Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


prevencije genocida i obrazovanja mladih generacija u duhu tolerancije i zajedništva
BEĆIROVIĆ SA AMBASADORICOM LIBERIJE: USVAJANJE REZOLUCIJE PREDSTAVLJA CIVILIZACIJSKI ČIN SOLIDARNOSTI SA ŽRTVAMA GENOCIDA I NJIHOVIM PORODICAMA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. May 2024. 18:05:18
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadoricom Republike Liberije u UN-u Sarah Safyn Fyneah

Današnje aktivnosti i sastanke u New Yorku, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović započeo je razgovorom s ambasadoricom Republike Liberije u UN-u Sarah Safyn Fyneah.

Samo nekoliko dana uoči glasanja u Generalnoj skupštini UN-a, dr. Bećirović je ukazao na važnost usvajanja rezolucije o 11. julu kao međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.

Tokom sastanka s ambasadoricom Liberije dr. Bećirović je istakao da usvajanje rezolucije predstavlja civilizacijski čin solidarnosti sa žrtvama genocida i njihovim porodicama. Naglasio je da ne postoji nijedan pravni, politički, moralni ni historijski razlog da bilo koja država svijeta ne glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Rezolucija je u interesu cijelog čovječanstva i njene poruke su univerzalne. Njenim usvajanjem bit će upućena poruka o važnosti izgradnje održivog mira, prevencije genocida i obrazovanja mladih generacija u duhu tolerancije i zajedništva, rekao je dr. Bećirović.

Razgovor s ambasadoricom Liberije Sarah Safyn Fyneah samo je jedan u nizu sastanaka koje će predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održati u New Yorku, u okviru intenzivnih aktivnosti s ciljem usvajanja rezolucije o 11. julu kao međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.

VRHOstali prilozi:
» SVI MORAMO BITI SREBRENICA
MINA | 17. June 2024 19:20
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif