Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


MOSTARSKI „PALESTINCI“ ĆUTE LI ĆUTE!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 02. June 2023. 21:06:11
Dakle, sve se vrti oko Aluminija, tamo je središte, ulaz i izlaz svih viđenih zala i neprijatnih događaja, samo ih kratkovidi ne vide, a lopovi i kriminalci koriste u pohodima svoga kriminala.
Istina i konačno mora izaći na vidjelo, biće bolna za mnoge, ali je izgleda nedostižna za našu sirotinjsku raju, koja je gradila i stvarala sva ta dobra.

Evo ih, neki su već izmakli sudu istine i pravde, kao i zaslužene kazne, neka ih njihov Bog na nebesima smješta u pakao ili raj, njegova je moć tamo odlučnija.
Ove po kazamatima po presudi Haškog suda, neka se vječno koprcaju, shodno svojim zaslugama u agresiji i kriminalu, njihovih nacionalističkih scenarija.
Mentori sa Dedinja i Pantovčaka, Vučko i Zoka, neka gledaju svoja posla, a njihovi doglavnici i despoti, guslari i orguljaši, iz Laktaša i Mostara, neka čuvaju svoja blaga teško stečena u brojnim planetarnim pljačkama, kriminalu i korupciji, dok im pravni sistem u domovini BiH, prije njenoga rasula, na kome intezivno rade, ne donese zasluženu presudu.
Veliki smrad iz „aluminijske folije“ se uveliko širi, ali ti otrovni mirisi još uvijek ne dopire do pravnoga sistema države, kakva je Bosna i Hercegovina.
Kontamirani prostor, već godinama, izbjegavaju državne zvanične institucije, od tužilaštava na svim nivoima vlasti do sudskih organa, jer su nacionalističke snage ojačale do mjere nepodnošljivosti.
Od čimbenika HDZ-a do guslara iz SNSD-a, sa njihovim kriminalcima i lopovima, najvećim veliko srpsko-hrvatskim nacionalistima, Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom, kojima naš propali pravni sistem, još uvijek nije u stanju stati u kraj.
Uz maksimalnu podršku i njihovih mentora, Vučka sa Kalimendana do Zorana sa Pantovčaka, sa HDZ-om i SNSD-om, uz „plač“ sa zidova Jerusalema, do “mostarskih Palestinaca“, u aluminijskoj foliji, prave neku „kajganijadu“ ubitačnog mirisa.
O čemu se to radi, javnost koja je upućena u cio ovaj proces, ćuti i dalje ćuti, a otrovni miris kontamiranog prostora, još nije pristigao do poštenih tužilaca i sudija.
Da, „ Aluminij“ je nekada bio tzv. „hercegovački gigant“ ili gorostas, do preuzimanja, odnosno njegove uzurpacije od strane cionalističkih snaga i njihovih bojovnika iz HDZ-a.
Godinama, poslije Dejtona, glorificiran lažnom informativnom Gebelsovom propagandom, nije se mogao uočiti njihov hod po kriminalnom putu, lopovluci i krađa državne i radničke imovine, do njegovog posrnuća i pada na koljena, poput patka, koji traži pomoć od „grobara“ iz svih vlada Federacije i njegovih grobara, od Bičakčića, preko Nikšića i Novalića i evo opet, dolaze do Nikšića.


U svoje vrijeme vladavine, kao premijer vlade Federacije, Nermin Nikšić, sa svojim jaranima i kriminalnim pajdašima, Mijom Brajkovićem i Ivom Bradvicom zajednički odlučuju i djeluju, da podjele „radnički kapital firme“ od 44% svim Hrvatima, ponekom Bošnjaku, a Srbe su najurili iz firme za sva vremena, sa „duplim golom“.
Fe4deracija je i njen tobožnji čuvar Fadil Novalić sa ministrima Nerminom Džindićem i Jelkom Miličević, zadržali tobožnji kapial „državni od 44% i tako ostali i većinski vlasnik firme, koja je u cjelosti uvijek bila interes Hrvatske“ države, kako to svojevremeno izjavi i njihov poglavnik, đeneral Franjo Tuđman.
Niko ne razmišlja, kako i na koji način obeštetiti sve te prognane radnike, a „grobari“, premijeri i ministri svih vlada Federacije, uz pomoć svojih nacionalističkih stranaka i vanjskih mentora, neće da idu u stečajni proces, već biraju lakši put, daljeg kriminala i lopovluka, uz zid „plača“ i svojih umišljenih prljavih radnji, pronalaze neke spasioce iz Izraela i Jevrejskog lobija.

Sada, taj isti lobi, uvozi sisrovi aluminij iz Rusije, preko luke Ploče, uz pomoć Denisa Zvizdića i Fadila Novalića, oslobođeni carinskih dažbina, iako upozoreni svojevremeno da to ne čine.
Koristeći svu postojeću infrastrukturu firme Alumij, vjerovatno u dogovoru sa čimbenicima iz HDZ-a i „oplakanih“ njihovih interesa iz Jerusalema, sa zida plača, naših „rušilačkih blizanaca“ i velikih nacionalista, Dragana Čovića i Milorada Dodika, da zajednički ubiru „dolarsku“ nafaku, teško stečenu, na svojim žiro računima.

Dragan Čović i HDZ, uz saglasnost svojih koalicionih partnera i „grobara“ iz SDA, za kriminalno korištenje firme i njenih kapaciteta, a Milorad Dodik za svoju vilu sa Dedinja, znajući na kakav je način stečena, možda se mogu raspitati i kod poznatog Gačanina, gospodina Govedaricu, kao bivšeg predsjednika SDS-a stranke.
Istina je, koju nije teško spoznati da Izraelci i njihov Jevrejski lobi, redovno na račune uplaćuju dolare, HDZ-u i SNSD-u, za korištenje infrastrukture Aluminija, kao i rentanje vile na Dedinju.
Nije čudno da jarani i „rušilački blizanci“ Milorad i Dragan, pronalaze i zajednički interes, jer zašto idu zajednički na „zid plača“ kada i lično uveliko šićare, svoje dobre odnose sa Izraelom i njihovim lobistima.
Interesantna je činjenica, da bivši radnici ove firme i „sadašnji Palestinci“ nisu znali niti umjeli, bez obzira na izvrsnu obučenost i kod Francuskih firmi i stručnjaka, nisu znali niti mogli voditi iste ove procese.
Možda im je trebala, HDZ-u i SNSD-u, podrška Amerikanaca, da u vrijeme neke „fol“ zabrane svega što je Rusko, mogu preko Izraela i njihovog lobija, nemetano i dalje uvoziti sirovi aluminij, samo ovoga puta, u transportu od luke do firme, prekriven nekim ceradama, kako se „vlasi“ ne bi dosjetili o čemu se radi.
Nije niti čudno, da se već poodavno lično guslar Mile, uvukao u stražnjicu svoga jarana Dragančeta, te se brine o interesima HB i HDZ-a, jer ima i svoje Srbe „dodikovce“, koji nisu radili ili stvarali ovu firmu i mnoge druge vrijednosti u Mostaru i Hercegovini.

Već godinama, od Dejtona do damnašnbjih dana se lično borim i zahtjevam da se obeštete svi radnici Srbi koji su rastjerani iz ove firme, a oni mi se često javljaju iz dijelova RS-a i Srbije, iz dijaspore i odakle ne sve, sa upitima da li se riješava sudski njihov status i njihova prava dioničara.
Ako i nisu „dodikovci" i nisu stvarali genocidnu RS niti zločinačku HB, ovi Srbi iz Aluminija zaslužuju svu pažnju i brigu. Istina je, da me često zvu i pitaju kakvo je stanje i dokle su stigle njihove tužbe i zahtjevi prema vladi Federacije, radi njihovog obeštećenja.


Evo, upravo ovih dana Zoran Milanović konstatuje;
“VLAST U RS-u JE PROHRVATSKA”: Kolegij NSRS-a odbio PDP-ov prijedlog da se razmotri rezolucija o proglašenju Zorana Milanovića…(…) personom non grata.
Kolegij NSRS-a danas nije prihvatio prijedlog opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) da se na narednom skupštinskom zasijedanju nađe rezolucija kojom će se od Predsjedništva BiH zatražiti da proglasi predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića “personom non grata” u BiH.
Protiv su bili članovi Kolegija iz većinom vladajuće koalicije, predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).
Poslanik PDP-a Milanko Mihajlica nazvao je vlast u RS “prohrvatskom”, dodavši da ta vlast godinama šuti na Milanovićeve uvrede Srbima.
“Ćutali su kada nas je nazivao šakom jada i opančarima, kada je zabranio privatnu posjetu Jasenovcu predsjedniku Srbije (Aleksandru Vučiću), (predsjednik RS) Milorad Dodik je bančio sa njim kada se vraćao sa proslave akcije ’Maestral’ i sada odbijaju da osude skandalozno odlikovanje 103. brigade HVO-a u Derventi, u srcu Republike srpske”, rekao je on novinarima u Banjaluci.
Dakle, “dodikovci“ kao i “mostarski Palestinci“ nisu zainteresirani da se uhvate u koštac sa svojom sudbinom, koja je prepuštena u Aluminiju gdje su radili, šarlatanskom odnosu stranih uzurpatora i domaćih kriminalaca i lopova, nedostižnih domaćem pravosuđu i pravdi.

Čova, Neka i Dodo vode kriminalno “aluminijsko kolo“ do sudnjega dana.

VRHOstali prilozi:
» ATENTAT NA TRUMPA OTVORIO JE BROJNA PITANJA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 16. July 2024 14:40
» DOKLE SRAMNA POLITIKA SRPSKIH ZVANIČNIKA U ODNOSU NA ŽRTVE GENOCIDA?!
Prof. dr. Husein Muratović | 14. July 2024 18:35
» VUČIĆEV PA SRPSKI PARANOIZAM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2024 20:59
» HELEZ I BEOGRADSKI ULIČARI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. July 2024 23:50
» ALIJA IZETBEGOVIC AND SREBRENITZA, POST - GENOCIDE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 10. July 2024 16:58
» OBMANA
Avdo Metjahić | 08. July 2024 20:15
» PRIJEDLOG MINISTRU ODBRANE BOSANSKE ARMIJE ZUKANE HELEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2024 15:02
» U PRIJEDORU MARŠIRALA, MARŠIRALA VUČIĆEVA GARDA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 08. July 2024 01:40
» SREBRENICA - BOLNI PUT OD SJEĆANA DO PRAVDE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. July 2024 17:23
» MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 07. July 2024 16:08
» DRAŠKO ĐURANOVIĆ - SIMBOL BORBE ZA PRAVEDNO NOVINARSTVO
Božidar Proročić, književnik i publicista | 06. July 2024 17:09
» PRVI CJELOVIT BOSANSKI TEFSIR
Dr. Mustafa Prljača | 02. July 2024 16:07
» KAKO JE I ZAŠTO PROPAO IZRAELSKI PROJEKAT U GAZI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. July 2024 15:07
» POLITIKA U ISLAMU
Mehmed Meša Delić | 01. July 2024 21:11
» APEL NA OPREZ BOŠNJACIMA U DOMOVINI I SVIJTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. June 2024 16:01
» “SRPSKI SVET“ MRAČNA ERA POHLEPE I POLITIČKE POSLUŠNOSTI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 29. June 2024 15:22
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif