Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari
PRIJEPOLJSKO BAJRAMSKO SIJELO ALI U „NOVOPAZARSKOM SANDŽAKU“
Međutim, režimski režiseri nikako da shvate slijedeće:
Bošnjaci u Sandžaku već tololiko desetina godina najsrčanije brane naziv svojeg Sandžaka jer sa time brane i svoj identitet i opstanak. Režimski režiseri će na kraju svhatiti da će sandžački Bošnjaci izdržati i slijedećih više stotina godina u odbrani naziva svojeg Sandžaka i svojeg opstanka u njemu.

Autor: Ferid Ferko Šantić | 13. April 2024. 21:04:43


REISUL-ULEMA KAVAZOVIĆ: DOSTOJANSTVEN I SMISLEN DIJALOG OBAVEZA JE SVIH NAS
Sukobi, neplodne rasprave, blokade i svađe iznurile su naše ljude. Mladi s nevjericom to sve posmatraju i traže kakva selameta na drugim stranama. Istovremeno, stranci se ovdje kao u svome šire. Moramo odbaciti politiku seoskih svađa, ako želimo da se pridružimo uljuđenom, normalnom svijetu.

Autor: MINA | 11. April 2024. 00:04:44


VKBI I BOŠNJAČKA NACIONALNA VIJEĆA NISU UKLJUČENI NA OKUPLJANJE POLITIČKIH ORGANIZACIJA PREDSJEDNIKA NIP BIH
Ozbiljni susreti ne organiziraju se i ne sazivaju javnim pozivom, jer onda u javnosti, i zbog političkih „borbi“ uzrokuju svađe, nesporazume i razmimoilaženja, negativne reakcije, te se na taj način udaljava od istinske potrebe da se sva naša politička „rasutost“ na određeni način, na temeljnim pitanjima, ipak okupi. Okupljanje treba obaviti na ozbiljnim analizama, informacijama i presjeku stanja u kontekstu ostvarivanja identitetskih pitanja, te načinu njihovog unapređenja i institucionalnom rješavanju.

Autor: Bošnjaci.Net | 08. April 2024. 15:04:01


VODIČ ZA „NOĆ VELIČANSTVENU“ - LEJLETU-L-QADR
Sa današnjim zalaskom sunca, nastupa 27. noć mjeseca Ramazana, koja se zove „Noć veličanstvena“ (Lejletu-l-qadr), koja je u Kur'anu Časnom opisana kao „noć bolja od hiljadu/tisuću mjeseci, u kojoj meleki i Duh (Džibril-i Emin) silaze s Allahovom dozvolom radi odgovora na svaku pitanje. Ta noć je mir i spokoj sve do zore“.

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. April 2024. 13:04:57


71. MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG  FILMA U BEOGRADU, OD 26. DO 30. MARTA 2024. GODINE
Upravo je završen 71. Međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održavao u Domu omladine u centru Beograda od 26. do 30. marta ove godine. U konkurenciji od 400 pristiglih filmova kratkometraznog i dugometražnog dokumentarnog filma, izabrano je 98 filmova u različitim kategorijama...

Autor: Selena Seferović i Drago Batar | 01. April 2024. 17:04:25


U RUŠILAČKOM POHODU PROTIV DRŽAVE BIH, DODIK KONSTANTNO KORISTI RATNU PROPAGANDU VELIKOSRPSKOG DRŽAVNOG PROJEKTA
U rušilačkom napadu na državu režimu u Rs-u posebno smetaju strane sudije u Ustavnom sudu BiH i Ured visokog predstavnika. Pošto su ove institucije dio daytonskog i ustavnog poretka nasrtaj na njih je direktno antidržavno i antidaytonsko djelovanje.

Autor: Bošnjaci.Net | 31. March 2024. 17:03:19


VUČIĆU, SKLONI RUKE SA BOSNE DA SVI PRODIŠEMO!
Povezuješ Vučiću Gazu i Rezoluciju o Srebrenici, napadaš međunarodnu zajednicu i kažeš “evo našli smo muslimane koje ćemo da podržimo, da biste vidjeli da mi nemamo a priori negativan stav prema muslimanima". Koji ljudski odron i bjelosvjetski hohštapler. Pričati o Gazi i Srebrenici i to suprostavljati u ovom trenutku je vrhunac nečovjećnosti i ljudskog šljama.

Autor: Murat Tahirović | 30. March 2024. 15:03:07


BOSNO MOJA, DIVNA I NEKADA BILA MILA, PRKOSNA I SRAMOTNA
Uplašio sam se i novog političkog cvijeća od „mlađanih političara“ prema Hrvatima, da li će se ponovno vezivati naše zastave, da li će se doživljavati i ponovni neki maj mjesec, nama građanima Mostara i Hzercegovine, nezaboravan i sudbonosan trenutak, koji su nam priredili, upravo isti ovi naši susjedi.

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 26. March 2024. 16:03:34


BANA DODIJELILA PLAKETU DR. HARUNU HADŽIĆU
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija u ovoj večeri dodijelila je plaketu dr. Harunu Hadžiću, nekadašnjem lideru SDA u CG, koji je prije tri decenije bio uhapšen od strane Specijalne policije Crne Gore u kodnoj akciji “Lim”. Predsjednik BANA dr. Ziljkić uručio je plaketu Harunovom sinu dr. hfz. Harisu

Autor: Bošnjaci.Net | 24. March 2024. 21:03:47


SIJANINI STIHOVI
Rodna gruda, nije to tamo neki krajolik, to je mjesto gdje si rođen i odrastao, to je najljepši kraj na dunjaluku, to je tvoj vatan. Rodna gruda je poput majke, pa čak i cvijeće tamo miriše drugačije i ljepše, pa i duša postaje komotnija i lakše se diše. Ljubav prema svom rodnoj grudi, zavičaju, domovini, to je domoljublje, to je tamo gdje si rođen.

Autor: Avdo Metjahić | 21. March 2024. 23:03:29


KAPIJE SVJETLOSTI UMJETNIČKI I NAUČNI UNIVERZIM DR PUPOVIĆA (I)
Njegova humanost i empatija prema pacijentima i onima oko sebe odražavaju se ne samo u njegovoj medicinskoj praksi već i u njegovom književnom radu, đe često istražuje teme poput patnje, nade i ljudskog otpora.

Autor: Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. March 2024. 14:03:43


CAMBRIDGE OBJAVIO KNJIGU AUTORA DR. SCI. HARUNA KURTAGIĆA
Knjiga je nastala kao rezultat autorovog višegodišnjeg naučnog istraživanja na polju ispitivanja kvaliteta bosanskohercegovačkog meda i njegovih potencijalno ljekovitih svojstava, a tokom pisanja analizirane su brojne objavljene studije o ljekovitosti flavonoida.

Autor: Bošnjaci.Net | 10. March 2024. 21:03:41


MUFTIJSTVO MOSTARSKO: GEBELOVSKA PROPAGANDA I HUŠKAČKA SAOPŠTENJA KOJA POZIVAJU NA LINČ NE MOGU POTISNUTI ISTINU I NEĆE NAS ZASTRAŠITI
Dodaju kako je gradonačelnik Kordić još jednom neutemeljeno porekao i negirao sve historijske, pravne i golim okom vidljive činjenice, tvrdeći da ne postoji Lakišića harem, koji je samo djelimično ekshumiran, a nikad u potpunosti, kako je to Muftijstvo više puta naglašavalo.

Autor: MINA | 09. March 2024. 20:03:45


AMELA SKENDEROVIĆ IMA IZGLEDNE ŠANSE DA NA IZBORIMA 9. JUNA OSVOJI POSLANIČKO MJESTO U EVROPSKOM PARLAMENTU 9. JUNA
Amela Skenderović je nosilac liste Demokratske Partije na predstojećim izborima za Evropski parlament. Pored toga što je profesorica engleskog jezika, Amela je već imala zapažene rezultate na lokalnim i parlamentarnim izborima u Luksemburgu.

Autor: Ernad Rafetov Agović | 07. March 2024. 16:03:30


BAERBOCK: AKO PRIMIMO BIH I OSTALE ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA U EU, U EVROPI VIŠE NEĆE BITI SIVIH ZONA
"Ne smiju postojati sive zone u Evropi. Vidjeli smo u proteklim godinama, za šta EU isto nosi odgovornost, da je proširenje bilo u zadnjoj ladici i vidjeli smo šta to znači. Nismo zajednički jačali evropski kontinent. Zbog toga želim da svih šest zemalja Zapadnog Balkana mogu pristupiti EU-u, ali moraju se stvoriti preduslovi za to“, rekla je Baerbock.

Autor: Anadolu Agency (AA) | 05. March 2024. 20:03:42


Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif