima koji se plaše starosti a željni su isticanja.Razumijem ga,ali moraju i drugi da žive.Tako da me nije uvrijedio taj prezir.Znam da kada prođu izbori opet ćemo biti komšije koje se pozdravljaju i međusobno čestitaju vjerske praznike.