Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Bihorska pero u potrazi za novim pričama
OTVOREN KONKURS ZA ”FESTIVAL ZAVIČAJNE STAZE - BIHOR 2024.”
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 28. February 2024. 15:02:56
U duhu obogaćivanja kulturne scene Bihora i njegovanja zavičajne baštine, NVO Centar za kulturu “Bihor“ sa ponosom najavljuje otvaranje konkursa “Festival Zavičajne staze - Bihor 2024", koji poziva pisce da svojim pričama odaju počast ovom bogatom i inspirativnom kraju.

Cilj ovog prestižnog konkursa jeste da pruži priliku autorima koji svojim jedinstvenim stilom i savremenim pristupom pisanja mogu stati rame uz rame sa literarnim velikanima poput Ćamila Sijarića, Mihaila Lalića, Ismeta Rebronje i mnogih drugih koji su svojim djelima obilježili književnost ovog regiona. Ovo je prilika da se kroz kratku priču, istraže teme zavičaja, migracija i ličnih traganja kroz kulturu i nasleđe Bihora.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pisce do 7. juna 2024. godine, a rezultati će biti javno objavljeni. Pobednici će biti proglašeni na završnoj ceremoniji Festivala u avgustu, u Petnjici, đe će najbolje priče biti nagrađene ne samo plaketama i novčanim iznosima već i objavljivanjem u zborniku festivala.

Očekujemo rukopise koji će odražavati dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost i modernost, originalnost i inventivnost, kao i stilsku i jezičku izbrušenost. Konkurs će biti anoniman, sa jasno definisanim pravilima za slanje radova, a sve u cilju očuvanja objektivnosti i pravednosti.

Pozivamo sve autore da se odazovu ovom konkursu i doprinesu svojim pričama očuvanju i promociji zavičajne tradicije i kulture. Radovi se primaju na adresu Centra za seoski razvoj u Petnjici, sa posebnom pažnjom na anonimnost učesnika. Ovo je prilika da se vaš glas čuje i vaša priča zabilježi u analima Bihorske književnosti.

Za sve dodatne informacije, autori se mogu obratiti NVO Centar za kulturu „Bihor“ putem e-maila [email protected] ili putem telefona i Vibera na broj 069 061 003.

Očekujemo vaše priče koje će odisati duhom Bihora i unijeti nove boje u mozaik naše zajedničke kulturne baštine.

VRHOstali prilozi:
» AMELA SMAJOVIĆ NAPADNUTA U BLIZINI KRALJEVA
Bošnjaci.Net | 17. April 2024 16:36
Ostali prilozi istog autora:
» ANELA FETIĆ: USPOMENE
13. March 2024 13:12
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif