Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Gradonačelnici kanadskih gradova, članovi vlade i parlamenta Kanade odali počast državi BiH, čestitajuči 1. mart Dan nezavisnosti
NEZAVISNOST BOSNE I HERCEGOVINE SE ČUVA, ODRŽAVA I JAČA U KANADI!
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. March 2024. 13:03:25
Gradonačelnici kanadskih gradova, članovi vlade i parlamenta Kanade odali počast državi BiH, čestitajuči 1. mart Dan nezavisnosti.

Više od deset gradonačelnika največih kanadskih gradova, uključujući glavi grad Otava, največi kanadski grad Toronto i olimpijski grad Kalgari koji je bratski grad sa Sarajevom, odali su počast državi BiH povodom Dana nezavisnosti. Radi se o 25 miliona stanovnika tih kanadskih gradova koji su dobro upoznati sa blagodatima države BiH.

U svojim pisanim čestitkama kanadski gradonačelnicu su pridružujuči se bosanskohercegovačkoj dijaspori u Kanadi u proslavi Dana nezavisnosti istakli veliki značaj ovog datuma koji simboliše suverenitet, nezavisnost, integritet i jedinstvo BiH.

Isticali su da je Dan nezavisnosti trenutak za razmišljanje o borbama i žrtvama za postizanje nezavisnosti i napretku koji je od tada postignut. Otpornost i duh bosanskog naroda služe kao inspiracija svima nama konstatuju kanadski politički zvaničnici.

Gradonačelni kanadskih gradova i politički zvaničnici su takođe napisali da su ponosni što imaju tako aktivnu i raznoliku bosanskohercegovačku zajednicu koja obogaćuje kanadski kulturni mozaik. Doprinosi bosanskohercegovačke dijaspore u Kandi u različitim sferama, bilo da se radi o poslu, umjetnosti, akademiji ili društvenom radu su neprocjenjivi, podstću razumijevanje i saradnju među svim stanovnicima zaključuju kanadski zvaničnici.

Odlukom gradonačelnika Toronta, Kalgaria i Hamiltona, povodom prvog marta Dana nezavisnosti BiH, a u čast državi BiH, na centralne jarbole ispred skupština gradova Toronta, Kalgari i Hamiltona su svečano podignute državne zastave BiH. Trenutci za pamćenje kada se mnoge porodice sa svojom djecom slikaju sa zastavom svoje jedne i jedine domovine BiH.

Elektronski simboli sa nazivima kanadskih gradova su takođe u bojama zastave BiH u počast državi BiH, a povodom Dana nezavisnosti.

Mi u Kanadi smo svjedoci da BiH jača u Kanadi. Njeni neprijatelji u Kanadi, a ima ih mnogo, se nisu nadali da će bosanskohercegovačka dijaspora tako ponosno i prkosno braniti nezavisnost i državnost BiH. Bili su uvjereni da će nestati BiH. Ali BiH sve više ima u Kanadi. Kanada stoji uz BiH.

Dobronamjernim ljudima iz Kanade poručujemo da zajedno trebamo čuvati i jačati nezavisnost i državnost BiH.

Zlonamjernim, koji nisu odustali od iluzornih velikodržavnih projekata, koji su posebno snažni u Kanadi, poručujemo da će u nama u Kanadi imati neprobojni bedem.

Svom građanima i građankama BiH ma gdje bili čestitamo 1. mart Dan nezavisnosti.

Živjela slobodna, nezavisna suverena, demokratska BiH, piše u saopćenju Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.

VRHOstali prilozi:
» OMAŽ AKADEMIKU DŽEVADU JAHIĆU
BANU | 21. April 2024 13:43
» AKADEMIK DŽEVAD JAHIĆ PRESELIO NA AHIRET
Anadolu Agency (AA) | 21. April 2024 12:59
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif