Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Povodom senzacionalističkih naslova i tekstova koji u medijima
GRAĐANI PISALI MINISTRU MUP CG: EDIN BAJRAKTAREVIĆ IMA ODOBRENJE ZA SAKUPLJANJE STAROG ORUŽJA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. May 2024. 18:05:11
Otvoreno pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore

Poštovani,
Obraćamo Vam se povodom senzacionalističkih naslova i tekstova koji su se pojavili u medijima, vezano za izdavanje odobrenja za sakupljanje starog oružja našem sugrađaninu, Bajraktarević Edinu iz Plava. Želimo pojasniti stvarne činjenice i razjasniti sve nesporazume.

Prema zvaničnom dokumentu od 22. aprila 2011. godine, Bajraktarević Edin podnio je zahtjev za izdavanje odobrenja za sakupljanje starog oružja. Filijala NUP 00 - Pilijala Flav, postupajući po tom zahtjevu, utvrdila je da Bajraktarević Edin ispunjava sve zakonske uslove predviđene članom 17. stav 1 do 5. Zakona o oružju. Odluka o izdavanju odobrenja donijeta je na osnovu člana 32. stav 3. istog zakona.

Važno je napomenuti da se ovdje radi isključivo o sakupljanju starog oružja, a ne o bilo kakvom drugom obliku rukovanja ili korištenja oružja. Bajraktarević Edin ima obezbijeđen prostor za bezbjedno smještanje i čuvanje prikupljenog starog oružja, što je bio jedan od ključnih uslova za dobijanje odobrenja.

Ipak, postoji sumnja da možda postoji neki komad oružja koji ne spada u kategoriju navedenu u odobrenju. Trenutno se čeka forenzički izvještaj i tačni podaci kako bi se ovo razjasnilo. Nadležni organi su sproveli sve neophodne postupke i provjere, te nije pronađena nikakva nepravilnost ili opasnost po javnu sigurnost.

Na ovaj post je odreagovao veliki broj poznanika porodice Bajraktarević u vidu podrške. Ne pričamo samo o sugrađanima Plaa i Gusinja već i o ljudima širom Crne Gore. Ko god je upoznao Edina zna o kakvoj se osobi radi. Komentari na socijalnim mrežama kažu dovoljno. Edin je u pravom smislu altruista i kvalitetan član naše zajednice. Sinonim je za dobrog druga, komšiju, sugrađanina. On je proaktivan član zajednice, uključen u svaku humanitarnu akciju ili događaj na jedan ili drugi način.
Zamolili bismo nadležne da uzmu u obzir ove činjenice i dopuste Edinu da se brani sa slobode. Naša zajednica je spremna da jamči za njega. Njegova prisutnost u zajednici doprinosi opštem dobru i sigurni smo da će se sve nesuglasice brzo razjasniti u njegovu korist.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i pozivamo sve da se informišu iz pouzdanih izvora prije donošenja zaključaka, piše u pismu porodice.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
21. June 2024 16:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif