Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: GIMNAZIJALCI - PLAV
ČOVJEKOLJUBLJE MLADIH NA PRVOM MJESTU
Đešević zahvaljujući donatorima je istakla: - Iskoristila bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su izdvojili novčana sredstva i pridružili se ovoj akciji na teritoriji Plava, Gusinja i Murine, kao i vlasnicima lokala koji su dozvolil postavljanje kutija za prikupljanje novca, nakon završenog prikupljanja u školi i na ulici poslije završetka nastave, jer su time pokazali i dokazali da su soludarni, da saosjećaju sa tom djecom i da žele da im pomognu.

B.net | 2017-04-23 14:39:25
Kluba filantropa JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava
- Istakla bih, da su između ostalih, učešće imali članovi kluba filantropa iz JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava kao i predstavnica Crvenog krsta iz Plava Zehra Huseinović, - kaže Đešević i ističe:
- Zadovoljstvo mi je bilo biti dio ovog tima, koji će, nadam se, svojim radom i zalaganjem uspjeti da promijeni neke ustaljene nepisane stereotipe i time uljepšati sebi i drugima životni proctor, istakla je ona.

B.net | 2017-04-23 12:38:38
Dana 02. 03. 2017. god. članovi Kluba filantropa iz JU SMŠ "Bećo Bašić"- Plav, nastavili sa akcijama humanitatnog karaktera.
Akcije ovakvog karaktera između ostalih je prepoznao naš cijenjeni i uspješni sugrađanin. Želeći da ostane anoniman, doniranjem novčanih sredstava kupljene su osnovne životne namirnice osamdeset osmogodišnjoj starici Nadiri Selimanjin. U njeno ime zahvaljujemo se donatoru, u želji da bude primjer svima kako otvoriti srce i pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

B.net | 2017-03-27 21:47:26
Povodom „Svjetskog dana poezije“ druženje rožajskih i plavskih gimnazijalaca
Cilj ovog druženja je uspostavljanje utemeljenih vrijednosti obrazovanja, kroz efikasni model povezivanja, te nastavak međuopštinske saradnje škola, kroz šire upoznavanje i povezivanje učenika putem pisane riječi, recitacija, glume, razmjene iskustava, kroz sticanje novih znanja, vještina i umijeća kao i novih poznanstava i prijateljstava. Na ovaj način se ostvaruju ciljevi kurikuluma predviđeni sprovođenjem vannastavnih aktivnosti, istakla je Bibić Šabotić.

B.net | 2017-03-24 00:44:43
Ljubav koju su moji učenici poklonili Jasminu u akciji pod sloganom "Jasminu, s ljubavlju", me je ojačala i dala snage, da njen plamen širimo brzinom svjetlosti, ISTE, KAKVU POSJEDUJU OČI, JEDNOG PLEMENITOG I NADASVE DRAGOG STVORENJA, KOJE NAS SVAKI PUT ČEKA, NA ISTOM MJESTU, SJAJNIH I NEVINIH OČIJU.

B.net | 2017-03-16 19:24:50
Human gest plavskih gimnazijalaca
- Ovom prilikom bih se u svoje i ime učenika zahvalila direktorki gospođi Mineli Markišić, zaposlenima u ovoj ustanovi, kao i mališanima na toplom i srdačnom prijemu.
Maturanti, hvala vam na iskrenoj saradnji, istakla je Senada Đešević, profesorica u JU SMŠ "Bećo Bašić" u Plavu koja je sa svojim učenicima posjetila "Dječiji vrtić“.

B.net | 2016-12-28 23:14:01
Plav - Podgorica
U ponedjeljak, 28. novembra 2016., u Modernoj galeriji u Podgorici, uz prisustvo brojnih zvanica uručena je Specijalna plaketa Senadi Đešević, profesorici bosanskog, crnogorskog, srpskog, hrvatskog jezika i književnosti u JU SMŠ „Bećo Bašić“ Plav.

Nagradu dodjeljuje časopis „[email protected]“ za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine naroda u Crnoj Gori.

Bošnjaci.Net | 2016-11-30 20:41:19
Humanitarna akcija "Poklonimo porodici Jokić, topliju zimu"
- Ono što vas odlikuje svakako je transparentnost u radu i prvenstveno volonterski rad kroz humanitarne akcije. Danas ste po ko zna koji put pokazali ono što je najvažnije biti ČOVJEK - koji voli, vjeruje, uvažava, pruža pomoć i daruje, koliko je moguće, pa makar to bilo osmijehom i toplom riječju, istakla je Đešević.

B.net | 2016-11-21 12:59:47
Vijesti iz Sandžaka
Profesorica Đešević s pravom se pita: “Da li, i koliko smo danas u prilici da iskažemo sebe kroz humanost?” – te nastavlja: - “Da bi čovjek bio što humaniji mora postaviti sadržajne ciljeve kao što su ljubaznost, milosrđe, saosjećanje, čovjekoljublje, kroz koje pokazuje spremnost da pomogne drugima u nevolji, solidarišući se sa njima, biti jednak sa njima bez obzira na porijeklo, pol...”

Bošnjaci.Net | 2016-10-26 20:52:06
Humanost na djelu
Naime, grupa plavskih maturanata okupljeni u "Klubu filantropa" sa svojom profesoricom Senadom Đešević, zajedničkom volonterskom akcijom pomogli su nani Naili Olević u uređivanju avlije koja je uvijek bila puna raznih vrsta cijeća iz koje se širio prijatni cvijetni miruh.
Profesorica Đešević na svom profile opisuje koliko je važno “uljepšati dan i izmamiti osmijeh na licu”...

Bošnjaci.Net | 2016-10-22 14:54:13
Osvrt na zbirku priča "Bihorska enigma" grupe autora
Riječi autora su u stanju da dočaraju i povežu kroz dijaloge moderno i tradicionalno, fikciju i fakte, metaforički pronađu pravu riječ, pa često umjesto brutalnosti i banalnosti subjektivizujući svoju inspiraciju postižu nešto blaži, iskreniji i ubjedljiviji kontakt sa čitaocem, putem istančane analize čovjekovih razmišljanja i međusobnih odnosa.

Senada Đešević, prof. | 2016-08-09 14:15:13
Promocija u Plavu i prikaz na roman „Elma i vrh igle“ autora Rasima Gutića
Predočavanje značajnih događaja i likova, sa snažnim emotivnim tonom, koji govore o ljubavi i mržnji, slikovitim iskazima, u vođenju i komponovanju romana, dominantnim motivima, jednostavnosti dugih rečenica, tradicionalnog, bogatog i nikad zaboravljenog jezika nastalog i njegovanog u bošnjačkoj kulturnoj sehari, autor je ostvario umjetnički domet kojim je obezbijedio visoko mjesto u savremenoj književnosti.

Senada Đešević, prof. | 2016-08-06 23:48:14
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif