Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


VIJEĆE KONGRESA BOŠNJAČKIH INTELEKTUALACA OSNAŽENO NOVIM ČLANOVIMA IZ REDA AKADEMSKE ZAJEDNICE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. February 2024. 15:02:43
U okviru osnaživanja kadrovskih kapaciteta Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Upravni odbor donio je odluku o prijemu novih članova iz reda akademske zajednice koji su svojim dosadašnjim naučno istraživačkim i intelektualnim radom obogatili i unaprijedili bosanskohercegovačko društvo.

Iz reda istaknutih naučnika iz historijskih nauka u članstvo Vijeća primljeni su dr. sci. Sedad Bešlija, dr. sci. Jasmin Medić, dr. sci. Dženita Sarač Rujanac, dr. sci. Enes Dedić, dr. sci. Hana Younis, iz oblasti medicinskih nauka: prof. dr. Ilijas Pilav i prof. dr. Aida Pilav, iz oblasti pravnih nauka prof. dr. Larisa Velić, te profesorica Akademije scenskih umjetnosti glumica Minka Emina Muftić.

Predsjednica Upravnog odbora predstavila je impresivne biografije primljenih članova prisutnim, a novim članovima predstavila prisutne članove Upravnog i Nadzornog odbora i generalnog sekretara Vijeća.

Svi primljeni članovi stavili su se u punom kapacitetu na raspolaganje odgovarajućim stručnim savjetima koji funkcionišu u okviru Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca ističući zahvalnost na prijem u organizaciju koja više od 30 godina okuplja istaknute predstavnike iz reda akademske zajednice bošnjačke provenijencije različitih ideoloških svjetonadzora i uvjerenja.

Ovim činom ukazuje se kako u ovim kriznim vremenima, u kojima se nalazi Bosna i Hercegovina i bošnjački narod, treba odgovoriti – okupljanjem i objedinjavanjem kredibilnih ličnosti, kako bi se kroz institut savjetovanja i promišljanja na temelju kritičkih osvrta i analiza, ponudila kvalitetna rješenja koja unapređuju Bosnu i Hercegovinu kao društvo zajedničkih vrijednosti koje je, prije svega, utemeljeno na znanju i provjerenim i utvrđenim naučnim činjenicama, piše u saopćenju.

VRHOstali prilozi:
» OMAŽ AKADEMIKU DŽEVADU JAHIĆU
BANU | 21. April 2024 13:43
» AKADEMIK DŽEVAD JAHIĆ PRESELIO NA AHIRET
Anadolu Agency (AA) | 21. April 2024 12:59
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif