Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: Reagiranja
Pismo uredniku
I da dodam da sam na Arafatu molio Svevišnjega da poživi sve vas koji doprinosite tom uzvišenom zvanju "Bošnjaci.net", za koji se svestrano borite da svijetu date ISTINU i da doprinesete slobodi svoje, moje i vaše domovine Bosne i Hercegovine.

Safet Avdić | 2009-12-23 08:53:54
Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) objavio podatke o imovini porodice Đukanović. Premijer i predsjednik DPS Milo Đukanović posjeduje ili kontroliše imovinu i dionice u vrijednosti najmanje14,7 miliona dolara, njegov brat Aco posjeduje 167 miliona dolara, a njihova sestra Ana Kolarević 3,5 miliona eura u dionicama i nekretninama“...

Vijesti.me | 2009-06-12 08:40:36
Pismo iz Australije Željku Milićeviću
Hvala Vam na toplim, poučnim i dragim riječima koje ulijevaju snagu u duše naše da će ipak jednog dana moja-naša BiH biti cjelovita, jedinstvena i voljena od svih naroda: muslimana, katolika i pravoslavnih stanovnika zajedničke nam jedine domovine BiH.

2009-05-27 09:21:37
Apel Americkom Ambasadoru
www.djecasarajeva.ba SAD Ambasada SAD u BiH – N/r Ambasadora – dostavlja se Predmet: Apel i cestitka Postovani i uvazeni Ambasadore! Iskrene cestitke po drugi put Vasem novom Predsjedniku gosp. Baraku Obami! Kao osnivac i koordinator NVO " Djeciji pokret mira, ljubavi, prijateljstva"- Djeca Sarajeva, Apelujem, ispred djece i mladih i normalnih gradjana prelijepog Sarajeva i cijele BiH, da nam HITNO pomognete u rijesenju ove nemoguce i neizdrzive situacije u nasoj Jednoj i Jedinoj Drzavi BiH.

2008-11-17 17:02:11
Pitanje autoru u vezi članka o Emiru Ramiću
O njima bi trebalo pisati javnosti da znamo kakve budale imamo. Takav slučaj imamo i Australiji u državi Queensland. Postoji bošnjačka džamija koju vode oni koji su do skora pljuvali na Bosnu i njenu borbu. U tim grupama ima rukovodioca i onih koji su od 1992. do kraja rat nosili uniformu srpskih policajaca u Banja Luci.

2008-10-31 08:42:12
Polemički poligon: Semir Đulić odgovara Mujku Eroviću
Smatrao sam da u UO KBSA ima dovoljno trezvenih, pametnih i hladnih glava koji te probleme mogu riješiti Statutom predviđenom procedurom a ne onom “ako nije po mome onda ništa ne valja”. A baš tako je počela svoju medijsku kampanju nelegalno formirana Komisija a onda nastavili pojedinci bjesomučnom diskreditacijom ličnosti pradsjednika UO KBSA. Upravo takva, prljava kampanja putem medija je prekinula moju 6-to godišnju šutnju a ako ponovo pročitas tekst vidjet ćes moj vapaj. Ne brukajte nas a time i sebe, obavite rasprave u svojim organizacijama i vratite raspravu unutar KBSA.

Semir Đulić, predsjednik KBSA 2000. - 2002. | 2008-09-26 10:13:44
Polemički pologon: Mujko Erović odgovara Semiru Đuliću
Da li ste zaista ubijeđeni da je bila ispravna procedura glasanja u Saint Louisu, kada na izričit zahtjev prisutnih delegata nije prihvaćeno od Radnog predsjedništva da se prije glasanja imenom i prezimenom utvrdi tačan broj delegata 9. Skupštine koji su ostali u sali i koji imaju pravo glasa.

Mr. Mujko Erović | 2008-09-24 09:26:44
Ovo apelaciono pismo pišem u svoje ime, a duboko vjerujem da dijelim mišljenje velikog broja Bošnjaka BiH i bošnjačke američke dijaspore. Ne pišem ga samo članlovima Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Gospodi: Muhamedu Šaćirbegoviću, Nihadu Krupiću, Rasimu Nikočeviću..., niti njihovim istomišljenicima: G. Mujki Eroviću, Dženani Kaljanac, Muhamedu Saračeviću, Džemailu Hotu..., već svima nama, kojima Bosna i Hercegovina još uvijek nešto znači.

Zijad Bećirević | 2008-09-16 07:40:09
Reagiranje na tekst Od Statuta do kampanje autora Semira Đulića, predsjednika Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike - jesen 2000. - maj 2002.
Na osnovu čega se gospodin Djulić svrstao na jednu stranu, onu Ramićevu&co. tako rezolutno, a spočitava svima pa i IZBSA svrstavanje na drugu stranu, recimo stranu Radne grupe koju predvodi prim.dr. Muhamed Saračević, a iza koje stoji Koordinacioni savjet KBSA kao savez 80% koordinacija koje ne prihvataju flagrantna kršenja akata KBSA i svih principa legitimiteta, smjenjivosti i morala, Osnivača KBSA,

Mr. Mujko Erović | 2008-09-15 10:50:49
Reakcije na postskupštınska dešavanja: Semir Đulić, predsjednik Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike - jesen 2000. - maj 2002.
Onima koji kao brane Statut i osnivaju komisije, vode izbornu kampanju po medijima mogu reći samo su time pojačali moje sumnje da se ne radi o pitanju Statuta KBSA već o pitanju kandidata za predsjednika UO KBSA. Poraz je stavrni dio demokratskog procesa i može postati pobjeda samo demokratskom procedurom, jer živimo u zemlji demokratije. Zato dozvolimo Delegatima da donesu odluku po svojoj svijesti i savjesti.

Semir Đulić | 2008-09-07 19:58:23
65 godina od genocida na Bošnjacima u BiH i Sandžaku
Bošnjaci Sandžaka će po prvi put na skroman način javno obilježiti genocid nad Bošnjacima u limskoj dolini, kada je januara mjesecea 1943. godine sistematski ubijeno 9,200, te pokopani u masovne grobnice o kojima se još uvijek ne zna ništa.
Stoga molim ljude dobre volje da mi se jave i da mi dostave podatke koji su vezani za genocid nad muslimanaima Sandžaka.

2008-08-16 10:12:08
Pismo iz Sanaskog Mosta
Prođe 11 juli, Srebrenicu svi zaboravljaju do slijedeće manifestacije. A onda rijetki, poput vas, pokušavaju da afirmiraju na pisanje o agresiji i onome što se dogodilo. Vidim da je riječ o već tradicionalnom podsticanju na očuvanje od zaborava, što me veoma raduje.

2008-08-15 05:55:46
Poligon: Reagiranje Hadžema Hajdarevića na tekst Hadžem Hajdarević protiv dijaspore našeg kolumniste Šemse Agovića, koji također reagira
Zato vas, gospodine Krciću, direktno pozivam da ukinite taj tekst lažnog telefonskog razgovora (nije me zvao nikoji Hamid, nisam ni sa kim razgovarao telefonom u vezi spomenutih tekstova, sve je podla konstrukcija); "razgovor" je, kako piše, potpisao Šemso Agović. Zahtijevam da mi se javno, na portalu Bošnjaci.net, izvinite zbog te podvale, prostote i primitivnog idiotizma koji se ni sa čim ne da porediti. Ovakve vrste bedastoća itekako krnje ugled portalu Bošnjaci.net.

Bošnjaci.Net | 2008-08-06 11:49:22
NEKONSTITUTIVNA ZOOLOGIJA
Hadžem je očigledno shvatio da ni web magazinu Bošnjaci.net kao ni našim Luksemburžanima ne može prodati ni jednu svoju knjigu, zato se odlučio poći u osvetu ovom mediju, koji se kreira u njemu dušmanskoj dijaspori. Za cilj napada odabrao je natječaj za književnu nagradu »Srebrenica« sa temom »Bošnjakinja«. Svoj napadački pamflet objavljuje u Oslobođenju pod podrugljivim naslovom 'Natječajna Bošnjakinja' sa bizarno-stupidnim nadnaslovom 'Konstitutivna zoologija'. Ovakav nadnaslov nema nikakvog sadržajno-logičkog značaja osim da se onako vulgarno psuje dušmanina.

Šemso Agović | 2008-07-07 09:37:25
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif